Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
meclis ten geçtiği an resmi gazetede yayınlanır ve yürürlüğü girer.bugün yarın eli kulağında arakadaşlar...

fiyat sınırlaması getirilmesine kesinlikle karşıyım ancak olayların bu noktalara gelmesinin sebebi yine bilinçsiz bencil aciz ve zavallı insanların bize verilen bu hakkı istismar etmesinden kaynaklıdır ...

Yanlış bilmiyorsam zaten 70 binin altındaki araçlarda ötv yüzde 45 üzerinde olanlar yüzde 60 o zaman c sedan ve suv tarzı araç alınamayacak artık çünki onların ötv oranı yüzde 60. O zaman b segmenti araç alınacak oda kimsenin işini görmez diye düşünüyorum b segmenti araca tekerlekli sandalye sığmaz bu yüzden bende bagajı geniş araç alacaktım bu kanuna göre çıkarsa bir bardak soğuk suyu içeriz inşallah çıkarmazlar.

Suv tipini bilmem ama ham fiyat 70000 lira ile c sınıfı bir çok araç alınabilir üşenmedim baktım talismanından meganına astrasından insigniasını ve mokkasına jettasından passatına golf une civic inden focus una kugasından cmax ına ve diğer markadardaki aklıma gelmeyen daha bir çok model alınabilir ülkemizde araç alınırken ihtiyacı giderilmesini isteyenler için sorun olmayacak bi tasarı ama araç alımlarında kar amacı güdenler için sıkıntılı bi mevzu ...

suistimallerin önüne geçilmiş uygulama kar amacı güdülen ve ihtiyaçtan önde tutulanlar için iyi olmuş ayrıca birçok seçenek hala mevcut 70.000 Tl ye kadar

durmak yok yola devam arkadaşlar sorun yok daha az bile yapıyorlar kulağın arkası bile kalmadı anladınız siz onu.

Engellilere sağlanan ÖTV’siz binek aracı alma imkanına dair Bakan Ağbal'dan açıklama

Türkiye Gazetesi'nin web sitesinde TBMM'ye sunulacak vergi kanunundaki düzenlemeleri içeren yeni torba yasasının içeriğine dair bir haber var. Burada Ekonomi Bakanı Naci Ağbal'ın yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarına yer verimiş. Haberin bir yerinde bakanın aşağıda tırnak içersinde verdiğim sözü aktarılmış. Ama ne kadar aradıysam haberin detaylarına ulaşamadım.
Bakan Ağbal'dan vergi düzenlemelerini içeren yeni düzenlemeye ilişkin açıklama

"Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin liranın altına olan araçlarla sınırlandırılıyor"

Şu anki uygulama nedir bilemiyorum ama "sınırlama getiriliyor" ifadesine bakılırsa sanki bu haber engelliler için pek de iyi bir haber değilmiş gibime geldi...

Nasıl var arkadaşlar bakarsanız onlarda yüzde 60 zaten düzenlemede 70 bine kadar yüzde 45 diyor opel olsun diğer araçlar olsun hep yüzde 60 yanı 70 binin üzeri.

Tamam süistimalin önüne geçilsin ona bişey diyen yok daha sıkı denetim olsun ama verilen haklar alınmasın.

Engelli engelsiz, vatandaş yararına birşey yapsalar şaşılır zaten.

MTV ye %40 zam haberinden sonra şaşırdık mı ? Şaşırmadık tabi.

Suan dizel golf tam sinirda herhalde yilbasindan sonra siniri gecer

Ben para olarak demiyorum 70 bin ve üzeri araçlarda oran olarak diyorum 70 binin üstüne çıktığında vergi otomatik olarak yüzde 60 yazıyor.

Mesela civic olarak örnek vereyim 110 bin tl ve yüzde 60 yazıyor he 110 bin eksi ötv derseniz onu bilmiyorum .

Geçenlerde Fiat bayisine gitmiştim illaki tuturdular egea al diye egea her halde bu üreticilerin bir baskısı söz konusudur diye düşünüyorum

Kusura bakmayın yanlış anladım vergiler hariç yazıyormuş şimdi gördüm yanı bu hesaba göre en fazla 119 binlik bir araç alabiliriz tabi yanlış hesaplamadıysam.

Olay elbette çok büyük bir hak kaybıdır, benim maddi durum o kadar yükseklere zaten çıkamaz ama durumu olanlar adına da üzgünüm.

1.6 dizel wv passat, tiguan. Mercedes, BMW ve Audi markaların otomobilleri, yeni çıkan skoda qodiak, nissan xtrail, honda crv gibi araçlar artık ötv muafiyeti dışında kesin kalıyor.

İşin maddi yani bir tarafa fakat bir hakkı bize çok görmeleri insanı üzüyor,üzüyor ve üzüyor!

%90 lık raporu olup yakınları kullanacaklar için yapın kardeşim, suistimalı onlar yapıyor.
Günlük hayatı için kullananlar, eli ayağı olmuş insanlar için bunu niye yapıyorsunuz.
Savunanların akıllarında sorun oldugu kesin.
C sınıfı sedan otomatik dizel full bi araç ne kadar bak bakalım.

Hocam dediğiniz gibi suv tarzı dizel hiç bir araç alınmıyor vede c dizel sedan da alınmıyor ancak benzinli orda donanımlı araç alınıyor.

Bir tek suv olarak suzuki vitara alınıyor başkada yok sanırım. Artık yasa çıkarsa 2. El temiz araçlara bakacağız şu aşamada b segmenti araç işimizi görmez

Vergisiz fiyat = 70.000 TL
ÖTV = %50
KDV = %18
Alınacak maksimum araç bedeli = 70.000 X 1.50 x 1.18 = 123.900 TL

Liste fiyatı 123.900 liranın altındaki araçlar ÖTV indirimi ile alınabilecek sadece.

Suistimallerin önüne geçmek için bu şekilde bir önlem alınması acizlikten başka birşey değildir.
Bazı arkadaşlar kar amacı güdüldüğünden falan bahsetmiş 5 yıl geçtikten sonra satılan bir araçtan nasıl bir kar amacı güdülürmüş onu da açıklasın çok merak ettim, bunu bari siz söylemeyin gören de galeri falan açıyoruz sanacak, bence kardan çok zarar olur diye düşünüyorum.

Ben de daha büyük bagajı olan bir araç almayı planlarken büyük bagajlı araç da bizim için lüks oldu artık.
Birileri kalktı, yok efendim millet dedesinin, nenesinin üzerinden mercedes, bmw alıyor, bu böyle olmaz dedi olan bize oldu.

Ben bu halimle bu araçları kendi alınterimle alabilecek konuma gelmişken, tüm vucut fonsiyonlarının tam olmasına rağmen bunu başaramayanların kıskançlığıdır bence bu, bize acıyıp vicdan yapacaklarına kendi durumlarına dönüp bir baksınlar, yazık çok yazık.

İlk önce ehliyet almak zorlaştı daha önce doktor raporu ile alınıyordu şimdi komisyon işi çıktı şimdi de bu araç işi sanırsam yakında hepsini kaldıracaklar diye korkuyorum.
He bu arada birde dizel otomatik duster alınıyor onuda ekleyeyim.

Yeni araç almaktan vazgeçip elimizdeki araç ne zamana kadar giderse devam edeceğiz öyle görünüyor bende bagajı geniş veya yüksek bir araç almayı düşünüyordum oda hayal oldu artık.

nightmare kardeş insanlar neyi nasıl ne şekilde savunacaklarının farkında değiller ... saçma sapan bir savunma durumundalar ....
halbuki bi düşünseler diyecek oldum lakin bu tür düşüncelere sahip insanlar akılları kirada olduğundan düşünme yetilerini kayıp etmişler

Otomobil alımında uygulanan bu vergi politikası ve sürekli gelen zamlar ile beraber takriben 5 sene sonra engelli bireylerin alabileceği otomobil (marka\model) opsiyon sayısı bir elin parmağını geçmez. Bence kademeli olarak engellinin yararlandığı ötv indiriminin de böylelikle ortadan kaldırılması anlamına geliyor bu.

Bu uygulamadan dolayı hükümeti kınıyorum,ve bakanda kına yaksın.

Aynen öyle 5 10 yıla kadar kendi kendine kalkar gibi hadi hayırlısı

ilgili makamlara bu konu ıle ılgılı yazı yazılmalı. %90 ve uzerı engelı olan yakını uzerınden alanlara yap bunu . Bize neden yapıyorsun. İnşallah bu yanlısdan donulur yoksa çok madur oluruz . Dunyanın gelısmıs her ulkesınde engellılere her hak tanınır ve hayat daha da kolaylastırılırken bızım ulkemızde tam tersi . İnsana deger yok çünkü .

egemmm

Kullanıcı sağlam bir vatandaş olabilir ama sürekli ulaşımını sağladığı engellinin de yasal hakkının törpülenmesi anlamına gelir bu. "Bana yapma ona yap bu sınırlamayı" dersek sorunu çözmekten çok engellileri de kendi içerisinde ayrıştırmış oluruz. Eşitlikçi bir bakış açısı gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar bu konu ile ilgili bimer den maliye bakanlığına ulaştırılması hakkında şikayet ve sitem mailimi attım herkes de böyle yaparsa ses getirebiliriz. lütfen duyarlı olmaya davet ediyorum. syg,

[FONT=Cuprum]T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz
başvurunuz 1701427696 sayısı ile alınmıştır.
Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz. [/FONT]

Suv dizel duster alınabilir normal bineklerde ise megane 1.5 dizel otomatik alınabilir bunun gibi bi sürü marka model var alınabilicek ..

Eleştiri olarak devlet kendine ve belediyelerine model motor sınırlandırması yapmadan her türlü aracı verdilerin tamamından muaf ederek alıyor engelli vatandaşlarına ise bu hakkı çok görüyor sonra diyolarki adam yol yapii yardım veriii okadar köprü yapmış neyime geçmediğim körünün parasını vergilerle benden aldıktan sonra .. bu adamlara evet diyenlerle aynı kaderi paylaşmak ne acı ...

Son düzenleme:
Askin_Keskin

haklısın ama suistimal eden cok . Benım ıs yerımde bıle HOnda civic aldı bı akrabası uzuerınden Daha engellı adamı arabaya bindirmemiş bile kendı anlatıyor . normal araç gibi kendı gunluk kullanıyor . BU tip insanlar da var . En azından kendı engellı olan kişi boyle bırsey yapamaz. GErcı ÖTV toptan kaldırılmalı .1 kerelıgıne getırılen vergı bakdılar ses cıkaran yok daya gitsin oldu .. Koyun gibi mıllet %40 MTV zam bir allahın kulundan ses yok işte. SOnrada KOyun diyince kızıyorlar . Biraz ses cıkarsan FEtöcü :)) acayip bi ulke desen , git baska yerde yaşa derler.Ağlanacak halımıze guluyoruz artık .

Ergün YILDIRIM denen şahsa aramızda para toplayıp kına alalım.

dsdsd.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt