Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ergun yıldırım denen kişi SOL ayagını bana verırse ben ona ÖTV hakkımı seve seve devrederım .

Şimdi pozitif ayrımcılık bumu? Verilen hakları alalım onları kısıtlayalım, biz zaten suistimalin önüne geçemiyoruz bari haklarını kısıtlayalımlamı oluyor. Düzenleme? Suistimali yapan bizlermiyiz?
Bizler sessiz kaldıkça gür sesler olamadıkça daha çok sular akar bu yollardan.
Her engelli birey sesini her hangi bir yolla duyurmalı, bu konu gelecekteki kişileri de etkilemekte.

123.900 b.c.segmentinde otamatik .bir suru arac var .suv bile var.deniz bitti beyleer pamuk eller cebe.

musty35

Dolar 3.60ya dayandı.. Şu an var 4sene sonra olacakmı?? Zaten KDV sini veriyor engelli. Hadi onuda geçtim taksicilere bunu diyebiliyornusun? Yada şirket üzerinden alınan araçlara?? Onlarda KDV ödemiyor şirket sahibi insanlar.. Sanki bedavaya alıyoruz deniz bitti demiş sakatfobik...

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Kazanılan hakları DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ. Mantığını güden anlayan kişiler, oldukça biz bir yere varamayız.
Hak kazanılır sosyal devletim diyorsan düzenlemeler yapmak zorundasın. Bunun farkında olanlara selam olsun.

Muhtemelen asparagas haber. Türkiye de para sınırı koyamaz. Zira seneye kadar Dacia marka dandik arabalar bile 70bini geçer. İnanmayın..

Değil hocam haber doğru da inşallah çıkarmazlar bu yasayı

Haberin doğru olduğunu nasıl anladın hocam? Sağlam bir kaynak yok. Sağda solda konuşulup duruyor.

Devlet beceriksizliğinin faturasını engellilere kesmemeli. Suistimal varsa edenleri bul bi zahmet!

Arkadaşlar ben şahsen suistimal ihtimali sıfır diyemem fakat,kanun yasa bir hakkı vermiş ise ve şartlar ne ise herkes yararlanma hakkı vardır ve var olmalı zaten şartlar belli 90% üzeri olanların yakınları kısıtlamaya gidilebilir,90% altı olanları da şahsen kendisi kullanmalı sen ben ayrım yapılmamamalı yapılamaz,bir girişim olacaksa bu yön bence daha adil olur diyorum!

Aramızdan biri güzel bir sitem ve sıkıntımızı anlatan bir metin yazsa bizde bimer cimer maliye banına el birliğiyle gönderelim hakkımızı elimizden alınmasın...

Arkadaslar yurt disinda getircem herhalde ordada biyle bir sinirlama yoktur yine uyguna geliyor nedersiniz

Evet gördüm hocam. Eğer gerçekleşirse yazıklar olsun. Şu an için kimseyi engellemez. ÖTV ve KDV siz fiyatı 70 bin olacak yani şu an 102bin TL lik araba alınabilir fakat yasa güncellenmezse hepimiz ikinci ele mahkum olacağız veya hyundai i10 gibi arabalara mahkum kalırız.

@i_brahi_m

Arkadaşlar bence emlak vergisini, engelli ve engeli bakım maaşları ve engelli kartlarını da kaldırsınlar bari sonuçta onlardada suistimal vardır! ücretsiz yolculuk yapıyoruz ya o haklarını da alsınlar elimizden!!
Hani nerede Taraf devletler Sosyal devlet anlayışı hani nerede !!!
Bazı haklar verip sosyal devlet olup sonra verilen haklar geri alınıyor o zaman sosyal devlet olunmasın !!!

Herkese merhaba, öncelikle hepimize geçmiş olsun demek istiyorum.
70,000 TL üstü bir araba alıyorum hatta kaparosunu birkaç gün önce verdim (bu haber çıkmadan önce).

Araç başka bir şehirde olduğu için gerekli belgeleri PTT ile gönderdim bayiye ama işlemler birkaç gün sürecek.

Sizce bu yasa ne zaman yürürlüğe girer ?
1-2 haftamız var mı ?

Lütfen yardım edin, son anda yanmak istemiyorum.

Bedel sınırı sürekli değişken bir durum.. saçma bir çalısma... bunu yapanlar ki; eger yaparlarsa marka sınırıda getırırlerse şaşmayalım.. Türkiye burası :)

yani diyolarki sizi dizel otomatik SUV lara bindirmeyeceğiz. Milyonluk makam araçlarımızdan taviz vermeyiz ama. Yapılan yolların parası satılan köprülerin geçiş bedeli Referandumda çarçur edilen paralar, işsizlik sigortasındaki paraların hızla tükenmesi lüks harcamalar sonunda kara göründü galiba.

Arkadaşlar şımdı aradım konuştum asıl engellıler bu konuda magdur olacaktır dedım bu paraya araba kımse alamaz engellıler magdur edılıyor dedm sahıl krndı engellıyse sınırlama koyulmasın desım notunu aldı szde arayın lutfen

bence meclisden geçmeden itiraz edilmeli... Dedesi veya nenesi için ötv siz lüks araç alıp sapa sağlam insanlar var, kendisi engelli olup kendisi kullanan engelli insanlar var bunlar aynı kefeye konulmamalı... daha bir ay önce şahit oldum sapa sağlam adam nenesine rapor aldı ötv siz mercedes aldı kendisi biniyor... onunla engelli insanı aynı kefeye koymamalılar

Arkadaşlar konya mılletvekılı hacı ahmet özdemir engellı komısyon baskanı ona ıletecm dedı szde arayın

Arkadaşlar station wagon araba alamıyacaz, SUV alamayacaz...

O kadar çok dillendiriliyor ki bu ötv indirimi millet engellilere kafayı takmış durumda ve bu hükümete kadar ulaşmış artık.

Bir sınır olacaksa yukarı da tutulmalı.

Çok hızlı kampanya başlatmalıyız. Yağlı ballı yaşamıyoruz ve 70.000 çok düşük.

Station wagon yada SUV alamaycaksak hep düşük kalite araçlara mahkumuz demektir.

Örneğin 84.000 TL bir araç bize lazım ama 70.000 sınırı var, mecburen vazgeçeceğiz.

Sınır 100-120.000 olabilir.

Lüks sayılan bmw ve mercedesleri alamayız, gayeleri de lüksten uzak tutmak. Buna razıyız.

Ancak şu an kullandığım Renault Clio Sport yani station wagon aracımı satım yenileyemem.

Biz hakkımızı aramalıyız.

Olay dillenmeden ve uzamadan acele etmeliyiz.

Devlet vergi koyduğu yada sınırlama getirdiği zaman sonradan geri çekmiyor.

Savaş muhabbeti biter ama zamlar ve sınırlandırmalar kalır.

Ya şimdi yapacağız yada unutacağız.

bence aracı alıp kullanan engelli ile dedesi ve nenesi için araç alan kullananları ayırt etsinler

musty35

Hocam benzinli demiyorum dizel dedim.
Arkadaşlar bu konuya bir an önce çözüm bulunmalı yoksa çok kişi madur olacak bende dahil .

70 bin sınırı kesinlikle artırılmalı. En azından Bu sınır 110-120 bin tl olmalı. Zaten engelli adına lüks araç alanlar yüzünden bu düzenlemeye gidildi.

Sinir 123 900 70000 degil.otvsiz hali 70000.olucak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt