Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya ben bu 444 2 044 arıyorum bildirecem ama sıkayetı acan yok bunlar allah korkusu olmayan kendını dusunen zalımler he birde burada hala su var alınacak bu var dıye boş boş konuşan yazan arkadaslar yazıpta ınsdanları daha cok sınır etmesınler

engelli ötv araç
FU
feyyaz uçar

Yanıtla|

Bugün, 16:14
engellilerkoordinasyonmerkezi@akparti.org.tr

merhabalar hakkımız olan otv sız arac alma degısıklıgını kabul etmıyorum ve meclısten gecmeden tekrar duzenlenmesını ve bu 70 bın bandını makul bır sevıyeye cekılmesını rıca edıyorum bız engellıler zaten ulkemızde bır cok konuda magdur edılıyor ve zorluklarla karsılasmaktayız elımız ayagımız herseyımız olan arac larıda kısıtlayıpc 70 bın bandı da tutup hıc bır sey alamayacak ve evlere hapıs edeceksınız bu magdurıyetın duzeltılmesını ve magkul bır seyıye cekılmesını 100 bın bandında olmasını ıstıyoruz zten en kotu hıc bır ozellıfgı olmayan bır arac bıle ulkemızde vergılerle bırlıkte 80 bınden asagı degılken bu kabul edıle bırsey degıldır aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgının buna mudahale etmelı ve gereklı calsımanın yapılması rıca ederı

bua attıgım meıl herkez atsın yada bırs eyler yazsın barı

tel:0312 204 50 00 Bu. NUmarayı arayıp söleyın engellı bırıme baglıyolar bn aradım bu numarayı szde arayın not alıyolar

[FONT=Calibri][SIZE=3] BENDE BUNU GÖNDERDİM. BÜTÜN KARDEŞLERİMİZ DE GÖNDERİRSE DAHA İYİ OLUR AYRICA BULUNMUŞ OLDUĞUNUZ İLLİN MİLLETVEKİLLERİNIN EMAİL ADRESLERİNE GÖNDERELİM.

Sayın Ak Parti Genel Merkezindeki değerli arkadaşların vemilletvekillerim.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]
Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bazı VergiKanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısınınkapsamında
[/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanıvergisiz fiyatı 70 bin TL'nin altına olan araçlarla sınırlandırılıyor olmasıbiz engeli kardeşlerinizi derinde üzmüş ve bizde hayal kırıklığı yaratmıştır.Başkalarını suiistimallerini engeli bireylere yüklemek çok yanlıştır.Engellilere verilen haklar alınarak bütçe açığı kapatılacaksa nerde kaldıbizim sosyal devlet anlayışımız ve nerde kaldı 14 Temmuz 2009 KararSayısı : 2009/15137 resmi gazetede yayınlanan ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞME.Bunu biz engeli bireylere ve ailelerimize yapmayın bu hakkı almayın. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3] Bu yanlıştan dönmenin de bir erdem olduğunu düşünüyor,yasa tasarısında bu maddenin çıkarılması konusunda bütün engeli bireyleradına sizden destek istiyoruz sevgi saygılarımla.[/SIZE][/FONT]

A_GEYiK size tamamen katılıyorum. engelli aracında ne kadar donanım engelliye o kadar kolaylık demek. vergisiz 70.000 tl olan bir araçta ne donanım olabilir ki. otomatik cam bile olmuyor. ben şimdi bimer e yazacağım.

Ne o rahatsız mı oldun orada o var bu var diye akıl verecegıne meil bir şey yap

Bende birkaç e-mail attım, boş durmak yok.
Bizi eve mahkum edemezsiniz.

Yeni Golf 1.4 TSI 150 PS Highline DSG
Vergisiz fiyatı 70890tl, anahtar teslim 134800

Son düzenleme:
ben otomatığe baglayıp atıyorum meil 100 tane olmustur ınsallah engellemezler benı

Lütfen AKP vekillerine e-mail yazın.
Bizim sesimizi ister istemez duyacaklar.

cemocan33

Bu kendi kullanmıyor diye bahsettiğiniz kısıma görme engelliler girmiyor değil mi? Mesela ben görme engelliyim ve aracı kendim sürmem imkansız aynı evde yaşadığım eşim kullanıyor bunun için noterden kağıt alınıyor ben yokken sadece x kişi kullanabilir diye.. Lütfen bunları da göz önünde bulundurun bu öneride bulunurken.. Teşekkür ederim

Bence şikayetlerimizde 70 olmasın da 100 olsun vs. demeyelim yine kendi kendimize sınır koyuyoruz.. Edinilen hakkın devamını ve suistimal edenlerin araştırılıp işlem yapılmasını talep edelim

70bin tl yeter diyen arkadaşların ileri görüşlülüğüne hayran kalmamak elde değil.

Bak sevgili mütevazi arkadaşım.Araba piyasasını hangi para birimi belirliyor? Euro.Evet doğru, euro.
Peki Euro bugün kaç TL'ye tekabül ediyor, 2 sene sonra kaç TL'ye tekabül ediyor olacak? Şuan 70bin TL'ye alınacak alternatif var evet fakat Euro olursa 5 tl...işte o zaman at arabasına binersin.Azıcık saksıyı çalıştır.
Birileri at hırsızlığı yapacak cezasını ben çekeceğim öyle mi? KDV ödüyor muyum güzel kardeşim aracı alırken? Ödüyorum.Daha ne? Devlet engelli vatandaşından alacağı ötv'ye kaldıysa kepenkleri kapatalım gidelim zaten.

Son olarak, geçici gelen ÖTV neden hala uygulanıyor onu hiç anlamış değilim.

fatih1980

Atat 1500 tane daha at bosa bunlar .dua edin de mtv muafiyetinin kaldirmasinlar .suriyelilerin acisi ne zman cikacak diye bekliyordum aciklanan ovp ile yine fakirin ustune coktuler .hazine tikir para yok bunun engelli ile alakasiyok bunu anlayamayanabyapicak biseyyok.

Mustafa222 Bu yapılacak olan uygulama 01.01.2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek . Şu an kapora yatırdığınız ve araç alım işlemleri başladığından sizi etkilemiyor .

ben de bimer e 3 farklı hesaptan ayzdım. cumhurbaşkanına da yazdım. ayrıca naci ağbal ın feacebook hesabından da mesaj yazdım. ayrıca ak parti grup başkan vekili ile bu konuyu telefon ile görüşüp düznleme talep edeceğim.

musty35
senın dedıklerıne bende katılıyorum ve bunalrı bılıyorum zaten ama ne yapalım bır umuttur dedık attık kendılerı memleketı yıye yıye bıtırdıler etraftakı hısım akraba ne varsa zenhın ettıler sımdı bıze gozu dıkttıler

tanerbudak
eger ımkanınız varsa ulasabılıyrosanız telden bıldırın sansımızı deneyelım

Tüm uygulanacak vergiler 1 ocak tarihinden geçerli . Araç alma durumunuz varsa 2 ay daha süreniz var . Uygulamadan önce alınan tüm araçlarda 70 bin sınırı olmayacak .

*DORLİ*

En azından bu süre içinde alacak kişiler alır ne kadar geç başlarsa o kadar iyi.. Ancak alalım veya almayalım bu işin arkasını bırakmamalıyız.. Birbirimizin hakkını son noktaya kadar aramalıyız.. Bu suistimallerin önüne geçecek bir yol değil denetleme getirilmesi gerek bu sınır her yıl artırılsa bile kurlar ve bayiler sürekli artış yapıyor kısıtlama yaparak çözülmez bu durum.. Çok teşekkür ederim

2-3 sene sonra engelliler sadece hyundai, dacia, renault markalarının en dandik modellerini alabilecekler. bilginize dostlar.
Oy verirken bunları da düşünürsünüz artık ! Artık ucu size de dokundu AKP'li arkadaşlar. Hadi bakalım.

bLaCkRaCe

Bu şekilde kendinizi sınırlandırmayın lüks araç sadece bize hizmetkar olarak geldiğini iddia edenlere mi layık?

Konu ekşi sözlükte'de yer almış.

https://eksisozluk.com/engelli-araclarina-70-bin-tl-siniri-getirilmesi--5462030

Ayrıca diyelim ki; kara şimşek (kit) gibi bir araç icat edildi. Her şeyi kendi yapıyor bu araç. Son derece lüks değil mi? Hah, işte bizlere göre lüks değil, ihtiyaç...

Mesela, bir önceki mesajımda belirttiğim özellikler bulunan otomobile örnek olarak; Subaru Levorg var. Station Vagon. Bir engellinin hayatını kolaylaştırabilecek oldukça donanıma sahip. Aracın normal fiyatı 159.900 lira (tek donanım paketi var zaten) Engelli indirimi ile 96.000 lira civarında alınabiliyor. Ötv ve Kdv hariç çıplak fiyatı 70.000 lira üzerinde.

Akp yıl bilmem ama devlet bürokratik yapısında engelli kardeşlerimizi istemeyen çok var,ama bı yandan 50% fazlası Akp li olduğu bir gerçek!

AKP artık gözümde bitmiştir.

Milletin işine gücüne karışmadan önce kendi makam araçlarınızdan vazgeçin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt