Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musty35

mercedes c 200 dizel 24,500 euro
046757bd207de94c82986ead347d4149.jpg

https://www.araba.com/engelli-plakali-araclar-otomobil

burdan bak istediğin araba yoksa ara getirsinler

Erdogan Er

1 kac kisi bende tespit ettim daha dun uye olnus sadece bu konuya yazmis butun msjlari Araba bayi mt si midir nedir.

Sadece %90 üstüne gelsin diyen düşüncesiz arkadaslar ; benim raporum %92 hem babamın maaşı hem benim maaşım ve birikimlerle zorla daha yeni 7 ay önce Honda CRV aldık en uygunu oydu çünkü geniş ve rahat , tekerlekli sandalye rahat sığıyor , kullanımı çok rahat.Ben süremiyorum daha ama alışacam inşallah ilerde sürecem.Ama şu anda bile birçok işime yarıyor , milli sporcuyum havuza o arabayla gidiyorum ben.Biraz mantıklı düşünün herkes suistimal etmiyor bu konuyu.Gelecek bir kural varsa oda alınan arabayı engellinin sadece babası , kardeşi ve çocuğunun kullanması olur

Burada yapmamız gereken tek birşey vardı. Bu işi suistimal edenlerin önlenebilmesi için ne yapabiliriz ve bu hakkın elimizden alınmasına toplu olarak itiraz etmek. Bugün bunu kısıtlayanlar ilerde başka şeyleri kısıtlarlar. Engelli çalıştırma mecburiyetini %1 e düşürürler vs.

Biz birlik olarak yeni haklar (avrupa mevcut olan haklar, 3.atamayı bekleyenler için girişimler, atamalarda kişi sayılarının artırılması gibi) almaya çalışmamız gerekirken elimizden alınan haklara bile toplu olarak itiraz edemiyoruz. Kimse kusura bakmasın ama bizden hiçbirşey olmaz.

Cango

Yazdığınız durumların konumuzla alakası nedir siyaset mi yapalım illaki sosyal medyadan yalan yanlış duyumlarla suriyeliler konusunda doldurma propaganda yapılıyor sizde dolduruşa geliyorsunuz. Sarayımızla da şeref duyarız ayrıca orası milletin yeri oraya herkes girebiliyor...Yoruma bak benim yazdıklarımın neresinden anladın sakat insanların üzerinden propaganda yapmayı pes doğrusu...olayı çarptırmaktan başka işiniz yok empati yapın empati... SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM bu saatten sonra engelli olarak ve daha öncede ötv yararlanmış bir kişi olarak da ben de geçmesi yönünde önüme gelen yere yazacağım inşallah çıkar yasa....

sahinus

böyle bir sınırlamanın getirilmesi doğru değil. bütçede para yok diye zam yapan bi iktidarımız var. devlete ait bişey kalmamış satacak demekki

aliş şerif

Bızde desteklemıyoruz İnşallah cıkmaz .. Cango da sonuna kadar haklı . EMpati olarak ne tavsıye edersınız ? ne yapalım ?

egemmm Empati olarak mesela çok basit bir örnek vereceğim senin engelin yok karşı komşunun artist oğlu beraber oturmadığı dedesi üzerinden bmw alıp bunu da marifet gibi anlatıyor hava atıyor sen içinden veya dışından küfür edesin gelmez mi hay böyle düzenin veya ben gerizmiyim demezmisin kimi keriz yerine koyuyorsun devleti.... neyin üzerinden ötv yasası üzerinden anladın mı empatiyi daha başka başka çok örnek veririm..

ötv indirim sınırı

Merhaba ötv indirim sınırı var mı? Bununla ilgili tam bilgi sahibi olan var mı? Açıklarsanız sevinirim.

aliş şerif

tamam cok guzel ornek vermısısn eyvallah . Bende bu konuya degındım baska konularda . Peki devlet neden bunu denetlemıyor ? pire için yorgan yakıyor ? denetle abi .. ihtiyacı olana ver. ? BEn otvsını de verır alırım ancak yazık deılmı bu hakkı yenenlere .Yanı devlet bu kadarmı aciz kaldı engellılerın haklarını kısıtlayacak kadar ? AYrıca ben ÖTV komple karşıyım . KImseden alınmamalı . 99 depremınden sonra 1 kerelıge mahsus getırılen vergı bakdılar guzel aynen devam kımsenın sesi cıkmadıgı ıcın bu hallere gelmedık mı ? Kusura bakmayın ama biz eşşek oldukdan sonra daha semer vuran çoooook olur .

Şimdi bu yasa mecliste görüşülecek ve kim bilir ne tür sonuçlar doğar

@aliş şerif
d72rLX.jpg

Biz neyi savunuyoruz bizde diyoruzki denetim olsun kendi arabasını kullananın hakkı alınmasın.Senin kafada birşey var bence git kendine bir baktır.

Herkez CİMERE yazsın

benim kastettiğim kendi kullanan değil buradaki dedesi yada başkası 90 engelli olan kişinin hakkını kullanıyor. hasta Ankara da aracı kullanan İstanbulda bunları takip etsinler. Belgeyi kiraya verenbile var. Ama kendi kullanan kişiye sınırlama getirilmesi haksızlı oluyor ben bunu kasteddim. ayrıca bu kişiler engelli yerlerini de işgal ediyor.

benim kastettiğim kendi kullanan değil buradaki dedesi yada başkası 90 engelli olan kişinin hakkını kullanıyor. hasta Ankara da aracı kullanan İstanbulda bunları takip etsinler. Belgeyi kiraya verenbile var. Ama kendi kullanan kişiye sınırlama getirilmesi haksızlı oluyor ben bunu kasteddim. ayrıca bu kişiler engelli yerlerini de işgal ediyor.

Vergi daireleri yasa geregi satisi yapmiyor hersey netlesene kadar.. bilginize

Araba icin kapora vermistim mercedes firmasina arac satisi engelliye durduklarini soylediler bugun iyibari ile vergi daireleri satisi yapmiyormus su an engelli araclarinda..

Hala satış var, yalan söylemeyin.

Bende Ankara'daki Mercedes'le konuştum.
Yasa resmî gazetede yayımlanınca ancak kanunlaşır.

ENGELLİ ARAÇLARIMIZA DOKUNMAYIN

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi İlimdar BOZTAŞ: ÖTV ve MTV muafiyetli araç alımlarının 70 bin TL ile sınırlanmasından ENGELLİLER, ŞEHİT AİLELERİ ile GAZİLERİMİZ mağdur olacaklar" dedi.

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi İlimdar BOZTAŞ: TBMM sunulan TORBA YASA ile Engellilere uygun olması ile tanınan SUV tipi yüksek model araçların vergisiz fiyatlarının 70.000 TL ile sınırlandırılmasını verilen bir hakkın geri alınması olarak görüyor ve doğru bulmuyoruz dedi.

Kendisi de görme engelli olan İlimdar BOZTAŞ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
ÖTV ve MTV muafiyetli araç alımlarının 70 bin TL ile sınırlanmasından sadece ENGELLİLER değil ŞEHİT AİLELERİ ile GAZİLERİMİZ DE mağdur olacaklardır.

TBMM’de görüşülecek yeni torba yasada bu konuyu kısıtlamaktan ve engelliler arasında ayrımcılık yapmaktan ziyade 1600 motor hacminin 2000 motor hacmine kadar yükseltilmesini ve bu haklardan yoksun bırakılmış olan %90 ORANININ ALTINDA KALAN ENGELLİLERİMİZ ve İŞİTME ENGELLİ vatandaşlarımızında mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.

Şehit Aileleri, Gaziler ve Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi kimseyi rahatsız etmemelidir. Geçtiğimiz günlerde bindiğimiz araçlardan rahatsızlık duyan bazı gazeteci yazarlar benzer rahatsızlıklarını ifade etmişlerdi. Bunun üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı, yeni düzenleme ile Şehit Aileleri, Gaziler ve Engelli vatandaşlarımızın hayat standardını kısıtlama yoluna gitmektedir.

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği olarak diyoruz ki, bizlere verilen haklar geriye gitmemelidir. Bu yanlışlığa TBMM'de görev yapan milletin vekillerinin engel olmasını talep ediyoruz.
Bazı kişilerin bizlere tanınan bu hakları suiistimal ettiği gerekçesi ile bu düzenleme yapılıyor ise, bu konuda biz engelliler değil suiistimalciler cezalandırılmalıdır.

Saygıdeğer Milletvekillerimizden ve Hükûmetimizden talebimiz budur.

#EngelliAraçlarınaDokunmayın

Arkadaşlar çok çelişkili mesajlarda var da şu şekilde söyleyeyim

Çoğu engelli aracı özel siparişle geliyor bu tür araçların hazırlanması gönderilmesi gümrükten geçmesi vs. 2-3 ay alan şeyler yeni birsürü araç için başvuran insanlar var bu insanların alacağı araçlardan cirolarını tutturacak araba firmaları var.

O yüzden dolayı kolay kolay 2018 başından önce bu yasa kabul edilsede yürürlüğe girmeyecektir.
Ben şu anda araç almak üzereyim hakem hasteneden raporum çıktı il sağlıga gitmesini bekliyorumki vergi dairesine götüreyim.
Güncel olarak paylaşımını yaparım önümüzdeki hafta içerisinde.

@Erdogan Er 1 kac kisi bende tespit ettim daha dun uye olnus sadece bu konuya yazmis butun msjlari Araba bayi mt si midir nedir.

Dediğiniz kişilerden biri benim dün üye oldum sadece bu konuya yazdım. 51 yaşındayım bu hak çıktığından beri alabilirdim ancak hayatımda bir kez baz donanım manuel benzinli bir Jetta aldım. Bu kanun ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim sakıncalı olan nedir? Merak etmeyin ne bu konuya ne başka konuya yazmayacağım artık çünkü farklı noktalara çekilecek belli ki iyi akşamlar diliyorum

Bunlar kafayı fena bozmuz meyvali gazoza bile % 25 otv koymuşlar.

Vergi daireleri yasa geregi satisi yapmiyor hersey netlesene kadar.. bilginize

Araba icin kapora vermistim mercedes firmasina arac satisi engelliye durduklarini soylediler bugun iyibari ile vergi daireleri satisi yapmiyormus su an engelli araclarinda..

Sizde buna itiraz etmediniz mi? Komik olmayın lütfen, insanlarıda yanıltmayın. Ayrıca yasa resmi gazetede yayınlanana kadar eski süreç devam eder! Aldanmayın lütfen..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

ikinci bahar

O zaman bensize bir akıl vereyim, gidin itiraz edin!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@bakkol arac icin kapora vermistim gelisi aralik sonu olabilir diye konusmustuk. Su an yasa belki de her an yasalasabilir. Kim diyor garantisi mi var 2018 de uygulanicak diye. Ben yaptim oldu yoluyla anayasa bile degisiyor. Firma kendini guvenceye aliyor. Ve haklilarda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt