Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The.ApoLLo

Güzel fikir aslında, bisiklet yoluda neymiş :)
Ne güzel arabaların arasında, kaldırımda giderler.
Bisiklet yolu bence gereksiz bir proje ve masraf.

bu tiplerle muhattap olmayın bunları Allah a havale edin..Derdi ne bunun söyliyim kendşsinden daha iyi arabaya bineni kıskanmak.Tedavisi yok bu hastalığın..Cvp vermeyin..

aliş şerif

Seni hakkı elinden alınacak olan tüm engelli ve engelli ailelerinin kul hakkına girmeye vesile olduğun için yüce Allah'a havale ediyorum...

Biz engelliler daha rahat yaşasın daha konforlu bir yaşam sürsün diye uğraşıyoruz. Bunlarin yaptığına bak. 33bine araba almis. Onu söylüyor. Hangi donanım vsr desem gak guk yapar bencil çünkü . Ayıp vallahi ayıp.. Bizi en çok engelliler anlayacağına tam tersi köstek oluyorlar...

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kul hakkı ile ilgisi yok bende bir engelli olarak Aliş in yazdıklarını ve yasadaki yapılması planlanan düzenlemeyi destekliyorum...

Gerçekten şuursuzca bir de destekliyorlar. Zaten hali hazırda 5 sene gibi bir kota var 1.6 motorla sınırlandırılmış yok 500 bine araba alıyorlar el insaf en pahalı mercedes c200d amg yada e serisi 1.6 araç 300 bin vergileriyle eee zaten ona kdv ydi diğer vergilerdi hepsini ödüyoruz 150 bini geçiyor araç almak nerede 500 binlik araç almış engelli bre cahil

[FONT=sans-serif]Değerli Arkadaşlar,[/FONT]

[FONT=sans-serif]Saat 12:30.. 13:00'de komisyon toplanıyor. Köprüden önce son çıkış!!! Bazılarının özellikle şu anda birlik olup mail göndermemizi baltalamak için ortaya laf attığını görüyorum. Kesinlikle aldanmayın ve cevap vermeyin. Motivasyonunuzu ve enerjinizi ulaşabildiğiniz her merciiye mail atmak için harcayınız. Lütfen...
Derdimiz o dur ki bir kere bir hakkımız alındımı sonrasında bütün haklarımız keyfiyete tabi olacaktır. Haksız ve amaçsız bir düzenlemedir. Haklıyız, mazlumuz kazanmamız gerekir.[/FONT]

Hiçbir engelli derneği yada benzeri kurumların bu kararı protesto ettiğini görmedim duymadım. İşin ilginç tarafı oturan boğa da bu konu ile ilgili hiç yorum yapmadı.. Burda 5-10kisi Cebellesiyoruz...

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egemmm karamsar olma. Provakasyonlara aldanma lütfen. Evet, @OturanBoğa dahil pek becerikli engelli önderlerimizden etkili bir destek maalesef göremedik. Belki de yapıyorlar ama bizim haberimiz yok. Öyleyse daha büyük ayıp bence, insanlar burda yardım yardım diye çırpınırken. Fakat bizi de yabana atma. Buraya yazmayan ama okuyan, girişimde bulunan bir çok engelli- engelsiz yürek olduğuna emin olabilirsin. En azından biz üzerimize düşeni yapalım. Bir kişiden ne olur demeyin, okyanuslar yağmur damlalarından oluşur.

bu saatten sonra mail işe yaramaz. ancak komisyondaki vekillerin cep telefonlarına whatsapp tan yazılabilir. ayrıca bizim ile ilgili maddede engelli federasyonu başkanı da bulunacak. dernek daha önce bir dosya vermiş komisyona. bakın bugün bu madde görüşülür ise çok cıngar çıkacak komisyonda.

Arkadaşlar,

Ben yazamam diyen varsa ve ukalalık olarak kabul etmezseniz, talep eden olursa, kendim bugün gönderdiğim mail metninin birebir aynısını burada sizinle paylaşabilirim. Sadece başına ve sonuna isminizi, isterseniz tc kimlik numaranızı yazarsınız. Mail adreslerini de yukarda paylaşmıştım.

Sevgiler,

Türkiye sakatlar konfederasyonu başkanı Yusuf Çelebi bey de komisyonda olacak bu madde görüşülürken. cep numarasını bulabilirsem iletişime geçeceğim.

Son düzenleme:
tanerbudak mail asıl bu saatte etkili olur. Tam zamanıdır! Koskoca millet vekilleri, herkeste mobil cihazlar. Anlık olarak maillerini kontrol ediyor herkes. Tam bizim madde görüşülürken adamlara argüman ve referans bilgiler vermek, yardım istemek etkili olmaz mı diyorsun?
Ayrıca, bu tasarıdan sonrası da önemli, genel kurulda da iptal edilebilir, Cumhurbaşkanı da iptal edebilir. Biz öncelikle kafaların içindekileri değiştirmeliyiz. Onun yolu da kendimizi ifade etmek.

Engelli federasyonu başkanı da orda ama ne diyecek, ne demeyecek, etkili olacak mı bilemiyoruz. Biz kendi üzerimize düşeni yapalım lütfen.

Ben 42 yaşındayım ve % 50 polio sekeli engelliyim. Yıllarca devlet dairesine girmek için yırtındım lakin araya birilerini sokmadım. Kendi çabalarımla olursa olurdu lakin olmadı. O zaman da kurumların engelli personel çalıştırma zorunluluğu vardı. Şimdi esas sorumu soruyorum sana : Sen hangi kapıları araladın da benim olamayan bir hakkı sen elde edebildin üstelik 11 yıldır. Hakkınla mı memur oldun önce dürüstçe bana bunları açıkla. Kedi uzanamayacı ciğere mındar dermiş ya seninki de o hesap. Sana yar olamayan başkasına olmasın öyle mi? Gerçekten bu suistimali yapanların cezalandırılmasını savunacağına senin de faydana dokunacak bu kanunla ilgili savunmaya geçiyorsun. Sahi gerçekten tuzun kuru mu??? aliş şerif

yukcells
maiileri maalesef vekiller görmüyor. danışmanları okuyor ve önemli gördüklerini vekillere iletiyorlar. buna bizzat şahidim. genel kurul tarafı için haklısın mail atalım o zaman.

arkadaşlar lütfen hakaret küfür olmasın bence de. brbirimizin düşüncelerine saygı duymalıyız. fakat bazı yorumlar düşünceden fikirden öteye geçiyor gerçekten. sen de engellisin ben de engelliyim. bugün bana yarın sana. lütfen ayrışma olmasın. inanmazsınız ama bu siteler falan ilgili bir kanun çıkacağı zaman hep kontrol ediliyor. nerden biliyorsun diye sormayın içinde oldum bir süre ordan biliyorum.

Balta ağacı hiddetle kesmiş belirli bir süre sonra ise ağaç ağlamaya başlamış bunu gören Balta üzülmüş ve ağaçın yanına gidip özür dilemeye çalışmış..
Ağaç baltaya demişki:"Balta kardeş sana bir lafım yok sadece sapın benden ona üzülüyorum" demiş.

Burda bu yasanın çıkmasını destekleyen o kadar engelli kardeşimiz var ki insan gerçekten hayret ediyor.
hastalıklı bir ormanda hasta ağaçları kesersin yada budarsın bunun için koca bir Ormanı yakmaya gerek yok yani Suistimaller kolayca engellenebilir mesela ben otomatik vites araç kullananıyorum ve benim aldıgım aracı aparat olmadıgı için benden başka herkes kullanabilir. Bu bir suistimaldir maddi gücüm yok dayım,teyzem veya yakın bir arkadaşım benim üzerime araç alıp istediği gibi kullanabir.bu yasayı ben çıkarmadım devlet çıkardı kaldırsın kardeşim %90 engelli araçlarına kadar ehliyet sahibi kimse ondan başkası kullanmasın yakalanırsa ceza yesin.bu yasayla Neden tüm engellilere ceza kesiyorsunuz ki ?

grevkırıcılara aldırmayın onların işi bu birlik berabarlik ruhumuzu kaybetmeyip tek vücut gibi hareket edelim haklıyız ve kazanacağız hatta diğer sınırları bile kaldıracak güçteyiz biz kazanacağız birilerine kına yaktırmayacağız

amiira

İster inanın ister inanmayın birkere de hakkı yenen biri olarak söylüyorum kurumun yaptığı sınavı birinci olarak kazanıp başladım çok sonradan öğrendim bizim sınava da şaibe torpil sokacaklarmış ama dönemin genel sekreteri engel olmuş bu arkadaşlarımıza en azından yapmayalım sınavı kazanan girsin diye önceleri siz de söylediniz kurum kurum geziyordum artık merkezi yapılıyor bunu da bu hükümet yaptı Allah razı olsun....artık eskisi gibi torpil dönmüyor ama başka şekillerdeki alımlarda sürekli torpil oluyor malesef ülkenin acı gerçeği

Şimdi gelelim kedi uzanamadığı ciğere meselesine gelince imkanım bu yasayı kullanıp rant sağlamak hep vardı ama kullanmadım... çok teklif geldi al bana ver sana bir miktar para vereyim diye...demekki sizin meseleniz ciğer onuda anlamış olduk tam da bu yüzden destekliyorum işde......daha da hakaret veya kişisel olarak yazmayın veya beddua etmeyin genel düşüncenizi yazın ben size saygı duyuyorum siz de biz destekleyenlere saygı duyun LÜTFEN...

Bakın kendiniz ifade ettiniz rant sağlayanlar sözünü. İşte konunun özü de bu ifade de. Rant sağlayanlar kimlerdir esasen devletin bu suistimali yapanları araştırması gerek. Şayet yasa taslağı bununla ilgili olsaydı bu yasanın altına emin olun imzamı atardım. Şimdi bu durum "pire için yorgan yakmaktan" öte bir durum değildir. Yaptığım sadece bir atasözünün ifadesidir. Benim ciğer tabiri ile benzeteceğiniz bir duruma ihtiyacım yok inanın bana. Yazımı tekrar okursanız hakaret yok sadece bir kızgınlık ifadesi var. Dolayısıyla bu saatten sonra hakkımızda hayırlı olan neyse o olsun demekten başka elimizden bir şey gelmez. Allah herkese önce vicdan nasip etsin ve herkesin gönlüne göre versin. Sağlıcakla.
aliş şerif

amiira

Yahu kardeş sen anlamak istemiyorsun. Desene bundan rant sağlayanlaei devlet bulsun cezala dirsin. Ama ihtiyacı olana hakkı olana versin. Neden bunu diyemiyorsun??

Bu yasa nezaman yürürlüğe girer arac almayı düşünüyorum da maddi yönden sıkıntılarım var

amiira pardon ben de düzelteyim sizin için dememişdim hakaret ve beddua kelimesini yukarıda kişisel olarak küfür, hakarette bulunanlaraydı özellikle fatih1980 nickli şahsa yönelik..

toprak.61 bu yasa sen destek verirsen yürürlüğe girmeyecek. madem araç almayı düşünüyorsun o zaman daha önceki mesajlardqa paylaşılan mail adreslerine mail gönderebilirsin, cep telefonları paylaştım o vekilleri arayıp durumu izah edebilirsin. herkes kendini düşünürse kimseye bir fayda sağlamaz.

forumda verilen iki chp mvekilinide aradım musa cam la simdi gorustum bastırıyoruz çıkartmıyacağız dedi ne derece doğru bekleyip göreceğiz

insan27 musa çam doğru söylemiştir. zekeriya bey daha baskın bana da aynı şeyleri söylemişti. bakalım hayırlısı inşallah.

Arkadaş sana hakaret ederim Neden biliyor musun Bir kere her konuda rant sağlamak isteyen insanlar olabilir.. E ne yapalım yani şimdi rant sağlamak isteyen insanlar var diye haklarımızı mı verelim.yani bu şuna benziyor vergi ödemeyene af getiriyor devlet nasıl orada bir hata yapıyorsa vergi ödeyen nasıl cezalandırılıyor ise aslında Aynen senin mantıkta bu

Yani memlekette rant peşinde koşan ahlaksızlık yapanları cezalandırmıyorsun. vergisini ödeyen ahlaklı ,borcunu ödeyen insanları ,vatandaşı cezalandırıyor musun? Neden rant sağlamak isteyen şerefsizlik yapanları yakalayamıyırsun. He ben bu yüzden yakaladığıma çakarım okuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt