Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç satışı için 5 senenin 3 seneye düşürülmesi..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Raman72

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Güncel girişim: http://www.engelliler.biz/forum/oze...satimi-ve-kullanimi-ile-ilgili-talepleri.html

Daha öncede yazmıştım.Bu konu ile ilgili son defa yazıyorum.Takdir Genel yayın Yönetmeni ve yönetim Kurulunun.
Krizden etkilen Türkiyede belli aralıklarla Kriz Paketleri açıklanmakta.Toplanan Ekonomik Kurul Koordinasyonu belli kesimlerin görüşlerini alarak Krize karşı önlem paketleri yapılmakta.Seçimden öncede yeni bir paketin açıklanacağı söylenmekte.Üzerinde çalışılan taslağa göre;Konut ve Otomotiv Sektöründeki stokların eritilmesi için KDV ve ÖTV indirimine gidilecek.
Seçimden önce böyle bir paket açıklanacağına göre, engellilerin 5 yıl süre ile ÖTV'siz satamadıkları araçların ÖTV'siz 3 yılda satılabilmeleri için sitenin yeni bir çalışma yapması arzusundayım.

Böylesi bir girişimin hiç bir işe yaramayacağını düşünüyorum. Zira bürokratların, sakatların ehliyet ve otomobil konusundaki taleplerini duymamalarının veya geri çevirmelerinin tek nedeni işin ticari kazanç olarak kullanıldığını düşünmeleri. Bu 3 yıla düşürme talebi de o minvalde değerlendirilecek ve göz ardı edilecek bence.

Ama bu şekilde düşünüyorum diye çoğunluğun talebine karşı durmak da canımı sıkar. Bu konuda olumlu sonuç alınabileceğini düşünen arkadaşlar nasıl bir metin kimlere gönderilmeli sorularının cevabını yazarsa, gündem forunmuna bir başlık açabiliriz...

Selam Bülent,
Açıkçası sonuç alınabileceğinden çok umudum olmasada,bence, hem bu konuda hemde 1.derece yakınların tertibatlı araçları kullanabilmesi adına,bir daha organize olmak,hafızalarda yer etme adına iyi olur gibime geliyor.Takdir ve taktik, Teknik Direktörümüz olarak senin tabii...:D

=OturanBoğa;156060 Bu konuda olumlu sonuç alınabileceğini düşünen arkadaşlar nasıl bir metin kimlere gönderilmeli sorularının cevabını yazarsa, gündem forunmuna bir başlık açabiliriz...
Siz bir metin yazarsanız bizde elimizden geldiğince yardımcı olarak gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra;
1)Başbakanlığa
2)Maliye Bakanlığına
3)İçişleri Bakanlığına
4)Özürlüler İdaresi Başkanlığına gönderebiliriz.

3 seneye inse cok kral olur elimen ne gelıyorsa yaparım bunun için eylem bile yaparım meclısın önunde :)

arkadaşlar zaten devlet bu günlerde piyasa canlansın diye ötv indirimini kapsayacak bir paket çalışması içinde imiş
neden olmasın özürlüler içinde ötv muafiyeti 3 yıl a inerse devletinde işine gelebilir.

arkadaşlar bende sızı desteklıyorum elımızden ne gelıyosa yaparız

Şu anda bir metin hazırlanmakta.Metnin bitmesi ile beraber tüm arkadaşların desteği gerekli.

Dünden beri düşünüyorum bu konuda... Sonunda şunu önermek istedim (tartışıp karar verelim):
Sadece satış süresini kısaltan talep için girişimde bulunmak yerine, daha önce yaptığımız ve bugüne dek içeriğindeki birkaç talebin karşılık bulduğu Arabam Benim Bacaklarım girişimini biraz sadeleştirerek ve güncelleştirerek yeni baştan başlatalım.
Yani, olabildiğince kısa maddeler halinde bir talep listesi oluşturalım. Ne dersiniz?

Sıfırdan yeni bir metin hazırlamaktansa mevcut metin üzerinde değişiklikler yapmak daha mantıklı.Böylece vakit de kazanmış oluruz.

Aslında güzel olurdu.Ancak talepler artınca olumlu sonuç alabilirmiyiz.Buna dikkat etmek lazım.

ya 3 yıla inmesi biraz zor. için ticaret boyutuda var. ben birçok kişileri gördüm bu işi ticarete döken insanlar gördüm.ve bana göre 5 yıl mantıklı. haaaa tabiki keşke süre sınırı olmasada aldıgımız arabayı hemen sata bilsek 8 9 milyar kar ederiz :D:p:D:). şaka bir tarafa bence süre ile ugraşmaktansa bize ÖTV indirimi gibi KDV indirimi yapılması için ugraşalım bunu daha öncede yazdım burda fakat kimseden ses çıkmadı:cool: %37 ötv %18 kadv 36+18=%55 ne güzel olur du. meçlisin önünde eyleme bende varım kendimizi zincirleyelim bir birimize

birde yurtiçinden alınan araçlar için özel tertibatlı rapor alma zorunluluğu kaldırmak için birşey yapalım. çünkü h sınıfı ehliyetin amacı zaten özel tertibarlı araç için değilmi tekrar rapor almak bana biraz mantıksız geliyor. bu ehliyetle zaten başka bir arabayı kullanamıyoruz. tekrar niye rapor istiyorlar anlamıyorum.

ya çok şeymi istiyoruz Ne? bence KDV indirimi üzerinde duralım bana göre gerisi normal bu ülke koşullarında.

Aracın ÖTV'siz 3 yıla inmesi zor değil.İşi ticarete dönüştürenler yüzünden engelliler bu eziyeti çekmek zorunda değil.Bu kafa ile hereket edenler yüzünden yönetmelikle engellilerin doğal hakkı olan konular kısıtlandırıldı ve sorun üzerine, sorun çıktı.Devletin denetim mekanizması vardır.Denetim mekanizmasının uygun çalışması durumunda bu işi ticarete çevirenler bu işi yapamayacak ve engellilerde doğal haklarını almış olacaklar.Konuya gelince konunun dağınık olmaması ve olumlu sonuç alınabilmesi için iki madde şeklinde olabilir.
1)ÖTV istisnasının 5 yıldan 3 yıla inmesi
2)%40 tan %89 kadar engelli olanların araçlarının akrabasının kullanması
Bu iki şıktan olumlu sonuç alarsak,diğer olumsuzluklar içinde yeni girişimlerde bulunabiliriz.

Her engelliye devlet tarafından bedava araba dağıtılsın :)
Polyanna olmaya lüzum yok arkadaşlar.

Resmi Gazetede ÖTV İndirimi yayımlandı

16 Mart 2009 PAZARTESİ
Resmî Gazete Sayı : 27171
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2009/14802

Bazı mallara uygulanacak Katma Değer Vergisi ile Özel Tüketim Vergisi oranlarının belirlenmesine ilişkin ekli Karar’ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 13/3/2009 tarihli ve 236 sayılı yazısı üzerine, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 ve 29 uncu maddeleri ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/3/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Kısaca şöyle açıklayayım.
Yeni yasayla birlikte ÖTV miktarları:1600cc nın altındaki otomobillerde %37 den %18'e,
Ticari araçlarda %10'dan %1'e,Kamyon ve otobüste %4'ten,%1'e,motosiklette %22'den %11'e düştü.

yeni ötv yasasının engellilere uygulanması ne şekilde olacaktır?

yeni çıkan ötv yasasında,engellileri ilgilendiren bir uygulama söz konusumu?
örneğin:ben bugun araç almaya(1600cc için )kalksam ve yeni yasa sonucunda 32000ytl olan bir araç 27000ytl olduğunu düşünecek olursak,burada engelliler için uygulanan %37 ötv indirimi uygulanacakmıdır?
veyahut biz engelliler için eski uygulamaya mı devam edilmektedir?

Bu konu ile ilgili genelge yayımlanacak.Genelge ile birlikte herşey belli olur.

dilerim ki,3 aylığına olarak çıkarılmış olan bu geçici yasa için ,bizleri ilgilendiren uygulamada (ki olursa),geç kalınmaz.

ÖTV indirimi sadece sağlam insanlar için çıkarılıyor.

Sıfır araç alacaklar için yapılacak olan ÖTV indirimi, malesef sadece sağlam insanların çıkarına. Engelliler olarak bizler araba alırken ÖTV ötelemesiyle araba alabiliyoruz. Aracımızı satmak istediğimizdede malesef ötelenmiş ötv yi ödemek zorunda kalıyoruz. Bu indirim bizim hiçbir işimize yaramıyor. Bizimde bu kapsamda olabilmemiz için Araba Alacak Engellilere uygulanacak olan kdv oranı %18 den %8 e düşürülmeli.

Bununla ilgili birşeyler yapılması gerekiyor. Elimizden geleni yapmalıyız.

Saygılar

Merhaba geçtiğimiz sene ötv de bu yanlışlık kısmı olarak düzeltildi artık satışta ödemiyoruz ve bildiğim kadarıyla %37 indirim bu konuda bayilerle görüşebilirseniz bilgi alabilirsiniz

arkadaşlar bu üç aylık ötv indirimi ile devlet alacağından vazgeçiyor. bu nedenle eskiden % 37 olan ötv indirmi üç ay boyunca engellilere % 18 olarak uygulanacak. bizim değişen birşey yok. 444 0 189

Ötv kanununda engelliler için ötv muafiyetinin hangi kriterlerde olacağı belirtilmiştir. Yani çıkan yasa sektöre canlılık getirmek için çıkarılmıştır. Dalayısıyla engelliler için olumlu ya da olumsuz bir yönü yoktur.

Engelliler için doğrudan ya da özel olarak bir artısı yok.Ancak sıfır araç ücretleri herkes için düşeceği için bu ikinci el piyasasını tamamiyle ayağa düşürecek.Bu sayede ikinci el araç almak daha makul olabilecek

Yasalar yapılrken eşitlik ilkesine uyulmalı.2005'te kendine 30.000TL'ye araç alanın ödediği ÖTV miktarı;
30000*1.37=11100TL(ÖTV miktarı)
16.03.2009 tarihinde 30.000TL'ye araç araç alanın ödedeiği ÖTV miktarı;
30000*%18=5400TL(ÖTV miktarı)
Aradaki fark;11100-5400=5700TL'lik fark var.Buna birde engelli olupta aracını satmak isteyen kişinin mağduriyetine eklerseniz,büyük haksızlıklar ortaya çıkacaktır.

Şuanki Ötv indirimiyle ilgili bir bayi ile görüştüm engellilere yönelik her hangi bir yeni indirim yok dedi ilgili kişi mevcut %37 indirim den işlem yapıyorlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt