Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç satışı için 5 senenin 3 seneye düşürülmesi..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hafta sonum yoğun geçtiği için bu başlıkta dile getirilen hazırlığı yapamadım. Yarın hazır olacak...

engellilere KDV de kaldırılmalı

sevgili arkadaşlar merhaba
ekonomik krize önlem paketlerinden birisi daha açıklandı ve otomotivde ötv %18 düştü şimdi yetkililere soruyorum ötv den muaf engelli otomobilini 5 sene satamiyor bu haksızlık değilmi normal vatandaşa ötv yi indirdiysen o zaman sen engelliyede KDV yi indiriceksin ki engellilerin maduriyeti ortadan kalksın..hem 5 sene şartı koy hem normal vatandaş ile bir tut normal vatandaşa ÖTV yi indirdiysen özürlüye KDV yi indirmen şart sessiz kalmayaım arkadaşlar en azından bu haklı talebimizi maduruyetimizi bir temsilci seçerek engelliler fedarasyonu başkanı olabilir bu istedigimizi sanayi bakanına acilen iletmesi lazım sesimizi duyuralım türkiyede 8.5 milyon engelli var deniliyor bizleri gözardı edemezler yaptıkları kıyağı kazığa çeviremezler müsade etmeyelim tepkimizi gösterelim
hepinize saygılar

Raman72,kesinlikle haklısın arkadaşım,Zaten süre 5 yılda olsa 3 yılda olsa,kesinlikle caydırıcılığı var...Yani kimse 3 yıl sonrası için ticaret yapmaz.Ayrıca gerekli denetimi yapacak olan devletin ilgili organlarıdır.Bu 2 maddelik düzenleme şahsi fikrime göre uygundur...

Benim önerilerim.(kısaca yazıyorum detaylarını buralarda defalarca yazdık)
1. 1.derecede yakınların bu araçları kullanmaları
2. 1600 cc sınırının 2000 cc çıkartılması
yapılalacak taleplerde bunlarında bulunması gerekir. Kısa zamanda hazırlayıp gönderelim.

Arkadaşlar bu iş yazarak olmuyor.

Ben derimki, gelme imkanı olan arkadaşlar toplanıp hep beraber Ankara'ya gidelim. Böyle ses getirebileceğimize inanıyorum. Yazıyla bizi kimse takmaz.
Saygılar

evet aynen öyle toplanalım ankaraya gidelim ben zaten ankarada yaşıyorum :)
engellilere kıyak diye yaptıkları uygulamalar artık engelliye kazık oluyor çok ayıp oluyor yetkililer duyun sesimizi duymuyorlarsa toplanalım biz duyuralım onlara

bu yeni ötv indiriminde özürlüler icin ekstra indirim varmı

arkadaslar bu otv indiriminde biz engelliler icin ekstra bir indirim hakkı varmı acaba bunu nerden ogrenebiliriz

Zaten bizden aldıklarını bize geri veriyolar bide indirim yapmış gibi gösteriyolar.kdv yada ötv başka hangi ülkelerde var ya.biz nasıl gelişicez anlamıyorum.daha çoooooooook çalışmak gerek çoooooook

Bu konu ile ilgili genelge yayımlanacak.Genelgede herşey belli olur.

bilgisi olan arkadaşımız olan varsa bizleri aydınlatırlarsa seviniriz

Maliyeye yazı yazdım.
16 Mart 2009 tarihli ve 27171 sayılı resmi gazete yayımlana 2009/14802 sayılı bakanlar kurulu kararınca alınan, Özel Tüketim Vergisi oranlarının belirlenmesine ilişkin ekli Karar’ın yürürlüğe konulması ile birlikte
Engelli statüsünde araç alıp,5 yılını doldurmayan araçlar satıldığında ÖTV'miktarı hangi oranda hesaplanacaktır?
Yazının cevabı geldiğinde sizinle paylaşacağım.

çok talep karşılanamaz talep olabilir. kısa ve gerekli olan talepler seçim öncesi mail ile duyurulabilir.

ötv %37 den %18 düştü biz engellilere hiç faydası yok ötv zaten ödemiyoruz. daha öncede yazdım bizde kdv kaldırılmalı sesimizi duyuralım dedim kimseden ses çıkmadı. ötv %17 oranında düştü bizim içinde ayrı bir paket yapıp kdv yi düşürseler veya %1 çekseler eşit şekilde indirim yapılmış olur. bazı arkadaşlar yok 5 yıl yok 3 yıl olsun diye ugraşmaktansa bunun üzerine dursunlar bizlerde her yıl araba degiştirecek para yok her yıl araba degiştirecek kadar parası olan arkadaşlarada ödeyin vergilerinizi 6 ayda bir araba degiştirin diyom.

arkadaşlar faydası bir yana bana göre zararı var yanlış anlamadıysam.
şöyleki;%37 olduğu zaman 30.000tl olan bir araçdaki indirim 30.000/1,37=21.897,81 tl, %18 olduğunda 30,000/1,18=25.423,73 tl ödemek lazım.
yani 3.525,92 tl zararı oldu ötv indiriminin bizlere
Yanlış hesap yapmışsam bilgili arkadaşlar düzeltme yapsınlar lütfen.
Bu yasada engelliler gözardı edildi diye düşünüyorum.
saygılarımla...

engelliler içiin kdv nin kaldırılması şart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt