Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÖTV’siz aldığım aracı 5 yılı dolunca satabilir miyim?
Ötv kanunu düzenlemesinden önce de olsa sonrada olsa 5 yıl dolunca satabilirsiniz.
Ama her iki durumda da yani kanundan önce de sonra da almış olsanız bile yeniden ötv indirimli araç almak için 10 yıl beklemek lazım
Bildiğim böyle yanlışım varsa bilenler tarafından düzeltilebilir
Ben sattım. 2021 haziranda almıştım bu yıl Haziran bitmeden sattım.
Evime en yakın Noterden küçük bir meblağ karşılığı önce ÖTV hak mahrumiyetini kaldırttım.
Sonra da
Trinksata verdim direk,
insanlarla uğraşmak araba satarken gerçekten çıldırtıyor insanı.
@ucuncubahar Peki yeni indirimli araç alabildiniz mi ? yeni yasaya göre alamıyor muyuz ? alabiliyor muyuz ? aracı yasa çıkmadan önce aldık. kazanılan hak geri alınamazdı hani ?
@barcan88, özür dilerim. Satamazsın derken yanlış ifade ettim. 5 yıl dolunca satarsın ancak 10 yıl dolmadan yeni araba alamazsın . Ancak 2031 yılında alabilirsin.
@Kırmızıı almadım,
aracım hem kullanılmadığından düşük km de idi. hem de yerlilik kuralı öncesi almıştım güzel bir araba idi.
araç ihtiyacım olsaydı kesinlikle satmazdım.
Almak isteseydim benim de hakkım 2031 yılında olacak.
Aslında 5 yıl dolmadan da satabiliriz. Ancak arabayı alırken ödemediğimiz ötv yi ödeyerek satabiliriz. 5 yıl olayı engellilere mahsus bir olay değil. Ödenmeyen vergilerin zaman aşımı süresi 5 yıl olduğu için, 5 yıl dolunca ötv ödeme yükümlülüğümüz ortadan kalkıyor. O nedenle ötv ödemeden satabiliyoruz.