Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç aldıktan sonra tekrar rapor istenmesi!?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar içinizde bu konu hakkında bilgi sahibi vardır umarım birde avukat.
şimdi ben 2015 yılında asılsız raporla araç aldım.(nedeni ni uzun oldugu için es geçelim.)
2008 yılından beri de h sınıfı 2019 yılında ise kodlu b sınıfına çevirdiğim ehliyetim var..
asılsız raporla aaraç almakdan cezalar geldi hepsini ödedim bitirdim ve aracı sattımm.
5 yılım doldugunda ünüversite hastanesinden aldıgım %80 oranlı özel tertibatlı araç kullanabilir yazan raporumu verdim raporun doğrulugunu onaylatmak için hastaneye yazı yazıldı. hastane kayıtlarındaki raporla aynı oldugunu onayladı ekli tasdikli raporla beraber kaşeyip kendilerine gönderdi. tamam dendi ötv muafiyetimi onayladılar ve 2020 nisan ayında aracımı aldım.
ve bugun beni sağlık müdürlüğünden aradılar vergi dairesi sizden yeniden rapor istiyor diye.
şok oldum vergi dairesine gittim neden benden rapor istiyorsunuz ben size yeni aldıgım raporu verdim sizde hastaneye yazı yazarak onaylattınız. ve ötv indirimi mi onayladınız. bu nerden çıktı diyorum yok ankaradan yazı gelmiş iki tane hastaneden rapor olmalıymış. diyorum neden ozaman araç alırken ötv indirimini onayladınız neden araç almadan ikinci raporu istemediniz diyorum o zaman raporunu uygun gördük onayladım ama şimdi başka bir hastaneden rapor getir eger oda uygun olursa tamam! ya uygun olmazsa diyorum. ozaman ötv mtv ve faizlerini senden alırız diyor.
ve tartışdık müdürle aracını ötv cezasını çıkartırım aracın bağlanmasını talep ederim yakalınır araçın alınır diye tehditte bulundu. 9 ay önce aldıgım araç için bugun rapor talep eden kurum. kanunda ğeçmişe dönük işlem nasıl oluyor. bir tekerlekli sandalyede birey olarak ki evliyim çocukalrım var ulaşımı otomobilimle sağlıyorum. zoruma giden bende senin arcını bağlatırım elinden alırım demesi. böyle aşağlık müdürler var. bana yardımcı olup yol gösterin böyle aşağlık zihniyetlerden engelliiler adına intikam almak istiyorum.

Arkadaşlar merhaba, engelliden engelliye veya ÖTV, si yatırılarak araba satışı yapılırsa tekrar ÖTV MUAFİYETİ araba alınabiliyor mu.

Birçok arkadaşdan duydum vergi daireleri illa ki e-rapor alacaksınız diyormuş.
2021 yılında eski raporla araç alan oldumu. Birde yeni rporlarda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi hala aranıyormu.

E rapor dedigi e nabizda olsun yeter ben 2014 tarihli tertibatlı arac alir raporumla istanbuldan alıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar daha önceki raporumuz çÖzger değil eski sistem rapordu. Geçen hafta çözger olarak raporumuzu aldık e nabızdan indirdim. Bunun aslını yani mühürlüsünü hastaneden almama gerek var mı yoksa e nabızdan yazdırdığım rapor örneği araç alımında sosyal hizmetlerde geçerli oluyormu. Teşekkürler.

Darksteal

araç alımında ben e nabızdan ındırdım. Noter onaylısını ıstedıler. 3 nusha.

Eğer ki raporda karekod varsa noterli nüshasını almanıza gerek yok.

Hocam, son mevzuata uygun raporum olmasına rağmen, hem noterden tasdik istiyorlar.Hemde hastane ile yazışma yapıyorlar.

Muttalip Mutlucan

Hocam ben geçen yaz aldım. Araba almak için ilk gittiğimde benden de istediler noter onaylı suretini ama ben raporun üzerinde zaten karekod olduğunu söyleyince o zaman notere gerek yok dediler. Siz de hatırlatın. Gözden kaçırıyorlar.

Biz de geçen hafta işlemleri tamamladık, bayi belgeleri vergi dairesine gönderdi. Rapor yeni ve barkodlu, İzmir vergi dairesi bu şekilde göndermeniz yeterli dedi.

Bugün tam 1 hafta oldu vergi dairesinden henüz cevap gelmedi, yakın zamanda araç alan arkadaşlar cevap süresi ortalama ne kadar sürüyor?

Melih bey bahsetmiş olduğunuz e nabızda bende 11 eylül 2019 tarihinde engelli raporum mevcut. Açıklama kısmında Engelli ehliyeti alması ve özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresi mevcut. Sonrasında kodlu engelli ehliyetimde mevcut. Ben buna göre ötv indirimli araç alabilirmiyim. Saygılarımla

Berberonder

Benim araç alacağım bayi istanbul vergi dairesinde sordurttu tertibat yapılarak alabilir denilmiş

geçen hafta giresun bulancak vergi dairesine raporumu göndertmiştim. istanbul yada başka illerdeki bayilere araç alıcam diyede göndermiştim.
burdaki bulancak vergi dairesi kişi gelsin bir görelim demiş. ya allah aşkına rapor sürekli 2015 de alındı ehliyet yeni 2020de alındı
bunlar daha neyin kafasına göre karar veriyolar anlamış değilim.
büyük ihtimal bi rüşvet isteme gibi bir durum olabilir kayıt altına alıcam görüşmeyi bakalım ne diyecekler.

Helimturkmen

sizin vergi dairesi ile bi işiniz yokki, araç aldığınız bayii gönderiyor raporunuzu onlar takip ediyor...

Bu 3 hafta vergi dairesinin araç alacağınız bayiye yanıt verme süresi mi? Bana ortalama 1 hafta sürüyor demişlerdi, 3 hafta çok uzun bir süre gibi geldi.

vlknz

Hocam vergi dairesinden evet bir hafta haber geliyor. Ben toplam işlemlerin tamamını söylemiştim 3 hafta diye.

rizaninoglu

Çok teşekkürler, bizim süre biraz geçince bugün bayideki aracı arkadaşlar vergi dairesine sormuşlar. Vergi dairesinde çalışanlar hastaneye yazı yazdıklarını söylemiş, yazının içeriği hakkında bilgi vermemişler. Şaşırdım açıkçası, rapor daha geçen ay alındı , karekodu olan yeni bir rapor ve internet sorgulaması yapılabiliyor. Neden hastaneye yazı yazma gerekliliği duydu vergi dairesi anlayamadım. Umarım sadece süreç uzar ama sonuç olumlu olur.

vlknz

Sizin engel durumu nedir

aysn41 kardeşim benim raporum 2015 den ibarelerde h sınıfı ehliyet alabilir. h sınıfı ehliyetle otomatik araç kullanabilir yazıyo. 4cm kısalık ve kısıtlılık var ama vergi dairesi müdürü çağardı gittim raporun eski en son raporun geçerli dedi o raporda vergi indirimi için alınandı.
beni araca bindirip kontrol edeceklermiş bende benim zaten aracım var yenisini almak istediğimden buraya geldim deyince sen tekrar rapor alıcaksın dedi rapordaki ibare güncel olacakmış yada neden otomatik araç kullanmam gerektiğini detaylı yazacaklarmış
yani allah bize sabır versin. diyecek birşey bulamıyorum haftaya yeniden heyete başvuru yapıcam inanın artık bıktım ya geri aslınlar bu raporu bana sağlıklı hayatımı versinler yada allah onları bildiği gib yapsın:((

E-rapor

[FONT=&quot]
[FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit]ötv indirim raporu[/FONT][/FONT]
[/FONT]​
[/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit]özel tertibaktlı araç kullablir. için heyete bugun girdim. kaçgünde e-rapor olarak sisteme düşer? son günlerde sağlk raporu alan oldumu[/FONT][/FONT]
[/FONT]​
[/FONT]

konuyu takipteyim bende haftaya giricem heyete bakalım eski raporlarımıda götürücem ne diyecekler.

e4e6d300c6f643b7984e806f28b5d37d.jpg

Benim bildiğim yeni alınan raporlarda bu ibare yazmalı, resmi gazetede yazan yazı bu.

Siz gidip hastaneden teslim almadığınız sürece e nabıza düşmüyor. Teslim aldığınız anda sisteme yükleniyor.

ibare eksik yazılmış.Benim başıma geldi bu olay.uygundur ibaresi yerine' tertibatlı arac kullanması gerekir' yazması gerekir

sercamdar; Hastanede çalışan,raporu çıkaran memurun kanunu bilmemesinden kaynaklanıyor bu sorunlar. UYGUNDUR demesi zorunluluk olarak algılanmıyor tercih meselesi gibi algılıyor vergi dairesi o yüzden kabul etmiyor. Zorunluluk ifadesi istiyor. GEREKİR, GEREKLİDİR yazmasını istiyorlar.
melihbe; Memurların insiyatif almamasından kaynaklanıyor Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazısı yeni raporlara ekliyorlar ama eski raporları da kabul etmeleri için yazının devamında '' Özel tertibat gerekliliğini açıkça anlaşılması halinde '' işlem yapılır yazıyor. Ama hiçbir vergi dairesi kabul etmiyor ben anlamıyorum diyor

mustafa-toprak

Vergi dairesinin aracı çektirme yetkisi yoktur. Sadece vergi cezası çıkarabilir ama çıkarırsa dava açıp iptal ettirirsiniz %100 ihtimalle. Başka da bir şey yapamaz. Olayda böyle keyfi bir işlem yapıldıysa savcılığa suç duyurusunda bulunun görevi kötüye kullanmadan dolayı. Ne kanunda ne tebliğde ikinci rapor diye bir şey yok. Böyle bir saçmalık olamaz.

birkan01

Ben istanbulda bayiye sordurttum olur onayi geldi kapora verdim bakalim. Raporum eski tertibat gerekliligini acikca yazmış doktor, ust ekstremite ve alt ekstremiteyle kullanabilecegi ozel tertibatli arac alir yazılmış.

raporumu aldım sorunsuz ama vergi dairesin yaptığı suç değilmi
fouhuC.png
[/URL][/IMG]

allah sabır versin

bunlara tazminat davası açsam kazanamazmıyız... yeni e-raporumu forma yükledim araç aldıgım yaporda bunun aynısıydı sadece e-rapor değildi. oran %80 açlıkamada ötvde faydalanma/ özzel tertibatlı elden kumandalı araç kullanması uygundur. yazıyor
2018 tarihli ve aracıda bu raporla aldım kendileri onayladı

Üst Alt