Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV’siz araç alım süresi de satım süresi de 10 yıl mı?

2020 de aldım normalde şubat ayında 5 yıl doldu.e ben şimdi yeni araç alamıyormuyum.herkes bişeyler yazmış kafam karıştı.benim durum ne şuanda arkadaşlar?!!

@Hüseyin İlik,

Kanun maddesini atabilir misiniz rica etsem

4760 sayılı kanun md.15/2-a

ÖTV II Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği bölüm G/1

@barcan88,

Örnek 2025 eylül ayında fiat egea aldım ama ben 2030 eylül ayında satmak istiyorum. Satış serbest mi ?

2030 Eylül ayında satış serbest. Ancak istisna ile yeni araç alımı için 5 yıl daha beklemeniz gerekecek.

@Kırmızıı,
Maliyenin uygulaması ve tebliğe göre 5 yıl daha alamıyorsunuz.

Ancak benzer durumda kanunun geçmişe uygulanmayacağına dair bazı kararlar var, mahkemeye gidip şansınızı deneyebilirsiniz.

@barcan88,
Ama yasa çıktıkdan sonraki süreçdeki araç alımları için geçerli deniyor.benim 5 yıl doldu.yasa yeni çıktı.yakın dönemde benim gibi durumu olup alan varmı?paylaşırsanız sevinirim.

@mitokondri22,

bu şartlarda yine Engelliden 2. el alamazsın. Çünkü o arabayada ötv ödenmedi.(senin 10 yıl içinde ötv siz araç alma hakkın sadece 1 tane var)

Tek yapılacak şey : ya ötvsini ödeyerek yeni araç almak ,yada normal 2.el araç almak

@deasn12,

1. Evet kullanabilir.

2. %90 üzerinde ehliyet, tertibat vb. gibi şartlara bakılmaz, doğrudan araç alabilirsiniz.

3. Aracı aldıktan 5 yıl sonra satabilirsiniz. Ancak aynı şekilde yeni araç almak için bir 5 yıl daha beklemeniz gerekir.

10 yıla kim öle kim kala o zamana kadar hükümetin başında kalmaya niyet edenler hiç düşünmesin.Herşey değişebilir merak etmeyin belki bizde öteki tarafta bineriz yeni arabalara ne yapalım.Bunu böyle yaparak engelli insanı iyice eve hapsetmeyi düşünenler önce kendi hesaplarını yapsınlar daha konuşmalarda ağızları kelimelere dolananlar beyinlerinin ne kadar idare edebileceklerini düşünsünler.O gün geldiği vakit hayatta olursam gücüm elverdiğince lokma lokum dağıtarak bunu kutlayacağım.

Son düzenleme:
Üst Alt