Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz Araç Alımında Diploma Sorgusu!?

ragnar34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Merhaba Arkadaşlar ,

2.5 ay önce ortapedik engelden başvurduk ödememizi yaptık , hastane yazı yazıldı tekrar kontrole girdik yüzde 50 oran verildel rapor onaylandı , süreç tamamlanmasını beklerken engelli kişi diploma soruldu 1975 mezun olmuş biri için bunu bulmak zordu , ilk okula uşatık ve mezun belgesı alıp ilettik , süreç bitmesini beklerken şimide vergi dairesi okulun oldugu ilçe kaymakamına yazı yazıp diploma duurmunu sormuş , bu tarz birşey yaşayan var mı ? süreç biraz saçma geldi bana ya diploması olmasa mesela alamazmıydı veya diploması var ama bu kadar onay yazılar normal mi bilgisi olan varsa fikirlerinizi rica ederim.
@bilgeadam
@OturanBoğa

Sevgiler.

yahu böyle saçmalık mı olur,sanki arabayı alan kişi araba sürecek de ehliyet için diploma ararlar anlarım.Yahu zaten kişi araç kullanamayacak durumda ve ortopedik engelli,diploması olsa ne olmasa ne

Gerçekten artık delirmek üzereyim , koca 2.5 ay 1975 mezun olmuş adam diplomasını istediler , bir tok uğraştık gittik okuldan şansımıza arşivden bulduk kaşe imzalı verdik , hastane güncel onay verdik , şimdi gidip kaymakamlık bu diploma sorgulamak anlamı nedir ? ve kimse ulaşamıyoruz evrak onay bekliyoruz diyorlar sadece , ortapedik engelli belli yaşta insan diploması ne yapacaklar veya diyelimki okumadı o zaman ne olacak gerçekten bıktırdılar şuan paramı verseler bırakıp vazgeçeçegim o derece.

Diploma sorulması saçma , bana hiçbir şey sorulmadı direk aldım aracı geldim

İlk defa böyle bişey duydum.Neden istediklerini sordunuz mu?

@barcan88 evet diploma :) @zorbaadam hocam etsinler zaten 1975 diploma bulana kadar çok uğraştık :) hastane işlerini bitirdik birden diploma meselesi çıktı neyse gittik okuldan bulduk zar zor , şimdi o diploma teyidi için kaymakamlık yazmışlar dönüş bekliyorlarmış :) okula gidiyoruz bize gelen birşey yok diyor, kaymakamlık bilgi vermiyor , bayi soruyoruz en azından vergi dairesine sorun evrak numarası vs nedir gidip araştıralım, bilgi vermek yasakmış , bildiğiniz uğraştırıyorlar , yakında pilotluk belgesi vs isteyecekler :)

@Suzii yeni gelmiş yönetmeliğe dediler , peki ya adam hiç okumamış ve engelliye ne olacak dedim cevap yok , gerçekten akıl mantık dışı

Bütün yonetmelikleri yapay zeka vasıtasıyla inceledim sordum, diploma şartı hiçbir yerde yok. Gerek ötv muafiyeti, gerek engelli raporu ile ilgili olarak. Vergi dairesi neden istediğini söylemedi mi?

Bu kişi en son çıkan yonetmelige ve kanuna göre %40-90 arası ortopedik engelli olup, ehliyet alamayacağı nedeniyle ötv muafiyetine müracaat mı etti. O da dolayı mı istiyorlar acaba? Ama yine de ne alaka?

Üst Alt