Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz Araç Alımında Diploma Sorgusu!?

@barcan88, yüzde 40 Ortopedik engel var dr sürücü olamaz kararı veriyor maliye senin diploman varsa ötv siz araç vermem git ehliyet al diploma yoksa veririm peki maliye adama bakıp git senin zekan yerinde diploma sız yaşanmaz git ders çalış diploma alda diyebilir bir kanun çıkartıyorlar kurumlar arası birbirine güven yok olan vatandaş a engelli ye oluyor

Bindik bir alamete gedeyoz gıyamete amaneeyyyy🥳🥳🥳🥳

Son düzenleme:
@Kırmızıı, Daha durun bakalım bu ülkenin başına neler gelecek. Seyredelim biz hukuksuzlukları. seyredelim biz adaletsizlikleri.

• Beğen
Reaksiyonlar: Kusi
@barcan88,

Aracı engelli üzerine alıyorlar, engelliye diploma soruyorlar doğru mudur? Ben kendim araç kullandığım için direkt aracı kullanacak kişiden istediler gibi algılamıştım, yanlış anlamışım.

@ElifD, sürücü belgesi olan kişiden istemiyorlar@ElifD,
Diplomasız biri zaten ehliyet alamaz.
ehliyeti olan ortopedik engelli kişi zaten durumuna uygun ötv muafiyetli araç alabilir. Teferruata girmiyorum.
Diploma olayı şu...
1-Kişi % 40-90 arası ortopedik engelli ve
ehliyeti yok
2-muayenede de doktorlar rapora araba kullanamaz ehliyet alamaz notunu düşüyorlar. çünkü ehliyeti olmayan bir ortopedik engellinin ötv muafiyetinden yararlanması için ortopedik engel oranı %40-90 arası olmalı ve araba kullanmayacağı ehliyet alamayacağı rapora yazılması şart
3- Bu kişi maliyeye müracaat ediyor musgiyetten yararlanmak için
4-Maliye ondan diploma soruyor
5-Kişi diplomayı sunuyor ve herşey eksiksiz ise ötv muafiyetinden yararlanıyor
Ancak kişinin diploması yoksa maliye ona diyor ki sen zaten diploman olmadığı için ehliyet alamazsın. o nedenle sen otv muafiyetinden yararlanamazsin.

Simdi gelelim sahsi düşünceme. Bu iş mahkemelik olur. Cunku,Kanunda olmayan,genelge ile yapilan bir uygulama.

Arkadaşlar, maliyeden bir uzman yakınım ile görüştüm. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu, konunun açıklığa kavusturulacagini belirtti.

10 Ağustos 2026 tarihinde, tüm merkez ve taşra birimlerine, uygulamada birlikteliği sağlamak için gönderilen yazıda, 5. maddenin yanlış değerlendirilmesi sonucu birtakım aksaklıklar olduğunu, bunun duzeltilecegini belirtti. 5.madde aynen şöyle.
" 5- Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporunda, "Sürücü Olamaz" şeklinde ibarenin
aranılması zorunludur. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin "Sürücü Adaylarında Aranacak Şartlar"
başlıklı 76 ncı maddesinde sürücü belgesi alacaklar için belirlenen şartları taşımayanların, ilgili istisna
kapsamında değerlendirilmesinin söz konusu olamayacağı tabiidir."

Üst Alt