Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında vergi dairesi raporuma itiraz edip raporu aldığım hastaneye yazı yazmış!?

sb1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim Gaziantep il saglik müdürlüğünün <Sadece Hareket Ettirici aksamda tertibatli özel araç kullanabilir > raporuna, araç almak istediğimizde Vergi dairesi raporuma itiraz edip, raporu aldığım hastaneye yazı yazmış, hastanede beni arayıp, güncel ikametime göre Kayseri sehir hastanesini hakem hastane olarak belirledi ve ben bu hafta heyete girdim,heyette bana bisey sorulmadı sadece ortopedi doktoru Ameliyat oldun mu? Diye sordu ve 2dk sürmeden çıkabilirsiniz dedi, muhtemelen olumsuz rapor çıkacak, bu hafta edevletime düşecek denildi. Sorun şu ki, ben Gaziantep te o raporu alırken heyette tüm incelemeler detaylı yapıldı ve hatta heyet içerisindeki standart bi araç düzeneği vardı oraya oturtup fizikten ve ortopedi doktoru yanıma gelerek hareket ettirerek yakından inceleyip karar verdiler, Hakem hastanede ne düzenek vardı, ne de bisey ifade etmemize izin verilmedi,yani haksız biçimde raporum iptal edilecek sanırım.
Bu konu da nasil bi yol izlemem lazım, hakem hastaneye itiraz edebilir miyim,süreç nasil işleyecek yoksa tekrardan yeniden rapor almaya baştan mı başlasam bilemedim? Bu konuda yönlendirmenize ve yardımınıza ihtiyacım var,teşekkür ediyorum

Benim bildiğim 3 kere düzeleme oldu.Yeni düzenleme bu aralar yapıldı genel olarak raporda.İkinci düzenleme de 5 sene satamama aracı gibi maddeler vardı.Anlatmak istediğim genel olarak denetleme çerçevesinde bunların üstünden geçiyorlar.Gerçekten ortopedik engelli olduğunuzdan bence büyük olasılık sorun çıkmaz.Ayağı olmayan ortopedik engelliyi tekrar kurula çağırmışlar adam benim ayağım yeniden mi çıkacak hastahaneye sürüklüyorlar zaten yürüyemiyorum diyordu.

• Beğen
Reaksiyonlar: sb1
Özel tertibatı iptal etmişler, gerek yok denilmiş, hakem hastane tarafından, napacagimi bilemiyorum, göz göre göre raporum hiç oldu

Üstelik ftr doktoru orani %22den %13 e düşürmüş, yani yaşlandıkça iyileşiyorum gibi mantıksız bir oran verilmis

arkadaşlar merhabalar yeni düzenlemeye göre tek hastalıktan alınan engel oranına bakıyorlar artık bende başvurdum ve bana verilen rapor %92 çıktı hakem hastanesine gittim orda yapılan kontroller ve tetkiklerle beraber raporum da yazan tek hastalıktan %90 bunu dedi kimse bozamaz kimse değiştiremez denildi hakem hastanesine itiraz edebilirsin başka hakem hastanesi varsa seni oraya gönderiyorlar bilgin olsun

Rahatsızlığını detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışırım

@aşırharman

Sadece emeklilik için tek hastalıktan bakıyorlar.
Buradaki konu başka.

@sb1

“Hareket ettirici akşam …” için oranın hiç önemi yok. Yani %10 olan bir hastalıkta rapora bu yazılabilir, %40 olan bir durumda bu yazılmayabilir.

Bu yetki heyetteki doktorlarda. Bir hastane verip diğeri vermeyebiliyor. Bunlar normal şeyler.

Senin yapabileceğin itiraz edip başka bir hastaneden yeniden rapor almaya çalışmak.

Olmadı 6 ay sonra yeniden sıfırdan rapora başvurmak.

@ucuncubahar ben yeni aldım daha rapor araç için başvurdum evrakın vergi dairesinden gelmesini bekliyorum yoksa ben yanlış yeremi başvurdum herhalde

Senin ehliyete çökmeye kalkıyorlar. SÜrücü olamaz kararı gelebilir.

@aşırharman

Sadece emeklilik için tek hastalıktan bakıyorlar.
Buradaki konu başka.

@sb1

“Hareket ettirici akşam …” için oranın hiç önemi yok. Yani %10 olan bir hastalıkta rapora bu yazılabilir, %40 olan bir durumda bu yazılmayabilir.

Bu yetki heyetteki doktorlarda. Bir hastane verip diğeri vermeyebiliyor. Bunlar normal şeyler.

Senin yapabileceğin itiraz edip başka bir hastaneden yeniden rapor almaya çalışmak.

Olmadı 6 ay sonra yeniden sıfırdan rapora başvurmak.
Hakem hastane raporu süresiz vermiş, itiraz edeceğim fakat nereye bilmyrm, kayseri hakem hastane bize değil, antebe diyor, antepteki biz arada köprü gibi yönlendirdim, bizle ilgili değil,vergi dairesine itiraz edin diyor,herkes başka yere yönlendiriyor, bana antebe yazili olrak itirazi gönderdim,artık nasil olursa bilmyrm

Senin ehliyete çökmeye kalkıyorlar. SÜrücü olamaz kararı gelebilir.
Özel tertibatı gerek yok denilmiş, yani ehliyet geçerli ama tertibatsiz kullanamam ben

Üst Alt