Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alırken kararlar mahkemeden kaç günde çıkar?

yok öyle abi yaş şartında doğru 18i geçerse mahkeme kararı giriyor devreye adam yanlış anlamış olabilir reşit olan zihinsel engelli aracı satılırken mahkeme kararı şart. siz hangi aracı almaya karar verdiniz ??

Evet bugün 37 gün oldu ve hala cevap alamadık. Hala almayı düşünen varmı ? :)

Başımızdan geçen komik olayı anlatayım sizlere :

4 ekim günü adliyeden emniyete yazı gönderilmiş. Engelli üzerine araç varmı diye. 28 ekim olup hala cevap çıkmayınca adliyeye gidip emniyete yazılan dilekçenin çıktısını aldım. Emniyete gittiğimde bize böyle bir dilekçe gelmedi dediler :). 24 gündür gönderilmeyen dilekçenin cevabını bekliyormuşuz. 1-2 ay gitmesem değişen hiçbir şey olmayacaktı. Emniyette 5dk da yazdırıp adliyeye götürdüm.Adliyedeki memur beni azarlar derecesinde madem dilekçe gitmemiş zayi belgesi düzenlesin falan dedi. 5 dk lık bir iş için 24 gündür bekliyoruz ve Adliyedeki memur hiç şüphelenmiyor bile. En azından bizi yönlendirse bunun bu kadar uzun sürmesi normal değil diye. Ama tam tersi azarlar gibi ters ters konuştu. Ben bu kişilere hakkımı helal etmiyorum. 30 dk da bile yazılabilen EK Karar dilekçesine 37 gündür bekliyoruz. Kapora yatırdığımız araç satıldı ve yeni gelecek araca 1500 lira fazla vericez. Sırf orada çalışan memurun işgüzarlığı yüzünden. Bu işe girişeceksiniz arkasını bırakmayın. Ben devletin bürokrasi işleyişine güvendim ve yanıldım. Sizde düşmeyin bu hataya. İyi forumlar.

Section8 hocam araştıracaksınız peşine düşeceksiniz. ben şahsen güvenmiyorum bu tür işlerde işleyişi bu yüzden sürekli peşine düşerim. ben yerinizde olsam şikayet edecek birimlere başvururdum. şuan adliyedeki çalısanlar diken üstünde en çok açığa alınan kurumlardan biri. bizimde araç bekliyor hergün arıyorlar alacaksanız gelin diye.. pazartesi çıkacam çirkefleşecem yani bu nedir adamların keyfini bekliyoruz.

Onurarikan

Bugün tekrar adliyeyle görüştüm ve en az 2 hafta daha süreceği söylendi. Hakim yeni gelmiş ve çok yoğunmus. Bana verilicek şey ise arac alinabilir alinamaz yazısı. 40 gün oldu bi 15 gün daha istiyorlar. Rekor bizde sanirim:). Artik pes diyorum dahada birşey demiyorum. Bugün bimere şikayetimi gönderdim.

Rekor ben de 58 gündur bekliyorum
Raporda sadece ötv indirimi yazıyor kodlar ehliyette ve ehliyet raporunda yaziyor
Vergi dairesi özel tertibatli arac kullanabilir yazmıyor diye imzalamıyor
Hastanede yasa degisti artik kodlarla ehliyette yaziyor bu ibareyi yazamayiz diyor
Her yere dilekce yazdim cevap bekliyorum
Iki kurum arasunda ki anlasmazlik bizi magdur ediyor ama sesimizi duyan yok

bende dün gittim biraz tartışma oldu dosyamın arada kaynadığını söylediler ben biraz çıkıştım ve 3 gün içinde kararın verileceğini söylediler benimde 40 günde sonucum çıkacak inşallah. bu hafta cuma gününe belli olur. olmazsa hakimi bulup ağzını yüzünü kırmayı düşünüyorum illa bu işlerde adamın olacak yoksa süründürüyorlar.. Section8
betül1964 ben 30 güne dayanamadım siz nasıl 2 aydır bekliyorsunuz. ilgili birimlere şikayetinizi bildirin çok sorumsuz davranıyorlar kendi işleri olsa 1 günde hallediyorlar. sizin durum biraz karmaşık ama maadur edemezler kimseyi.

Onurarikan

Varolan aracın 5 yılı dolduğunda satışı konusunda da hakimin onayı gerek. Bu onayın verilip verilmeyeceğine dair bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Çünkü tümüyle hakimin kanaati belirler.

OturanBoğa

merhabalar. red cevabını vermesi engelli haklarını kısıtlıyor olarak reddi hakim ve avukat tuttuk kazanırsak hakime karsı tazminat davası açacağım. ben şartlarımı belirttim avukatım kesın kararı bozarız ve olumlu sonuçlandırırız dedi. gelişmeleri aktaracağım iyi günler.

Onurarikan

Tebrik ediyorum Onur hocam yolunuz açık olsun. Bizede 54 gün oldu hala cevap yok. :)

Daha biraz önce adliyeden geldim. Hakime hanımla görüşmek istiyorum dedim yok dediler. Çıkıştım artık yeter diye beni azarladılar resmen. Yok neymiş bitek ben mi bekliyormuşum, kaporayı vermeseymişim, bu kadar sık sık gitmemeliymişim. Ben hayatımda hem suçlu durumda olup hemde bu kadar üste çıkan bir kalem daha görmedim. Kendilerine içinde bulunduğumuz durumu sürekli ama sürekli bahane edip haklı çıkıyorlar. Pazartesi 60 gün doluyor, gidip idare mahkemesine davamı açıcam. Zaten kaporamı yakıcaklar pazartesi gününe bunları bu aksaklıkları yapan kişiden tazmin edicem. Bu düzen zerre engellinin yararına değil. Dilekçeyi değerlendirirken red vermek için en küçük detayı incelerler ama iş süre olarak mağdur olmaya geldiğinde umurlarında dahi değil.Ben hakkımı hiçbirine helal etmiyorum.

iyi günler iyi forumlar. öncelikle devletimizin bana yaşatmış olduğu bu zorluktan dolayı içimde kötü bir üzüntü var. bu ülkede sözde engellilere hak tanınıyor el bebeği göz bebeği destek olunuyor gibi bir görüntü var. içiine girmeyince yani engelli yakını olmayan böyle görüyordur mutlaka. tam tersi bizim sosyal bir devlet olduğumuzu düşünüyordum değilmişiz ve bu ülkede engelliler hiç bir zaman hak ettiği değeri görmedi.

konuma gelecek olursak 5 yıl önce dayımın üzerine ötv siz araç almıştık bize söylenen şimdi alın 5 yıl dolunca yeni araç alablirsiniz. böyle olacağını bilseydim kesinlikle bu işe bulaşmazdım. aracım seymbol 2011 model symbolü bilen bilir ilerde daha iyisini alırız diye düşünmüştük.
1.sulh hukuk mahkemesine başvurduk aracımızın satışı için başvuru dilekçemin örneğini atacağım burayada hakime hanım red kararı verdi 5 yılı dolan aracın satılmasına gerek yok diye. itiraz etmeye hazırlanırken hakime hanımla görüşme fırsatım oldu durumu anlattım böyle böyle diye tamam tekrar talepte bulunun dedi ve bende dediğini yaptım dün karar sonuçlanmış ve yine red vermiş
reddin nedeni devletimize vergi yükü olur.

benimle 3 ay dalga geçtiler 3 ay boyunca adliye adliye dolaştım ben bu insanlara hakkımı helal etmiyorum. şikayet etsem bir sonuç alırmıyım son olarak itiraz dilekçesi yazmam gerek bende bilmiorum örneği yada hukukçu bir arkadasım bana yardımcı olabilir mi

merkezde oturmuyorum dilekçeciler baştan sağma yazıyor onlara yazdırmayı düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Onurarikan

"reddin nedeni devletimize vergi yükü olur. "

Bunun ne demek olduğunu anlamadım. Gerçekten hakimin gerekçesi bu mu?

OturanBoğa evet vergi yükü olacağıymıs bizde şaşırdık hakimin yanına çıktık sağolsun bu sefer onay verdi incelenmesini bekliyoruz aracımızın.

, 2018 mayıs haziran içinde hem aldım hem sattım isteyenler mail yoluyla ulaşabilir bana yardımcı olurum

Üst Alt