Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alma talebimiz hakim tarafından reddedildi! Ne yapabiliriz?

akin11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Anneanneme rapor almak istedik.Teyzem vasisi olarak işlemlere başladı .Hastanede raporu %97 olarak çıktı ve bu oranda zihinsel engelli sınıfına da girdiği görülmekte.(alzheimer hastası)
Vasisi ,İhtiyacın gerekliliği ve engelli olan kişinin zararına olmayacağı,parası onun tarafından karşılanmayacağı ve hiç bir şekilde borçlandırılmayacağını dilekçemizde belirttik.
Sonrasında da mahkemeden karar çıktı.
Çıkan karar neticesinde ....."..... hususi oto alabilme ve trafikte kayıt yaptırabilme talebinin ilerde doğabilecek kaza ve diğer olumsuzluklarda kısıtlının ruhsat sahibi olarak zarara uğrayacağı ve bazı sorumluluklar altına girebileceğinden "REDDİNE"..." şeklinde" kararı aldık.şimdi nasıl bir yol izleyebilirim? Artık vazmı geçmeliyim yoksa bir yolu var mı?

itiraz edeceksiniz bir üst mahkemeye yada verdiğiniz hakimle bir görüşün etkisi oluyor. ben satış için izin istedim red verdi sonra hakimin yanına gittim onayladı perşembe günü araç inlenecek sonra satış yapıp yeni araç alacağız akin1

Kararı almadan önce hakimle konuşmuştuk ama karar malesef olumsuz çıktı. Üst mahkemeden de çıkacak kararın olumlu olacağını düşünmüyorum.İzmir/Karşıyaka'da hakimlerin genel bir kararı sanıyorum bu.
1) Üst mahkemeye itiraz ederken özellikle yazmam gereken birşeyler var mı
2) Cevap Red olmasına karşı alınabilecek bir yöntem yok mudur? Aynı şartlardaki birçok kişinin alıp bizim faydalanamamız gerçekten çok üzücü

akin1

hakim engelliyi düşünerek bu kararı veriyor. biraz ayrıntıya girin yazınızı yazarken yani engellimiz rahatsızlanınca acil araç bulamıyoruz sorunlar yaşıyoruz bu araç engellinin yararına menfaatine olacaktır vs. kendi ihtiyaçlarınızı yazmayın sadece engelli ile ilgili yazın. birde vasinin üzerine araç var mı bunun incelemeside yapılıyor. üst mahkeme red verecek diye birşey yoktur bize devletin vermiş olduğu hak bu olana kadar deneyin en sonunda onaylayacaklar ama zamanım yok bu işle uğraşamam derseniz burda bırakın derim çünkü çok sıkıntılı bir süreç. malum bizim hukuk sistemi biraz yavaş işliyor..

Merhaba bisey sorabilirmiyim benimde kardeşim üzerine otv indirimli aracın ve iki ay sonra 5 yil doluyor.aracimi satıp yerine tekrar otv indirimli araç almak istiyorum.bunun için mahkemeden izin alinacakmis sanırım ama hakimler genelde buna red veriyomus sizce arabimi değiştirmek için nasıl bi yol yurutmem gerekli düşünceniz nedir

yusuf_1983

Yukarıda arkadaşımızın önerdiği gibi, konuyu rapor sahibi kişinin lehine olacak şekilde savunan detaylı bir dilekçe yazın. Maalesef bu konuda hakimi ikna etmekten başka bir yol yok.

yusuf_1983 ben 6 aydır onay almaya çalışıyorum önerim aracınızdan memnunsanız hiç uğramayın biraz sıkıntılı süreç en sonunda aracım incelendi hakimi ikna edebildik ve izin vermesini bekliyoruz satışını.

Üst Alt