Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç almak için rapora başvurursam bakıcı maaşım kesilir mi?

bedrimurat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar yüzde 94 ortopedik engelliyim.engelli ehliyetim var.ama engelli raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmadığı için araç alabiliyorum ama aracı ben kullanamıyorum.1.dereceden yakınım kullanabiliyor.yeniden engelli raporu almak istersem bakıcı maaşım kesilir mi acaba.bilgisi olan veya aynı durumu yaşayan var mı?

Yüzde 90 tam bağımlı ehliyet alamıyor tam bağımlı olmazsa alınıyor ona göre karar ver

@bedrimurat, Bizim arkadaş a heyet tam bağımlı verirsek ehliyet iptal olur dedi ona göre karar ver dedi oda tam bağımlı istemedi raporunu aracı olduğu için ama bir yönden haklılık payı var tam bağımlı bir engelli nasıl araç kullanır mantığı işliyor sen yenimi aldın

@bilgeadam nisan ayında ehliyeti aldım hocam.2. El bir aracı engelliye çevirdim o şekilde araba kullanıyorum.sıfır araç almam için yeni rapor istiyorlar

Kardeşim eve gelen net gelir ve alacağın arabanın fiyatı etkiliyor. Bildiğim kadarıyla

Arabanın fiyatını 120 ye böl,

Eve gelen net gelirin üstüne koy

Tüm net gelirleri ailedeki bireylerin sayına böl,

Eğer asgari ücretin 3 te 2sini geçerse iptal olur..

Ha bide rapor çıkartırsam maaş kesilir mi diye sormuşsun bunuda sosyal hizmetler müdürlüğüne bildirerek başvuruda bulun onların bilgisi dahilinde olsun. O zaman bir sorun çıkmaz inşa Allah

Söyle bir not bırakayım

Rapor Çıkartma Aşamasında Risk Var mı?
Engel Oranı Değişimi: Yeni bir rapor aldığınızda engellilik oranınız düşerse veya rapordaki "Tam Bağımlı" (ya da eski adıyla "Ağır Engelli") ibaresi kalkarsa, evde bakım maaşı şartları kaybolacağı için maaş kesilir.
Eğer mevcut raporunuz süresiz ve "Tam Bağımlı" ise, sadece ÖTV değerlendirmesi (sürücü/araç durumu) için rapor yeniliyorsanız bu ibarenin korunduğundan emin olmanız gerekir.

@mufto 27 kqrdeşim yeni düzenleme ile ötv muafiyeti ile aldığın araç bakıcı maaşı gelir düzeyini eklemiyor.
Hastaneler bakıcı maaşı vermemek için işi çok zorlaştırdılar.
Sadece ötv muafiyeti için rapor başvurusu yapmak istesem bile bağımlı olup olmadığımıda yeniden değerlendiriyorlar.riske girmek istemiyorum.

Üst Alt