Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz satın aldığım arabam pert olursa ne tür işlemlerle karşılaşabilirim?

Bence sigortayla görüş ve aracı kendim tamir ettireceğim de. Çıkan masrafı tahsil et ve aracı daha ucuza belkide yarı fiyatına tamir ettir. Hemde paranın yarısı cebinde kalır 5 yılı doldurunca satarsın.

Kenan bu söylediğin yanlış benim önerim engelli kardeşlerim kaskosuz araç kullanmasınlar kaskonuz varsa kaza sonrası ne olursa olsun cana gelmeyen zararları kasko karşılar aracın pert olması birdaha yapılamıyacak olması anlamına gelmez bırakın yuksek kaza bedelini kasko düşünsün aracınızı eskisi gibi yapıp vermek zorunda gerisini düşünmeyin fakat benim aklıma takılan şey araçlarımızı kaskolarken ötv de hesaba katılarak kasko bedeli ödüyoruz burda bir çelişki yokmu kaza sonrası ödemeyecegi bir miktarın pprimini neden alıyolar bence bunu gündem yapsak daha dogru olur gibime geliyor...

Deli Yürek kardeşim...
Araçlarımızı kaskolarken ötv de hesaba katılarak kasko bedeli ödüyoruz burda bir çelişki yokmu? demişsin. Evet bence çelişkiden ziyade bir hata var. Diyelim ki sen kaza yaptın ve aracını yaptıracaklar ve aracının tamiri için kullanılacak parçaların fiyatlarına da ötv dahil edildiğini düşünüyorum. Tabi devlet ötv kanunundaki istisnanın içine kazalanan engelli vatandaşın aracına onarım için takılacak parçalarada istisnadan faydalanılabilinmesi dahil edilseydi ve bu istisnadan faydalanmak için parçaların alımında kullenılacak engelli aracının evraklarıyla araç sahibinin (hastane raporu, h sınıfı ehliyet fotokopisi v.b.) engelliliğini belgeleyen evrakların fotokopileri istenebilirdi. Böylece kasko firmalarınada bu konuyla ilgili sigorta firmalarıda bilgilendirilip kasko hesaplanırken bu durum gözönünde bulundurularak kasko bedeli hesaplanabilir diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

bülent bey,
öncelikle yardımlarınız için tşkkr ederim.gönderdiğiniz 14seri nolu belgeyi kasko firmasına gönderdim.
aracın motor kapağında çizik dahi yok, hasar 14 mlyr ama bunun büyük kısmını hava yastıkları oluşturuyor.yani araçta hasar çok büyük değil hava yastıkları parayı tutuyor.
araç yürüyen aksamında da b,r şey yok motoru herşeyi sağlam aracı nasıl hurdaya ayıracaklar bilmiyorum.şimdilik beklemedeyim sigorta şirketi İstanbul genel merkezden gelen habere göre hareket edeceklermiş.ben aracın yapılması taraftarıyım yeniaracın prosedürleri yorucu olur sanırım.
sevgilerimle tşkkr ederim.

sevgili ikinci baha öncelikle geçmiş olsun hava yastıkları açılması bütün konsolun degişmesini gerektiriyo ve mekanizmanın beyninide degişecekler aracını eski haline getirip sana teslim edecekler herhangi bi sorun yaşamazsın kaskosu olmayanlar açısından son derece kötü bir kaza şekli ama seni fazla etkilemez en fazla yirmi gün sonra sana aracın teslim edilir..

Benimde başıma bu pert olayı geldi. Aracın 25.000TL masrafı var ve bu araç yaptırılmaya başlandığında daha da artabilir diye not düşülmüş ki çıkma ihtimali çok yüksek diyorlar. Hurdaya çıksa 34.000TL masraf ödeycekler. Ancak araç parçalanmadan hangi parçanın ne olacağı belli değil dediler. Sanırsam üstün körü ortalama bir rakam çıkarmışlar.

Sigorta şirketi hurdaya çıkarmayı hiçbir suretle kabul etmiyor. Bende olayı hukuki boyuta taşımak istiyorum. Acaba hukuki ortamda bir sonuç alan hiç varmı???

engelli aracıyla 2011 de kaza geçirdim bayağı uğraştırıcı bir iş bu durumla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olabilirim 0545 296 12 12

bu durumda bir çok arkadaşımıza yardımcı olur.

Benzer durumla kaşrılaşan arkadaşlar buraya deneyimlerini yazarsa, çok kişi için yararlı olur.

slm arkadaşlar. istanbuldan kenan. ben.

Mayıs 2012 de sıfır ford fiesta aldım. 43.850 TL olan fiyatından ötv indirip 27.500 tl verdim. aynı firmada güneş sigortaya 1080 TL ye 43.850 tl üzerinden kasko yaptırdım. (aracımın engelli aracı olduğunu ve 27 bin tl ye aldığımı söylemem rağmen bu fiyattan kasko yaptılar.)
Mart 2013 yılında (yani aracım 8 aylıkken) kaza geçirdim. aracın sıfır değer klozu vardı. ve kasko poliçesinde engelli aracı olduğuna ilişkin hiçbirşey yoktu.
şuan bana aynı aracı Anadolu yakasından otokoçtan 25.500 alabileceğimi söylediler ve bana bu fiyatı teklif ettiler. bende o firmayı aradım 29000 Tl den aşağı veremeyeceklerini söylediler. bunu üzerine bende tekrar kasko şirketini arayarak durumu belirttim. kasko şirketimde konuyu tekrar araştırıp bana döneceklerini söylediler.
sizce ben şuan ne yapmalıyım. yasal olarak hangi teklifi kabul etmeliyim. yardımcı olursanız sevinirim....

Size aracınızın aynısı ya da aynısını alacak parayı vermek zorundalar. Ayrıca pert olan aracınızın trafiğe çıkartılmaması, parçalanarak hurdaya atılması şart. Buna dair yazıyı size vermeliler. Aksi halde araç bedelinin yanı sıra TÖV'yi de size vermek zorundalar.

Üst Alt