Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oyun oynamak, müzik dinlemek psikiyatri hastalarına iyi geliyor mu?

@basari metin2 sunucularını duydun mu ? her hafta başka açıyorlar
TR mi oynuyorsun?

Son düzenleme:
@Ahmet T, online strateji oyunlarının hepsi öyle. Yoksa eski oyunculara yem olur yeni oyuncular. Yeni oyuncu bulamazlar sonra.her türlü para tuzağı. Parasız sadece vakit öldürme, sohbet muhabbet yeri bu oyunlar.

ben bilgisayarda Valorant oynuyorum ara sıra
GTA5, Pubg, CS2 de yüklü bilgisayarda ama onları oynamıyorum

Metin2 nasıl rahatlatır bir insanı ya :) ilkokul yıllarından beri illallah ettirdi kendinden bakma halen oynuyorum da sadece diğerleri sarmadığı için.

Geçmeyen itemler, sandıklardan istediklerinin çıkmaması, hele bir de oyunun yapısal bozuklukları ve hileler.

Bakma biz müptela olduğumuz için oynuyoruz kesinlikle rahatlattığı için değil :)

oyun arkadaşı arıyorum. Bilgisayarım tüm oyunları yüksek kalitede oynatır. yeter ki beraber takılacak oyun arkadaşım olsun :)

@Ahmet T, Belki de geçtik hocam yaş ilerleyince artık oyunlarada bakış açımız değişiyor. Ama bence basit oyunlar yerine arkadaş edinesi oyunlara da bakın derim multiplayer filan.

Oyun oynamak beni neden hiç sarmıyor ya ! Sevmeye çalıştım ama sevemedim bir türlü .:unsure:

Gençlik yıllarımızda kafamız deli çalışıyor. Bir oyunda 7-8 hesabı idare ederdim. Şimdi 1 tanesi yoruyor. Yaşlandık yani.şimdi artık sıkıntılar arttı,kafada bir ton soru işareti var. Oyundan keyif almak zorlaştı. Tabi çokta vakit alıyor. Oyundan çok işe dönüşüyor oyun.

sanal dünya psikolojiye iyi gelmez, sosyal hayattan koparır insanı

@Ahmet T
evet biliyom o sunuları reklam amaçlı açıyolar itemlerde trden çok pahalı ama ben trde bedava oynuyom

@idosente, Aynen öyle hocam yaş ilerledikçe oyunlara bakış açımız değişiyor.

@Kumarbaz, Neden öyle dediniz hocam? İnsanlarla iletişimde olmak iyidir kafa dağıtır sosyallesirsin hastalığın belirtileri azalır bile bence.

@Hayataisyan, gençliğimde çok oyandım kimseyle konuşmam oyun oynardım multimedya dahil. şimdi asosyal olduğum için hayatım berbat gidiyor. asosyallik sebebi oyun değildir belki ama evlendikten sonra oyun oynamadım şimdi yine en büyük sıkıntı asosyallik

Lisedeyken atari salonları vardı dersten kaçardık atari oynamak için ama evde oyun oynamak hiç sarmadı salonda oynamak zevkliydi.:cool:

Oyunları lisanslı mı oynuyor sunuz ?
full cracklı mı?

@Ahmet T, bugüne kadar hiçbir oyuna para vermedim. Bir tek crackli GTA5 var bilgisayarımda
geri kalan yasal ve ücretsiz şekilde oynuyorum -> Counter Strike 2, PUBG BATTLEGROUNDS, VALORANT

Müzik dinleyen/dinleyebilen, PC'de oyun oynayacak imkânı ve zamanı olan hastalara diyecek bir iki sözüm var.

PC'de oyun oynamıyorum ama ben de müzik dinliyorum tabii. Ama ben müziği işte çalıştığım günün sonunda, kirasını kendim ödediğim evde kendi satın aldığım PC'de/telefonda zevkine dinliyorum.

Kaderin bir cilvesi olarak ben hayatta yalnız kaldım ve bununla bir şekilde başaçıkabiliyorum ama maddi olarak geliri olmayan ve/veya düşük gelirli bir hasta; anne baba veya bir diğer akraba/tanıdığın yanında onların yardımıyla hayata tutunup bu müzik/oyun işleriyle uğraşıyor, başka işe/gelişimine bakmıyorsa yanlış yapıyordur bence.

Yarın o oynadığınız oyunun, dinlediğiniz müziğin yardım aldığınız insanların gözüne batmayacağının garantisi yoktur.

Lütfen bu yazdıklarımdan hastalar oyun oynamasın, müzik dinlemesin sonucunu çıkarmayın. Oyun da oynayın; müzik de dinleyin ama geleceğinizi de düşünün/tasarlayın derim.

Hepinize bol şanslar.

@Ahmet T, bende Playstation 3 var. Metin2 oyununu hiç denemedim.

Mortal Kombat , Need For Speed , Street fighter gibi eski oyunlarla takılıyorum.

Son düzenleme:
@friends, kesinlikle oyle.

Ben sahsen zaman öldürmek oldugunu dusunuyorum ki ben de zamaninda oyun oynadim, hâlâ da cokca muzik dinleyen biriyim. Muzikle ve oyunla gecen zamanin oldukca pasif oldugunu ve insani da pasiflestirdigini dusunuyorum. Psikiyatri hastalari da cogu zaman koyverip gidiyor, acidan kacmak icin kendini pasifize ediyor. Kaldi ki saglikli insanlar da tembel bir bicimde bu keyif verici yollarla zaman katlediyor. Cunku bunun yerine mesela muzik dinlemek yerine muzik uretmeyi onersem hepimiz biliyoruz ki bu oldukca yorucu, cogunlukla zihinsel olarak yorucu bir eylem. Bunu da kimse cazip gormez. Ama asil faydali olan bu. Oyun oynamak, muzik dinlemek ne yazik ki psikiyatri hastalari da dahil olmak uzere hicbir insana uzun vadede fayda saglamaz. Kisa vadede gunu kurtarmanizi saglar ama uzun vadede sizi cokuse goturur.

Tuketici olmak yerine uretici olun.
Oyun seven oyunlar icin mod uretmeyi ogrensin. Muzik seven, enstruman calmayi ogrensin. Nacizane fikrim bu.

@friends, kardeşim senin gücün yettiği için çalışıyorsun.ne güzel. Biz bırak çalışmayı 7/24 yanımızda biri olmasa yaşayamayacak kadar ağır hastayız. Aile zaten hastasının ne kadar neyi yapabileceğini bilir. Keyfi tembellik eden zaten hasta olmasada göze batar.bizim yattığımız yerden tek iletişimimiz 1 telefon maalesef.bunu dert edecek aile zaten o hastaya baştan bakmaz.

bence yazilim veya seo uzmanligi gibi siber guvenlik gibi alanlara yonelip hem aktif olarak dusunme yetenegi gelisir hem zaman daha dolu yararli gecer ve elinde bir meslek edinmis bile olur

Üst Alt