Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç için verilen raporda hangi doktorun oran yazdığı önemli mi?

Kerem2929

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
S. A. Benim yüzde 42 raporum var ortopedi den fizik doktoru yüzde 8 verdi ortopedi doktoru sağlam yazdı sorduğumda fizik vermiş dedi. Sorum şu fizik doktorunun verdiği oranla ötv den faydalanabilirmiyim?

Kerem2929

Hangi doktorun verdiğinin bir önemi yok. Yeter ki raporda kısıtlı uzva dair değerlendirme olsun ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi olsun.

Sevgili OturanBoğa
Hastaneye gittiğimizde aynı bu şekil eksik oranlar veriliyor tabiki ötv için oranın önemi yok aldığımız rapor işimizi görüyor ama sisteme kaydediliyor raporlar zannedersem, ileri ki zamanda da bu sefer sgk veya başka kurum önceki raporun %40 bu oran neden düşük diye bize yazıp da hesap sorup hakem hastaneye sevk ediyorlar Böyle bir saçmalık da var.

uNiQuE_54

Evet, maalesef yeni dönem belası da bu! Ama sürücü belgesi için alınan raporlarda oran yazmaz. Söylediğim bu... Bahsettiğiniz risk araç alımına temel olan engelli sağlık kurulu raporları için geçerli. Öylesi bir raporda oran düşük olduğunda ise evet, sgk bunu fark edip kontrol muayenesine çağırıyor (artık!)

Teşekkür ederim bu raporda diğer yazan bölüme vergi indirimi ve ötv için yazıyor bu raporla tekrar ehliyet için kullanabilir miyim.?

Kerem2929

Hayır, ehliyet için sürücü sağlık raporu almalısınız: uzman hekim -> il sağlık komisyonu - (ilk kez ehliyet alınacaksa Sürücü kursu) - Emniyet

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Bülent bey

Gonartroz ortopedik bir engel midir?

Engelli ehliyet için muracat ettiğim hastanede ortapedi doktoru gonartroz ortopedik bir engel değildir dedi benim engelli raporum da gonartroz fizik doktoru yüzde 8 yazıyor 19/10/ heyete çıkıcam heyete çekilmiş filimlerin ve raporun göstersem bir faydası olurmu.

Ortopedi Dr ameliyat olmadan birşey yapamam dedi.

Bana ortapedi Dr ameliyat demişti ben olmamıştım menüsküs yırtığı da mevcut ne yapacağıma henüz karar veremedim.

Sonuç olumsuz ortopedi Dr özellikle ameliyatı olmayan benim sol dizimde sıkıntı ameliyat ol gel o zaman olur dedi.

Üst Alt