Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Eğitim Okulları İşte Gerçekler!

benim kızım için yaptıgım çabalara zorluklara belki sizlerde yaptınız yapmadınız bilemem ama kızımın fizik tedavisi için çok ugraştım bakurluydum özel egitim merkezleri bile yüzüne bakmıyor almıyordu alanda paran varsa parana göre derse alıyordu özel egitimler saglıklarınızımı düşünüyor sanıyorsunuz görünüşte 1saat ders alıyorlar ama 40.45 dakkada ne ders ne fiziktedavi hiç birşey başarılmaz bizler seslerimizi çıkarmassakta buda böylece devam eder nereye yazılması baş vurulması gerekiyorsa ben varım ben yazarım hakkını savunurum bu böyle 45 dakka için gidip gelmeye eziyete katlanmaya bile degmez 45 dakkada ne yapıla biliyorki kimisi ders bile alamıyor çocuklarımız buna hep baraber bi çözüm bulmak gerekiyor arkadaşlar

bişeyi eklemeyi unutmuşum ben kendimde bunlara şahit olmuşum bir özel egitime giderken ordaki çalışan çay yemek işine bakan bir bayan vardı bu bayanı bizaman sora hastaneden özel egitim için rapor almak için hastaneye gittigimde kapıların önünde okadar çok özel egitim çalışanları görevlileri varki kimi kandırıpta özel egitime yönlendirmeye çalışanlar onların içindeki önceleri gittigim özel egitimdeki işçisi egitim merkezi açmiş ya allaşkına canı gönülden veren özel egitimlerde tabiki mutlaka var ama çoguda kazanç ugruna yapıyor bunlara gerek çok çogu boş denetleme sıkılaşması gerekiyor yani okullar kurallara uyuyormu aletler tamammı gerisi önemli degil hiç kimse için saglık bu engellilerin gün boyu veya belli saatlerde yapmaları gerekiyor

mete bey benim dedigim gibi devlet her il merkezine özel egitim merkezi açamaz mı mesala kastamonu ankara vs.. illerde var bütün illerde olmaz mı devlet içinde bizim içinde daha iyi olur bence benim gibi düşünenler nereye başvurmalı bu konuyada açıklık getirirseniz sevinirim

Sayın nacar,

Sanıyorum beni kasdettiniz. İsmim mete değil, kullanıcı adım MeTePe...

Elbette devlet özel eğitim merkezleri açabilir. Ancak mecvut açılmış okullardaki hizmet eğitim kalitesinin pek iyi olmadığı ve kontenjanlarında yetersiz olduğu hepimizin malumudur. Ayrıca bu hizmet normal eğitimden daha pahalıya malolduğu için devlet özel sektörden yararlanmayı tercih etmektedir.

Ayrıca mevzuat açısından da bazı sıkıntılar var. Devlet zorunlu eğitim çağına gelmiş çocuklar için okul açabiliyor. Ama bunun dışında kalanlar için rehabilitasyon hizmeti verilecek kuruluşlara yönelik mevzuatı yok.
Bu konularda şu an yetkili olan MEB dır. BİMER veya MEB'e başvurarak taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

teşekkür ederiz kardeşim bizlere yol gösterdigin için baş buracagımız yerler işallah hayırlı bi haber verirler bizler dile getirip yazalım baş vuralım taleplerimizi

size sormak için yazdım:)teşekkürler de bizim hergün 5 saat egitim görmeye hakkımız yokmu devlet ilkögretime lise ünv. onlarca okullları açıyorda biz engelliler için neden açmıyor çünkü biz engelli oldugumuz biz yük oluyoruz :)ortak başvuru metni yazıp başvuralım arkadaşlar

bende katılıyorum nacaR KARDEŞİME .NORMAL ÇOCUKLAR 5 6 SAAT DERS ALIRKEN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ NEDEN AZ DERS ALIYOR. EĞİTİM EĞİTİM DEYİP DURUYORLARDA NEDEN BU EĞİTİM OLAYINI DÜZELTMİYORLAR.BU KONUDA SONUNA KADAR BENDE VARIM.

Sayın nacar,
Elbette herkes gibi eğitim hakkından sonuna kadar yararlanmayı talep etmeniz en doğal demokratik hakkınızdır.

Zaten yasalarımız ve anayasa da bunu böyle emrediyor.

Ancak bazı hususları da netleştirmek lazım. Okullarda sağlanan eğitim ile, rehabilitasyon ve özel eğitim birbirinden farklı kavramlardır. Okullarda temel eğitim verilir. Rehabilitasyon ve özel eğitim ise engellilerin normal hayata kaynaşabilmesi için yapılan destekleyici çalışmalardır.

Bunu örneklemek gerekirse; çocuğunuz okulda haftada 6 saat matematik, 4 saat fizik dersi görüyor olabilir. Ama bu derslerle yaşadığı sıkıntı varsa özel öğretmen tutarsınız (veya kendiniz çalıştırırsınız) ve haftada 1-2 saatlik çalışmayla bu açığı kapatırsınız.

Yasalarımız, gelişmiş ülkelerde de kabul edilen bir sistemi, yani kaynaştırma eğitimini benimsemiştir. Buna göre engelliler "en az kısıtlayıcı ortamda" (yani normal okullarda) akranlarıyla birlikte eğitim almalıdır. Devlet bunun için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. Özel eğitim ve rehabilitasyon ise, bu çocuklarımızın normal okullarda eğitim alabilmelerini kolaylaştıracak hizmetleri sağlar. Dolayısıyla günde 5-6 saat olması gerekmez. O eğitim okulda sunulmalıdır.

Ancak, bazı çocuklar kaynaştırma eğitiminden yararlanamayacak durumda olabilir. Bu durumda "özel eğitim okulları" SON ÇARE olarak devreye girmelidir.

Engelli bir bireyin yaşamını sadece engelli benzerleriyle geçirmeyeceğini, toplum içinde ve tüm yaşamsal alanlarda normal kişilerle birlikte olabileceğini düşünürsek olması gereken de bu şekildedir. Kısaca, izole edici değil, kaynaştırıcı politikalar benimsenmelidir.

Sonuç olarak; engelliler için okul açılması fikrinize katılmıyorum. Bence yapılması gereken şey, normal okulları engellilerin de yararlanabileceği şekilde düzenlemektir.

Bir de şu var ki özel eğitime muhtaç bireyler diğeröğrenciler gibi 30-40 tane çocukla birlikte değil bire bir eğitim alıyor bu demek oluyor ki bir engelli bireye haftanın 5 günü günde 6 saat eğitim verebilmek için engelli birey sayısı kadar öğretmen gerekiyor. Ki ülkemizde hala öğretmensiz okullar var. Bugün devlet okulları bünyesinde yer alan "özel eğitim sınıfları" bile çok veriml i sınıflar değildir. Çünkü özel eğitim gerektiren her bir öğrenci farklı özellikleri taşır. O yüzden rehabilitasyon merkezlerinde verilen bireysel eğitim çok daha etkilidir. Birşeyler talep ederken şartları da göz öününe almak durumundayız.

nurten hanm bu okula kaç yaşına kadar devam edeblirz biginz vr mı

Metepe arkadaşım eline diline sağlık.Olayı gerçekten süper özetlemişin.Yoksa bizimde hemen oku inan huyumuz var.Aydınlatman için teşeküürler...

Sayın Metepe kesinlikle haklısınız.

biz bu yıl ikinci sınıf kaynaştırma eğitimi alıyoruz daha öncede bahsettiğim gibi yeni öğretmenimiz geldi .ilk başlarda anlaşamadık hatta bundan da öte çok kavga ettik bütün yasal haklarımdan bahsettim ve bunları istiyorum dedim .müdürümüzün odasında bi kaç kez toplantı yapıldı vs ... vs..daha sonrasında çok acele ettiğimi öğretmene biaraz zaman vermem gerektiğini anladım.çocuukla rasında köprü oluşturup borayı ona anlatmak tanıtmak istemiştim.her defasında da moralim bozulmuştu.benim ertelenecek vaktim yoktu çünki. diğer çocuklar öğrenirken bora da bir harf öğrensin çabasındaydım ve çok şey de istemiyordum bana kalırsa.öğretmenimizde önce sınıfın ortalaması önemli diyip duruyordu.ben ise bunu asla anlamıyordum.daha sonra bora ile ilgileneceğim diyordu. meğerse sınıf okuma seviyesi ortanın üstünde olması gerekiyormuş.sonradan öğreniyorum bunları.şimdi 2. sınıfı bitirmek üzereyiz.ve öğretmenimiz.çoooooooooooooooook iyi anlayışlı sevecen tatlı merhametli eğitici herşeyden önemlisi öğretici.başımın tacı tek dayanağım herşeyim can yoldaşım canımmmmm benim. onu çok seviyoruz borada bende.16 harf öğrendi heceliyor öğretmenimizin hakkını asla ödeyemem .ona dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.sanki kendi çocuğu gibi koruyup kolluyor kabullenmiş burnunu siliyor tahtaya kaldırıyor. söz hakkı veriyor .görev veriyor, başını okşuyor .ödül veriyor hep gözü üstünde ..hep dua ediyorum onun için.allah herkeze neslihan öğretmen gibi bir öğretmen nasip etsin inşallah.benim 8 yıllık dualarımsın sen öğretmenim diyorum .allah seni gönderdi diyorum hep sevi seline boğuyor heryerde onu anlatıyorum. fakat gene uzun sürmeyeceğe benziyor bu sevincimiz. neslihan öğretmenimiz evleniyor belki çanakkaleye gelin gidecek.. tam belli değil. ama şimdiden oradaki olacak öğrencileri kıskanıyorum.evert kıskanıyorum bunları yazarkende emin olun ağladım.çünki çocuklar için öğretmen ne kadar önemli biliyorum.herşeye yeniden başlamak çok zor bizim için ama yapacak da bişey yok ümit edip dua etmekten başka bi çarem yok gitmesin diye.SENİ ÇOK SEVİYORUZ NESLİHAN ÖĞRETMENİM.

Üst Alt