Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastanede hatalı hekimlik sebebiyle oluşan hastalıklar ve mahkeme süreci..?

Emine okumuş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Bilgisi olan vardır belki diyerek, size başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum. Bana bu konuda bilgisi olan var ise yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Ben özel bir hastanede yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Ameliyat sırasında damar yolunun yanlış açılması nedeni ile verilen narkoz deri altında kalıp, boyundan gelen 2 siniri zedeleyerek sol kolumu kullanamama neden oldu.

O Hastaneye bir iki kere gittim ağrı kesici ve b12 vitamini verip gönderdi. Devlet hastanesine gittim ve brecihal plexus denilen bir sinir hastalığı olduğunu buldular ve 62 gün fizik tedavi gördüm. Yani ben bu kist ameliyatı yapan hastaneyi mahkemeye verdim.

Tabi ben bu kolu düzeltirken kortizon ilaçları takviyesiyle kolu 3 ay sonra düzelttim. Ancak iyileştin zannederken, bu kortizon ilaçları kalça kemiklerimi eritip birde üstüne osteonekroz hastası olmama neden olup birde başka bir devlet hastanesinde kalça kemiklerinden ameliyat oldum.

Tabi birbirini takip eden raporlardan dolayı işimdende oldum. 2. Mahkemem yakında. Benim bu mahkemeyi kazanma şansımın ne kadar olabileceği konusunda bilgisi olan varsa eğer yardımcı olursanız çok ama çok sevineceğim.

Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın

Konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yokmu? Böle bir durumla karşılaşan veya yakın çevresinde bu tarz bir durumla karşılaşan ve bunu bana anlatabilecek kimse yokmu?
2. Mahkemem oldu. Tüm dosyalarla adli tıp a sevk edildim. Benim için iyimi kötümü onuda bilemiyorum. Ama hastaneye açtığım tazminat için yararlı olur inş.

Yardımlarınızı bekliyorum

tüketici mahkemesi mi baktı davanıza?Adli tıp süreci nasıl oluyor?Randevu falan alınıyormu?

Siz suç duyurusunda mı bulundunuz yoksa tazminat için tüketici mahkemesine mi başvurdunuz? Bu bilgileri belirtirseniz yardımcı olabilirim

önce suç duyurusunda bulundum.Ancak savcılıga suc duyurusunda bulunabılmek ıcın 6 ay sure varmıs.bunun uzerıne hukuk mahkemesıne basvurdum.hukuk mahkemesıde bu davalara cok uzun xamandır tuketıcı mahkemsı bakıyor dıyerek oraya gonderdı dosyayı.ara durusma yapıldı.Haftaya esas durusma olacak.Elimde ıgnenın hatalı olarak yapıldıgına daır her turlu delıl dokuman vs var.sahıtlerde henuz dınlenmedı.Ayrıca adlı tıp kurumuna gıdıyormus bu gıbı davalar.Adlı tıptakı durum nasıl ıslıyor.Rndevuyu kım alıyor.O esnada avukat olmalımı yanımda vs vs aydınlatıcı bır cevap verırsenız memnun olurum.Tesekkurler.

Mahkeme dosyanızı adli tıpa gönderdigini ogrendikten sonra siz adli tıpı arada bir arayarak dosyanızın gelip gelmediğini sorun gelmişse randevu verecekler. Belirtilen günde varsa elinizdeki tedavi evraklar ile gidin, bundan sonra adli tıp sonucu mahkemeye gönderir

Avukat zorunlu degil

Olmasada olur

Sağlık hukukundan anlayan bir uzmandan yardım almanızı öneririm

teşekkürler.

Merhaba..

Ben suç duyurusunda bulunmadan, direk dava açtım. Tüketici mahkemesine. Tazminat davası. 2. Mahkemem görüldüğünde bende ordaydım hakim benide dinledi ve kararı tedavi gördüğüm hastanelerden dosyalarımı isteyerek ve adli tıp a sevkine dedi. Kasım 2018 tarihine attı davayı. Burda benim zaten bir mağduriyetin söz konusu, birde davayı kaybedince iyice mağdur kalmayayım. Sürekli rapor aldığımdan dolayı sağlığımın yanında birde işimden oldum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ugir
merhaba

Sizinde başınızdan böle bir durum geçti sanırım. Sizin nasıl oldu. Anlatabilirmisiniz.

Sizin sorun. doktor hatası veya aydınlatma yükümlülüğü yerine getirilip getirilmediğidir. Hata husunda sonradan meydana gelen komplikasyonlar ile hata arasında iliyet bağı olmasına bağlıdır. Doktor hataları davaları zaman alır (Şayet sizinle uzlaşmaya gelmeseler) çünkü İstinaf ve Yargıtay süreçleri de zaman almaktadır.

Emine okumuş

hemşirenin hatası sonucu siyatık sınır hasarı oluştu.cok zor gunler gecırdım.ağrı eşiği cok yuksektı 10 uzerınden 10 ve sureklı devam eden hayatımı zından ettı.ılk bsalarda hatalarını kabul ettıler.6 ay tedavımı karsıladılar ama sadece tedavımı o surede ıssız kaldım.6 ay sonra ıyılestın deyıp bır hakart ederek tedavıyı bıttırdıler.2015 ten bu yana sureklı devam eden bı dava surecı var.ayagımdakı sorun devam edıyor ve malesef kronıklestı.kas ıncelmesı var.topallıyorum ve halen daha sol ayak tabanımı hıssetmıyorum.sureklı kramplar gıeıyor ve uyusuyor.en sıddetlı agrı bu sınır agrısıymıs.cok uzun sure gemesı lazımmıs ıyılesme ıcın.hakkımı arıyorum ınsallah zaman benden yana olacak

Metin63
hemsıre komplıkasyon dıyor sureklı ancak yapılan mr ve emg testlerınde ıgnenın vurulus yerı ve hatta ıgnenın gırıs acısı bıle hatalı.zaten elımde tum evraklar delılller olmasa ısım zor olurdu.saglık bakanlıgına sıkayet ettım onlardanda dava acıp hakkımı aramam konusunda gorus aldım.

@iğdır öncelikle geçmiş olsun.

Benimde hastaneye yarışımı yaptıkdan sonra ameliyat için damar yolumu açtı hemşire ama ben bu kadar zorlamamıştım damar yolum açılırken. Daha önce de farklı ameliyatlarım olmuştu. Hemşire damar yolumu açtı fakat doğru açılıp açılmadığını kontrol edilmedi. Direk ameliyata alındım. Anestezi dr. Narkozu yollarken hadi iyi uykular size dedi. Sıkı sıkıda koldan bağlandım. Hatta orda ben neden sıkı bağlıyorsunuz merak etmeyin kaçmam diyede espiri bile yaptım. Neyse benim bayılmadığımı görünce anestezi dr. Ameliyat masasında hemen başka yerden damar yolunu açma çabasına girdi. Ama tabi bi miktar narkoz kola gitti. Ameliyattan çıktım yatağımda ameliyat alduğum yerin dışında ben kolum da kolum diye hayıflandım.

Taburcu olduğum gün anestezi yı görmek istedim. Geldi bana eczanede yapılan bi karışımı verdi. Bunu uyuma dedi. Ağrısı 2 günde geçti. Ama kolumu 3 ay kullanamadım. Hastaneye gittim durumu anlattım. Sadece bi mr ve noroloji dr baktı. Gönderdi. Anestezi dr unu buldum. Kolumu kullanamıyorum dedim. Bana anestezi yüzünden hayatını bile kaybeden ler var diye bir kelime kullandı. Bende o zaman şanslıyım sakat kalarak dedim. Bana b12 ve bir ağrı kesici verdi gönderdi. Tabi raporlarımda bitti. 20 gün kadın doğumdan aldım 7 günde norolojiden aldım. Sonra sında kolla ilgili tedavim başladı o bitti kalçamla ilgili tedavim başladı. Yani hastalığımın başlama noktası ilk ameliyatımı olduğum özel çamlıca erdem hastanesi.

bu ozel hastanelerden nedır cektıgımız.!!!!

istanbul anadolu yakası.
bu arada arkadaslar dava bugun goruldu.aralık ayına gun verıldı.eksık olan evraklar tamamlanacak.bır kac hastaneden yazı ıstendı vs vs..senede ıkı mahkemeyı zor goruyoruz.

özeli resmi yok arkadaşlar bu işin. işini bilmeyen ihmal yüzünden hepsi bende çok yuksek dozdo çok uzun süre kortizon kullandığım için dizimde osteonekroz gelişti ve bunun ağrısını acısını yaşayan bilir. Birgün acilde doktorun koluna yapışık kes bacağımı diye yalvardığımı biliyorum. Ama bişey söyliyeyim bu işin sonunda hiçbir şey cıkmaz bundan adım gibi eminim.

@SU35 çok çok geçmiş olsun.
Bu işten birşey çıkmaz derken. Davamdan mı birşey çıkmaz demek istediniz. Ben inandığım doğrultuda kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaması adına açtım bu davayı. 2. Duruşmada adlı tıp a gönderilmiş olmam sanki bende biraz umut ışığı uyandırdı. Genede bu uğurda mücadele verenler e rabbim yardımcısı olsun. Tekrardan Geçmiş olsun size de .rabbim dermansız dert vermesin hiç kimseye.

ugir
Siz hangi hastanede ne ameliyatı oldunuz? Mahkeme sizide adlı tıpa sevk ettimi. Bendende fatih sultan mehmet hastanesinde fizik gördüm 62 gün. Sonrasında kalça ameliyatını haydarpaşa numune hastanesinde oldum. Bu hastanelerden istedi dosyalarımı. Ama benim davam özel çamlıca hastanesiyle. Tüm rahatsızlığımın başlangıcı bu hastane çünkü.

ben ameliyat olmadım.yanlış bölgeye iğne vuruldu ve siyatik siniri hasarı oluştu.

Emine okumuş Evet davadan bişey cıkacağını zannetmiyorum ama inşallah yanılırım. Ben sağlık sektöründe çalışıyorum ve beni bu hale getiren kendi hastanem. Biz nasıl bu kadar uzun süre kullandıdık sana hayret edilecek bişey yorumları yapılsada morfin bile ağrılarımı kesmeyip gözlerinin önünde eserlerini görselerde ve sadece çok üzgünüz deselerde biliyorum ki dava sürecinde hiçbişey cıkmayacak o nedenle uğraşmadım. İşin en acısıda hergün sizi bu hale getiren insanla yüzyğz ayı koridorda çalışıyor olmak.

Yaaaaaa çok geçmiş olsun. Sizin dezavantajınız halen orda çalışıyor olmanız. Yüz yüze bakıyor olmanız. Sizin öykünüz nasıl. Nasıl oldu. Bizler gibi mahkemeye vermiş tüm insanlar umarım davalarında kazanırlar.

merhaba karakoldan mali durum arastırması ıcın cagrıldım.bu nedır?bılgısı olan varmı??

Bilgim yok benim. Bende böle bir durum olmadı. Sizdende gelişmeler hakkında bilgi alabilirsek sevinirim. Belki aynı durumda ilerleyen günlerde benden de böyle bir talep de bulunabilirler. Sizin dava kaç yıldır sürüyor. Kaçıncı davanız görülmüştü?

Bilgilendirmeniz için teşekkürler...

bu işler avukatsız olmaz olursa da eksik olur burada kimse yardımcı olamaz size bu vakalar da deneyimli bir avukat ile durumunuzu detaylı görüşün en sağlıklı yönlendirmeyi o yapar çünkü konuya ve hukuk'a hakim diğer türlü süreç daha uzun sürebilir

Emine okumuş

dava çok uzun sürer ve adli tıp raporu size olumlu bir sonuç yazmazsa işiniz çok zor . yapmış olduğunuz avukat masrafı dosya masrafı bilirkişi ücreti adli tıp rapor ücreti ve dava sonucunda karşı tarafın avukat vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsınız. kısacası sizde kalıcı ve iyileşmesi mümkün olmayan bir hasar yoksa işiniz zor.

Emine okumuş kimi kime şikayet edicem arkadaşım. İşin içinde olduğun için hiçbişey çıkmayacağını biliyorum.

İnşallah olumlu sonuç alırım arkadaşlar. Yaptıkları yanlarına kar kalmasın istiyorum. Sağlıklı bir insandım. Şimdi kemiklerin sızım sızım sızlıyor hergün.avukatım var bakalım süreç nasıl işleyecek. 20 kasıma davam var tekrar. Tüm dosya ve adli tıp raporları umarım yetişir. Bu hukuk dosya işlerinde anladığım kadarıyla herşey ağırdan gidiyor 1 sene oldu, ben bu davayı açalı. Bir buğday boyu yol alınmadı. Hakkımızda hayırlısı diyelim. Yarum ve düşüncelerinizi tekrar beklerim. Teşekkürler.

ugir merhaba. karakoldan çağrılmıştınız, sonuç nedir acaba.? davanızla ilgilimi? sizin mahkeme tarihi ne zamana verildi. mahkeme sizi adli tıp a sevk etmedi değilmi?
iyi akşamlar.

aralıkta dava var yenı evraklar ıstendı.bu defa sanırım adlı tıp sevkı yapacak dıye umuyoruz.tanıklarıda dınlemedı henuz.

@uğir merhaba. mahkeme benide adlı tıpa sevk etti. 6 ağustosta göründüm a.tıpa. ama uzun bi süre oranında sonuçlanmasını bekliyorsunuz. benim 4. mahkemem 20 kasımda. o zamana kadar yetişip yetişmeyeceğini sordum, inş. dediler. o kadar çok adli vaka varmış ki. tabi yetişmeyecek ve dava bi 6 ay kadar gene atacak. artık diyorumki geç olsun benim olsun. nasip.
iyi akşamlar.

2016 kasim ayinda ayagimdaki kistten dolayi amaliyat oldum.kist amaliyati emar cekilmeden yapildi ki mevcut bir ortapedik sorunum oldugu aşikar.sonra ayagim sisiti ve dikisler atip patladi.kist parcasi kalmistir diyerek ocak 2017 de tekrar amaliyat edildim.bu sefer ayagim daha korkunc bi sekde sisti ve patladi.yarayi kistin akisini durduramadilar.sonra dr.hocasini cagirdi (bu arada tabi detqy vermiyorum dr.un trajikomik tahmin ve yorumlarina magdur kaldim).hoca direk emari istedi telasla.benim dr emar yok hocam dedi.hocanin yuzundeki inanamama ifadesini anlatamam.emar cekildi.kist tum ayak tarak ve tabana yayginmis ve alinan parca kistin sadece %5 lik kismiymis!dr.daha sonra bashekime kadar yaptigim sikayet sonucu nihayet bana döndu ve telefonda kist cok buyuk istersen gel deneyelim 3.amaliyat almaya calisirim.istersen gelme sen bilirsin,baska yere bak !!dedi.ben savciliga suc duyurusunda bulundum hemen bir avukat tutup.sonra kiste mudahele edilmemesi gerektigini kemik yapimin anotomik anlamda eklemleeimin farkliligindan dolayi
hele ki emarsiz asla herhangi bir mudahele gerceklestirilemeyecegini diger gittigim 3 hastaneden ogrendim.baska hastanedeki bir profosor bana yardimci oldu,once 20 gun antibiyotik tedavisi akabinde 25 seans oksijen tedavisi verdi.bu arada aradan tam 8 ay gecti yara hala acikti,oksijen tedavisi cigerlerimi mahvetti ve agir bronsit hastaligi gecirdim.is hayatim alt ust oldu, 9.ayda yaram kurudu .suc duyurum sayesinde savci basvurumdan birbucuk yil sonra yani 2 hafta once adli tiptan randevu aldi yolladi beni.adli tip cok garip bir yer neye baktilar ne anladilar bilmiyorum.ama simdi raporu bekliyorum.sonuca gore dava acicaz.umarim sonuc lehime olur.herkeze cok gecmis olsun.

Üst Alt