Sayın akberk,
Sapı, samanı, herşeyi birbirine karıştırdığınız gibi bir de akıl almaz bir mantık yürütüyorsunuz.. Anlamak mümkün değil!
- Öncelikler raporlarda seans sayısı yazmaz! 1 yıl süreyle Bireysel (ve Grup) alması uygundur diye yazar. Yani raporlarsa sadece Bireysel ve/veya Grup eğitimi olup olmadığı belirtilir.
- 6 Bireysel, 2 Grup eğitimi diye bir şey yoktur. 8 Bireysel ve 4 grup diye bir şey vardır.
Şimdi bunları bir tarafa bırakınca... öğretmenin maaşıyla ek ücretin ne alakası var demişsiniz... Öğretmen maaşları hayrattan mı karşılanıyor? Çocuklara ders veren eğitimciler ücret almasın mı? İnsan gibi şartlarda çalışmasın mı?
Eğitim kurumlarına bu kininiz öfkeniz nedir anlamak mümkün değil. Kurum öğretmenin maaşı için kendi çare arasın diyorsunuz... Sadece devletin verdiği ödeme ile bu çare nereden bulunacak? Mucizevi bir yolu var da biz mi bilmiyoruz? Farkındaysanız eğitim kurumları sadece eğitim veriyor.. Buzdolabı, çamaşır makinası falan satmıyor.
Sayın furkanfurkan;
Kurumunuzdan, eğitimcinizden ve çocuğunuzun aldığı eğitimden memnunsanız bunun bir maliyeti olduğunu da dikkate almalısınız. 8 Bireysel eğitim için sizden fark ücreti istemelerinde yasalara aykırı hiç bir durum söz konusu değildir. Ödediğiniz fark ücretinin faturasını da alıp cebinize koyabilirsiniz. Bakanlığın bu konudaki görüşü açıktır ve önceki mesajlarda da dile getirilmiştir.
Özel Eğitim Kurumları son 3 yıldır can çekişmektedir ve yapılan ödemelerle ayakta kalmaları artık mümkün değildir.
Fark ücreti ödemek istemezseniz, bu şekilde ek ücret talep etmeyen kurumları da tercih edebilirsiniz. Ancak bir İngiliz zengininin meşhur bir sözünü hatırlatmak isterim.. Demiş ki: "Ucuz, kalitesiz mala para verecek kadar zengin değilim"