Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Rehabilitasyon seansı sekize çıkarıldı ve 2 seansın parasını bizden istiyor?

Öğretmenin maşı ile size verilen eğitimin ne alakası var anlamadım işte yine merkezin kendi uygulaması ne yani sizin vereceğiniz para olmasa çocuğunuza eğitim veremeyecek öylemi? o zaman hiç vakit kaybetmeden o kurumdan ayrılın derim ben sizin vereceğiniz paraya kaldıysa çocuğun eğitimi zaten eğitimin amacı kalmaz öğretmenin maşını veremiyorsa o zaman sizin çocuğunuzu çıkaracağına kendi o kurumu kapatsın yada maşş için çare arasın öğrencileri kullanmasın saygılar

gecen telefonla görüşmüştüm bugun yüzyüze konuşma imkanım oldu rehebitasyon merkezinin sahibiyle.bütün velilere söylemişler.söylediklerine göre devlet belirli bir mevla ödüyormuş o mevlayı düşürünce farkını sizden almak zorundayız dediler.akberk arkadaşım oglumun ögretmeninden cok memnunum ve oglum ilerleme kaydettin.eger vermek gerekirse verecem de ama bu yasal mı bunu ögrenmek istiyorum.

Siz haftada kaç seans terapi alıyorsunuz acaba birde grup eğitimi raporda yer alıyor mu?

8 saat alıyoruz baştan beri böyleydi.raporda %76 agır özürlü.özel egitim degerlendirmesi uygundur yazıyor.bu sizin dediginiz grup egitimi ne oluyor anlamadım.

Arkadaşlar merhaba.ya benim bi istegim olacaktı sizden,eger istanbulda oturupta reehabilitasyon merkezine gitmek isteyenler varsa gürpınarda çok güzel bi rehabilitasyon merkezi var yaklaşık 8 yada 9 ay olmuş açılalı ya benim sizden ricam eger avrupa yakasında oturuyorsanız özellikle şirinevler bahçelievler yenibosna tarafındaysanız bu merkeze benimle birlikte gelirmisiniz..çünkü ben bu istikamette oturdugum için servis birtek kişi için buraya gelmiyor onun için sizden ricam lütfen gelmek isteyenler varsa bana mesaj yollasın acil ama..birde arkadaşlar çok güzel bir yer havuz terapisi de var ya herşey çok güzel eminim sizlerde begeneceksiniz....

ALTI SAAT BİREYSEL VE 2 SAAT GURUP EĞİTİM ALMASI UYGUNDUR DİYE BELİRTİLİR RAPORDA bireysel zaten 6 saat ayrıca 2 saat te gurup eğitimi var siz haftada kaç saat bireysel alıyorsunuz bunu yazarsanız çünkü 6 saat dışında eğitim alıyorsa onun parasını istiyorlardır ama 6 saat zaten alıyorsa para vermeniz gerekmiyor bunu anlatmak istedim saygılar...

Sayın akberk,

Sapı, samanı, herşeyi birbirine karıştırdığınız gibi bir de akıl almaz bir mantık yürütüyorsunuz.. Anlamak mümkün değil!

- Öncelikler raporlarda seans sayısı yazmaz! 1 yıl süreyle Bireysel (ve Grup) alması uygundur diye yazar. Yani raporlarsa sadece Bireysel ve/veya Grup eğitimi olup olmadığı belirtilir.

- 6 Bireysel, 2 Grup eğitimi diye bir şey yoktur. 8 Bireysel ve 4 grup diye bir şey vardır.

Şimdi bunları bir tarafa bırakınca... öğretmenin maaşıyla ek ücretin ne alakası var demişsiniz... Öğretmen maaşları hayrattan mı karşılanıyor? Çocuklara ders veren eğitimciler ücret almasın mı? İnsan gibi şartlarda çalışmasın mı?

Eğitim kurumlarına bu kininiz öfkeniz nedir anlamak mümkün değil. Kurum öğretmenin maaşı için kendi çare arasın diyorsunuz... Sadece devletin verdiği ödeme ile bu çare nereden bulunacak? Mucizevi bir yolu var da biz mi bilmiyoruz? Farkındaysanız eğitim kurumları sadece eğitim veriyor.. Buzdolabı, çamaşır makinası falan satmıyor.

Sayın furkanfurkan;

Kurumunuzdan, eğitimcinizden ve çocuğunuzun aldığı eğitimden memnunsanız bunun bir maliyeti olduğunu da dikkate almalısınız. 8 Bireysel eğitim için sizden fark ücreti istemelerinde yasalara aykırı hiç bir durum söz konusu değildir. Ödediğiniz fark ücretinin faturasını da alıp cebinize koyabilirsiniz. Bakanlığın bu konudaki görüşü açıktır ve önceki mesajlarda da dile getirilmiştir.

Özel Eğitim Kurumları son 3 yıldır can çekişmektedir ve yapılan ödemelerle ayakta kalmaları artık mümkün değildir.

Fark ücreti ödemek istemezseniz, bu şekilde ek ücret talep etmeyen kurumları da tercih edebilirsiniz. Ancak bir İngiliz zengininin meşhur bir sözünü hatırlatmak isterim.. Demiş ki: "Ucuz, kalitesiz mala para verecek kadar zengin değilim"

Ya sizi anlamıyorum tutturdunuz bir hayır kurumu biz hayır istemiyoruz bizim derdimiz eğitim ha bu arada ben devletin verdiğine razıyım demedim kaldı ki bu saatlerin artacağı günde gelecek umarım peki o zamanda bu şekilde mi yorumda bulunacaksınız ayrıca ben zaten söylüyorum özel ek ders isterseniz ücret taleb edilir diye benim anlatmak istediğim bu 6 saat dışında eğer ki ek ders vermiyorsa bu parayı isteme hakkı yok bunun arkasındayım her zaman haa velevki isterim diyorsa o zaman veli arkadaşlar kurumunu değiştirir bunada kimse engel olamaz heralde ...

Bu arada benim elimde ki ram raporunda grup eğitimi ve bireysel eğitim alması uygumdur yazısı bariz görünüyor heralde kör değiliz şükür.ben yazarken arkadaşın anladığını düşünerek seans eklemesini yaptım bakıyorumda bu kadar anladığınızı düşünüyorsunuz ancak yazımda ki göndermeyi anlamakta zorlanmışsınız buda ?

Birde peki şöyle düşünün siz ben veye bir başka veli ek ücret veriyoruz iyi kaliteli bir eğitim alıyoruz peki sadece devletin verdiği ile gitmek zorunda kalanlar kalitesiz eğitim mi alıyor bu düşünce yalnış haa şimdi siz dersinizki evde bakım alanlar var nedense kurumlar bunun üstüne çok gidiyor evde bakım alıyorsun verebilirsin diyenler bakın benim anlatmak istediği sadece devletin verdiği seans la bu kurumlara giden arkadaşlarımız çok ve onlardan ek ücret istemelerini anlamadığımı belirtmek istiyorum ayrıca siz sürekli, öğretmen maşından bahsediyorsunuz maş alamazsA EĞİTİM i ne kadar verebilir diyosunuz bakın veli olarak bu beni ilgilendirmez bu durum kurumla devlet arasında öğretmene gelince o da onun vicdanına kalmış benim veya başka bir çocuğa maaş yüzünden eğitimi düzgün vermiyorsa ayrıca merak etmeyin siz aileleri nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama bir çok veli verilen eğiitimi değerlendirmesini bilir birde ikide bir hayır kurumu tabirini kullanıyorsunuz neden ailelerin burayı bu şekilde gördüklerini düşünüyorsunuz buna anlam veremiyorum sesler yükseldiği için mi ha birde Ucuz, kalitesiz mala para verecek kadar zengin değilim demiş o zaman bizde özel eğitim merkezlerine bir slogan belirleyelim nasıl olur
İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur ...

Sayın akberk,

Sizin en büyük yanlışınız Özel Eğitim Kurumlarını Devlet kurumu gibi görmeniz!

Bakın, özel eğitim merkezleri "ÖZEL" kuruluşlardır.. ticari işletmelerdir. Devletle tek ilgileri, çalışma esaslarını belirleyen ve denetleyen kuruluşum MEB olmasıdır. Nasıl ki bir Güzellik Merkezi Sağlık Bakanlığından ruhsat alıyorsa, Özel Eğitim Merkezi de MEB'den alır.

Yapılan ödemelere gelince... Devletin özel eğitim için yaptığı ödeme KURUMLARA DEĞİL VELİYEDİR! Bir kurum her veli için ayrı fatura düzenler! Devlet bu parayı veli adına kuruma öder. Veliye değil de kuruma ödemesinin nedeni önceki yıllarda velilerce yapılan ciddi suiistimalleri engellemektir.

Siz Devlet hastanesi yerine ÖZEL hastaneye gittiğinizde muayene için üste para öderken itiraz ediyor musunuz? Veya, "devlet şu tetkiki karşılamıyor, kendiniz ödemelisiniz" denildiğinde "ben anlamam, sağlık hakkımı isterim" diyebiliyor musunuz?

Arada ne fark var?

Öğretmenin maaşı devletle kurum arasında diye bir mantık olamaz. Yarın devlet bu yardımı kesebilir de... Peki o zaman ne olacak? Bedava mı çalışacak? Öğretmenleri devlet işe almıyor... Özel eğitim merkezi kendi alıyor. Maaşını da aldığı ödemelerden karşılıyor.

Herkesin fark ücreti vs. ödeme imkanı olmayabilir. Hiç birimiz fakirler kötü kuruma gitsin diyemeyiz. Ancak, bu tür durumlar için her kurumun kontenjanı vardır. Gerekirse hiç ücret ödemeden de gelebilir. Ama sonuçta her hizmetin bir maliyeti vardır ve bu maliyet bir şekilde karşılanmalıdır.

Bugün kar amacı gütmeyen vakıf olarak kurulmuş bazı özel eğitim merkezleri dahi velilerden ek ücret talep etmeye başlamıştır. Neden acaba? Biraz düşünün bakalım...

O zaman nemi olacak öğretmenin maaşı karşılayamayacak durumda olan merkez bunu kendi düşünecek diğer soruya gelince ya siz anlamak istemiyorsunuz yada kurum sahibimisiniz ek ücret isteme hakları yok diyenmi var benim dediğim özel ders veriliyorsa devletin verdiği haricinde ister bu beni ilgilendirmez ama demek istediğim siz burda birçok veliye demiş oluyorsunuz ki kalitesiz eğitim bu yanışl ayrıca söylermisiniz otistik eğitmeni sayısı ne kadar bırakın allah aşkına ona bakarsanız eğitimci bulmak ta zor birçok merkezlerde eğitim verenlerin diplomasına bi göz atın eğer kaliteli eğitim diye ısarar ediyorsanız siz mevzuatı ileri sürüp duruyorsunuz merak etmeyin aileler mevzuattan haberi var ancak işleyişi merkezlerin insafı neyse sizde biliyorsunuz çocukların üzerinden ticari amaç güden merkezler çok o yüzden bence artık merkezlerin ailelerin bilinçlendiğini görmesi işlerine gelmiyor ayrıca oçemlerin ortaya çıkması ve birçok ilde yayılmaya başlaması sanırım merkezleri bu hale getirdi daha bugün bir arkadaşımız merkezden geldiğinde kendisine oçeme gitmesinin faydası olmadığı çocuğun gerilediği söylenmiş ek ücret talebide cabası ya bu durum da merkezlerin rahatsız olduğunu anlatmaya yeter.

Son mesajdan bu yana 2 sene geçmiş.
Beni bu konu da bilgilendirir misiniz, ayda 8 seans yani haftada 2 seans olayı devam ediyor mu, özel eğitim işletmeleri hala para istiyorlar mı yoksa bu sorun bitti mi ?

Sayın bLaCkRaCe,

Son çıkan yönetmelikle ayda 8 seans zorunluluk haline getirildi. Ancak serbest rekabeti önlediği ve kurumları maliyetinin altında çalışmaya zorladığı için buna (ve başka bazı maddelere) yönelik Danıştayda dava açıldı. Sanıyorum 1-2 ay içinde yürütmeyi durdurma kararı çıkacak veya reddedilecek. Hangisi olacağını elbette kimse bilmiyor. Mahkeme takdir edecek.

Ancak şu kadarını ifade edebilirim. Devletin ödemekte olduğu 397TL ile 8 seans veren bir kurumun doğru düzgün bir eğitim verdiğini söylemek mümkün değildir. Temel maliyetlerle bile aylık 8 seanslık bir eğitimin maliyeti en az 450TL civarındadır. (servis vs. olmadan)

MeTePe sağol, omurilik felçlileri bu uygulamadan faydalanabiliyorlar mı ?

MEB Rehberlik Araştırma Merkezinden rapor alan herkes yararlanabilir.

Ancak, sadece omurilik felçli erişkinler için Fizik Tedavi Dal Merkezleri daha uygun. Devlet oranın ücretini de karşılıyor. Üstelik daha fazla seans veriyor.

Üst Alt