Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışıyorum. %40 raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

REKLİ

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
;);)slm ben 2005 yılında yüde 40 raporum var şu an özel sektörde çalışıyorum vergi indirimi için baş vuracam benim rahatsızlıgım polineyit şekeri şimdiki adı cocuk felci
her iki baldırımımdada zayıflık güçsüzlük var.
2 ay önce ötv idirimli aracaldım yani 2 ay önce rapor aldım tüm vucut foksuyonları kaybı yüzde 40 diye
ayrıca raporda vergi idiriminden yararlaır yazıyo. sizce vergi idirimini alabilir miyim

buhafta baş vuracam:eek::rolleyes:

saygılar

Vergi indirimi

Slm vergi indirimi için baş vurdum ankara vergi dairesi raporumu olumlu yada olumsuz diye göndermiş yani onaylamamışlar benim raporum yüzde kırk ortepedik raporu yeni aldım ve sürekli
yeniden hastaneyemi gidecem

bende salı günü gideceğim benim de özür oranı değişti

sağlık raporu aslı
işyerinden alınan yazı
kimlik fotokopisi
1 ad. fotoğraf

yeterli oluyor dilekçe yazılana göre

vergi indirimi

;)slm ben vergi idirimi için baş vurdum ankara maliyesi diyim raporuma olumlu yada olumsuz diye not düşmüş beni tekrardan hastaneye saldılar yine aynı oranda rapor aldım benim her iki ayagımda sorun var polineyit şekeriyim her iki bacagımdada zayıflık ve güçsüzlük var
iki ay öncede ötv idirimli arac aldım oranyüzde 40 saygılar benim rahatsızlıgım sürekli yani sürekli raporum var daha öncedende

Yeni rapordaki ibareler sakatlık oranı cettveli'nde yer alan tablolara doğru atıf yapıyorsa, bu sefer sorun olmayacaktır diye umalım...

vergi idirimi

:rolleyes: slm vergi indirimi için baş vurmuştum hastanenin verdigi oranı ankara maliyesi düşürmüş hakkımı nasıl arayacam kimi kime şikayet edecem maliyeyimi izlemem gereken yol nedir nasıl mahkemeye verecem
yardımcı olursanız seviirim

benim özürüm sürekli %40 idi maliye %18 düşürmüş ögrendim her iki ayagımdada zayıflık ve güçsüzlük var poliyeşekeriyim maliyeyi nasıl mahkemeye veririm dilekceylemi yoksa bi avukat tutacagımmı
sizce vermeli miyim yoksa ileriki zamada bi daha mı deemeliyim tekrarda ne zaman baş vurabilirim hemen şimdi tekrardan baş vurabilir miyim ne kadar zaman gecmesi lazım yeniden baş vurabilmek için;)

vergi indirimi

ikinçi kez tekrardan vergi indirimine ne kadar zaman gecmesi lazım

maliye benim raporumuda düşürmüş acaba itiraz edip sevk istesem adana numune hastanesine oradan alacagım raporuda ankara düşürüyomu çünkü orası araştırma hastanesi iyi araştırıp raporu ona göre veriyolar.%40 raporumu %18 düşürmüşler be polineyit şekeri hastalıgım her iki ayagımdada güçsüzlük ve zayıflık var bide demek istedigim şey iki ay önce ötv idirimli araç aldım onuda vermeselerdi bari vergidenn muaf olduk bunda neden soru cıkarıyolar mahkemeye verecem nasıl oluracaba kazana bilirmiyim

Vergi dairesi sevki ile muracaat etmişseniz ilk müracaat tarihinden itibaren 6 ay gecmesi lazm

İlker, sen son raporunu ne zaman almıştın? Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabileceğinden emin misin? Eminsen, defterdarllığa gidip düşürülme işlemine itiraz etmeli ve sağık yüksek kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini istemelisin. Bu başvurun da olumsuz sonuç verirse, o zaman mahkeme yolunu düşünebilirsin...

Tablo_3.4.png

Ben iki defa aldım bülent by 12 12 2010 onda aldım diyerini 09 02 2011 aldım
BÜLENT BY İTİRAZ EDİP SEVK İSTESEM ADANA NUMUNE HASTANESİNE ORDAN ALACAGIM RAPOR DÜŞÜRÜLÜR MÜ VEYA NUMUNE HASTANESİ RAPORU %40 ALTINDA VERİRSE İLERDE Bİ SORUNNLA KARŞILAŞIR MIYIM
BEN 1 YAŞINDAN BERİ ENGELLİYİM SÜREKLİ RAPORUMDA VAR POLİYO ŞEKERİYİM HER İKİ BALDIRIMDA DA ZAYIFLIK VAR GÜÇSÜZ VE ZAYIF AKSAYARAK YÜRÜYORUM

Hafif engelli taplosundaki d 4 maddeyi biraz açarmısın orasını tam anlayamadım abc secenekleri bennde var

İşte, yukarıdaki maddelerden hangisi sana tam uyuyorsa, onun karşısındaki oran verilecek...

İtiraz edebilirsin yukarıda yazdığım gibi. Ya da, bi yıl kadar sonra başka bir hastaneden yeni bir rapor alarak yeniden defterdarlığa başvuru yaparsın...

osmaniye devlet hastanesinden aldıgım rapor taplo 3/4 ve 3/1 göre %40 doktor o taploya göre degerlendirme yaptı maliye %40 %18 düşürdü ben buna itiraz edip hakem hastanesine gidip tekrar rapor alacam benim aldım raporlar bu yılın.benim sorum şu hakem hastanesi %40 altında verirse 1 sene sonra tekrardan baş vurabilirmiyim

merhaba ilker..sen yürümek için herhangi bir cihaza ihtiyac duyuyormusun?tablo 3.4 yürüyüş bozukluklarını ifade ediyor.herhangi bir yürüme cihazı veya baston felan kullanmıyorsan direk c maddesi %18 veriyorlardır.hastaneden 09/02/2011 tarihinde aldıgın raporun oranı tam olarak kac ve acıklama olarak ne yazıyor?tam metni yazarsan belki bir acıklama getirebiliriz.

vergi indirimi

:D slm vergi indirimi için baş vurmuştum osmaniye devlet hastanesine önce %40 aldım daha sonra hastane %20 vermiş biraz güldüm ve cok şaşırdım aynı hastane raporu düşürmüş ankaraya %20 gitmiş ankarada %18 vermiş
il saglık müdürlüne gittim itiraz etdim sacmalıga bakın yaaa memur bile şaşırdı. ben vergi idirimli yani ötv muafım aldım raporda tüm vucut kaybı oranı %40 yazıyo beim her iki ayagımdada zayıflık ve güçsüzlük var dizden göbegime kadar kalcam dahil zayıf ve güçsüz
adana numune hastanesine sevk istedim
acaba ordan yüzde kac alırım sizce yazarsanız sewvinirim

ben hakkımı sonuna kadar arayacagım allah kimseni hakkını yerde koymasın.syn bülent bey görüşlerinizi bekliyorum.

bir de her iki bacagın oranı ayrı ayrımı hesaplanıyo lütfen yazarmısınız

İLker anlaşılan rapor almaya bastonsuz değneksiz gittin :p
Arkadaşım Ankara yüksek sağlık kurulu ortopedik rahatsızlıkları tablo.3.4 e göre değerlendiryo yani yürüyüş bozukluğuna göre
Ayağında isterse 20 küsür rahatsızlık olsun Ankara raporunu senin yürüyüşüne göre değerlendiriyo onlar için tek kriter bu
bence sen cift koltuk değneği kullan mümkünse öle yiğğitlik filan yapma ;)bırak bu ben normal yürüyorum işlerini:p
Ya tek koltuk değneği+uzun bacak breysi kullancaksın -yada çift koltuk değneği(farklı rahatsızlığın yoksa tabi)eğer norolojik sinirsel bir probleminde yoksa başka türlü %40 yok bize
Hayatın Draması Varsa Rondonun Kreması Var
unutma.

kas iskelet sistemi= ortopedi her iki alt extremitede hafif derecede polyo sekeli mevcut her iki alt extremitede Quadiceps ve triceps surae kaslarında atrofi mevcut extremite kas kuveti 4/5 kuvetinde kişiin özür oranı %20 vermiş ilk raporumda ise kas iskelet sistemi bilateral poliomyelit sekeli özür durumuna göre tüm vucut fonksiyon kaybı oranı %40 vermiş adana numune hastaesi sizce kac verir ugraşıyımmı yoksa zamanamı bırakayım

selamlar bu vergi indiriminde

%40 için eger rapor kabul edilirse atıyorum 800 maaş alan biri 970 mi alacak + 170 ile yoksa başka bir hesaplama mantığımı var ?

arkadaşlar iki arada bi derede kaldım inanın piskolojim bozuldu ruyalarıma girer oldu itiraz etdim adana numune hastanesine sevk etdiler sizce gitmelimiyim yoksa zamana mı bırakmalıyım

calışma gücü kaybına göre adana numuneden %40 rapor alabilirmiyim ayrıca sorum taplo 4 1 göre alabilriyim

merhaba ilker..benım tahmınım senı malesef tablo 3.4 gora değerlendırırler.benımde raporum 01/02/2011 aldıgım (bu arada sağ bacak polio sekeli+alt ekstremire) %47 olarak vermıslerdı.fakat ankara gerı gönderdı tablo 3.4 gore değerlendırme ıstemıs.yanı polio rahatsızlıgı olanları sevgılı sağlık kurulu yürüyüş bozukluğu olarak değerlendırıyor.ve bır cıhaz kullanmıyorsan uzun yurume cıhazı,afo,baston vs.malesef oranınız cok dusuk oluyor.tablo 4.1 artık polio sekeliler ıcın ankara tarafından kabul gormuyor.o sekılde ankaraya gıtse bıle benım raporumda oldugum gıbı tablo 3.4 gore degerlendırılsın dıye gerı yolluyorlar.aynı durum mestan kardesımınde basına geldı.

birkul oyle bır durum söz konusu değil.170 tl vergı ındırımını senın vergı matrahından dusulerek vergın odenır.ındırımınde %15 masına fark olarak yansır.170 tl x 0,15=25,50 tl yapar 800+25,50=825,50 olarak masınıza yansır.veergı dılımınız arttıgında %20 olarak almaya baslarsınız ...

peki o zaman ben hiç ugraşmayayım boş yere zararım olmasın hemde işimdende olacam yalnız şimdiki sorum ben itiraz etmişdim il saglık müdürlügüne beni adana numuneye sevk etmişdi gitmesem ne olur takrardan ne zaman baş vurrum vergi indirimine

bilgi için teşekkürler ALLAH razı olsun. yani ek para için belki çabalanmasada erken emeklilik için gerekiyor. ama bunuda eziyet haline getiriyorlar tabi sanki doktorlar cebinden veriyormmuış gibi parayı davranmalarının anlamı ne anlamıyorum. ALLAh kolaylık versin herkese

4 1 taplosu şuan yörünlükdemi aNkara Maliyesi neden poliyo sekeliNe hep 3 4 3 1 uyguluyo 4 1 NEDE UYGULAMIYO

İlker işin enteresan tarafı Hastanenin 4.1 e göre verdiği oranı Ankara 3.4 tablosuna cevirip raporunu sonuçlandırdığı kişiler bile var
Yahu şurda eski yazıları okuyorumda önceki yönetmelikte 3.4 le giden raporlar 4.1 e göre düşürülüp geliyordu
Şimdi 4.1 e göre değerlendirilme yapılmıyor,alt extremite 6 bölümden incelenir ve tek tek hesaplanır deniyor fakat nedense bütün rahatsızlıkları topluca pesifik bölge bozukluğuna sokup tek taploda hesaplıyolar
Bu sistemciler bizimle alay ediyo ilker puanları artırdık dümeni hikaye

eyvallah kardeş numuneye gitiyimmi kardeş net cevap lütfen git yada gitme diye

Hüseyin tablo 4.1 e göre vermesi doğrudur
Bunumu demek istiyorsun..
Başka türlü %40 ı nasıl alacak ilker zaten yardımcı cihazla gitmemiş muayeneye

Bence tablo 4.1 e göre değerlendirme yapılıyosa ki tablo 4.1 in kullanılmadığı söyleniyor artık
İlkerin yardımcı cihaz kullanmaktan başka caresi yok
Oda ya tek bastonla uzun ayak breysi veya cift koltuk değneğini aynı anda kullanması lazım
Bunları göze alıyosan heyete gir

Üst Alt