Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışıyorum. %40 raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

evet avcıkomando benim sinirlerimdede puroplem var nurolojiye hiç görünnmedim sadece ortopedi bakdı ve oranı verdi.3 1 göre oranım düşdü ama 4 1 göre alıyom nurolojiye gitmelimiydim sence avcıkomando itiraz etdimde gitmeyecekdim beni adana numuneye sevk ettiler kararsızım. sence gitsem alabilirmiyim %40 3 1 göre degerledirirse alamam o yüzden gitmeyecegim sinir sistemlerimde var hastalık dizden göbegime kadar güçsüz ve zayıf oturdugum yerden desteksiz kakamıyorum merdive cıkarken elimi dizime koyup cıkıyorum kalcalardada sorun var

ötv indirimli arac için aldım 21 07 2010 kas iskelet sistemi poliomyelit sekeli özür durumuna göre tüm vucut foksiyon kaybı oranı %40 türkiye iş kurumu için 23 03 2005 aldıgım rapor ortopedi her iki alt extiremitede polyimeyelit sekeli cururis ve uyluk kasları atrofi desteksiz yürüyebiliyo tanı polmiyelit sekeli calışma gücü oranı %40 süreklidir. 08 12 2010 vergi idirimi için baş vurdum kas iskelet sistemi bilateral poliomyelit sekeli özür durumua göre tüm vucut fonksiyo kaybı oranı %40 ortopedik ankara maliyesi raporumu 3 4 göre degerlendiri diye aynı hastaeye sevk eddi tekrar gitdim 09 02 2011 kas iskelet sistemi ortopedi her iki alt extremitede hafif derecede polyo sekelimevcut her iki alt extremitede Quadiceps ve triceps surae kaslarında atrofi mevcut extremite kas kuveti 4/5 kuvetinde özür oranı %20

saol kardeş allah razı olsun

benim sinir sistemlerimdede sorun var taplo 4 1 sinir sistemleri için gecerli degilmi benin sorum 4 1 diye bi taplo varmııı varsa nerede gecerlimi gecersizmi

Vergi indirimi

Ankara maliyesi neden benim hastalımı bilmeden 31 deyip kestirip atıyo ama benim sorunum sinir sistemlerimde sorun var her iki alt exteremitede güçsüzlük ve zayıflık var neden 4 1 taplosu bana uyarken 31 taplosunda ısrar ediyo bende yürüme bozuklugu değil oturdum yerden desteksiz ayaga kalkamıyorum az bişe yürüsem ayaklarım agrıyo kısaca benim hakkım olan sinir sistemleri ile ilgili taployu uygulamamıyolar sinir sistemleri ile ilgili toplo varmı veya sorum 41 diye bişe varmı 4 1 uygulanıyomu özellikle sorum tüm sinir sistemleri ile rahatsızlıgı olan arkadaşlara ben perşembe günü adana numune hastanesine gidecem sizce alabilirmiyim yüzde 40;)

İlker ortopedi doktorları tablo 4.1 i uygulamıyo bence noroloji bölümünde bunu iyice dile getir ve noroloji ye ağırlık ver tüm ölçümlerin yapılmasında ısrar et

sizin asıl rahatsızlığınız nedir bende kısmi felç geçirdim onda dolayı sordum

Evet, MESTAN'ın dediği gibi, nörolojiye ağırlık ver bence de.

Ilk baş vurumda %40 aldım ankaraya gitti geldi taplo 3 1 göre degerlendirin diye aynı hastaneye sevk etdi verdi itiraz eddim adana numune hastanesine sevk edti oradanda %40 alırsam daha sonuc belli deyil sürec ne olur yine raporumu indirirlermi benim rahatsızlıgım ortopedik emg sonuc sağ üst extremitede ılımlı derecede biliteral alt extremitelerde oldukca ağır derecede olmak üzere kronik nörojenik tutuluş ve müp kaybı bulguları saplanmış olup bulgular poliomyelit sekeli olarak yorumlanmışdır

;) kuruma itiraz sonucu alınan rapor düşermi hakem hastanesinden

Vergi indirimi

Selam kardeş

adana numuneden aldıgım rapor şu an elimde SİNİR SİSTEMLERİ bilateral poliomyelit sekeli desteksiz mobilize oluyor. yere cömelip kalkamıyor. yürüyüş düz zeminlerle sınırlı emg yaygın ön boynuz hastalıgı. ağır kronik nörojenik tutulum.2 kez çütf nörolojide emg yapıldı poliomyelit olarak yorumlandı KAS İSKELET SİSTEMİ. BİLİTERAL POLİOMYELİT SEKELİ.DESTEKSİZ MOBİLİZE OLUYOR.ÇÖMELİP KALKAMIYO. MERDİVEN İNİP ÇIKARKEN DESTEK ALIYO. TAPLO3.4 GÖRE HAFİF ORTA %40 SÜREKLİ

KARDEŞ BENİM SORUM BU RAPORUN DÜŞERMİ İTİRAZ ÜZERİNE ALIYORUM YALNIZ BENİM KALCALARIMDADA SORUN VARDI HİÇ BİR YÜZDE YAZILMAMIŞ TEKRARDAN HER İKİ BACAGIN ORANI DİYE RAPORU KABUL ETMEME GİBİ BİR OLASILIK VAR MI BEN FİZİK TEDAVİYE GÖRÜNMEDİM GÖRÜNMELİMİYDİM SAYGILAR KARDEŞ CEVAP VERİRSEN SEVİNİRİM ALLAHA EMANET OL

İlker tablo 3.4 göre hafif orta %40 diye bir ibare şekli yok ya sen yanlış yazdın yada doktor diyemicem ama tablo 4.1 e göre hafif orta %40 ibaresi doğrusu bu
Kardeşim arkadaşım tablo 3.4 e göre rapor alabilmen için herangi bir yardımcı cihazla mobilize olman şartt,bunun lamı cimi yok

Tablo_3.4.png

Ben raporda yazanı yazdım peki o zaman taplo 41 34 diye acılımı varmı benim hastalıgım norolojonik sinirsistemi ve kaslarda sorun var

Şimdi bidefa senin oranın %18 e düştüğüne göre yüksek sağlık kurulu raporunu tablo 3.4 göre yani yürüyüş bozukluğuna göre değerlendirmiş
Bu tabloya göre senin %40 ı geçebilmen için çift koltuk değneğini rutin olarak kullanıyor olman lazım ve bunu raporda belirttirmen lazm
Tablo 4.1 e göre hafif orta şıkkına istinaden %40 alabiliyorsun ,fakat yüksek sağlık kurulu eskiden 4.1 e göre değerlendirme yapıyordu şimdi 4.1 e göre alınan raporlarda dahi tablo 3.4 değerlendirmesi istiyor diye duyuyoruz

hayırlısı bekleyecek ve görecegiz hayırlısı ne ise o olsun.

Vergi indirim hakkı alamıyorum. Konuyu yargıya taşımalı mıyım?

Kuruma itiraz sonucu hakem hastanesinden aldığım % 40 raporum % 18 e düşürülmüş.
Bülent Bey öncelikle sorum size
şimdi ne yapmalıyım
davamı açım, yoksa 1 yıl bekleyip tekrar mı başvurayım. dava açarsam mahkeme süresi içinde tekrar vergi indirimi için başvuru yapabilirmiyim bir yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

kardeş hiç durma mahkemeye taşı ben verdim ve kazandım mahkeme kararı bu site de var zaman kaybetme ver

Tekrardan kurumu itiraz etmelimiyim yoksa elime gelen ret kiyadı ile dava acabilirmiyim yani tekrardan saglık kuruluna itiraz edmelimiyim yoksa gelen kiyatla acabilirmiyim neye göra acacagım şimdiden teşekkür ederim

Bir kez itiraz etmek, o itiraz da karşılık bulmazsa dava açmak lazım.

Ben itiraz etmeden direk dava açtım şimdi ne olacak dava kabul görürmü yoksa önce itiraz et sonra karşımamı gel der .

Ne yapım dava açmışken itirazda edim mi ...???

Bilemiyorum İlker, ama bir sorun olacğaını sanmıyorum. Sonuçta bir idari karar var elinde ve ona karşılık dava açtın...

Vergi indirimi

Slm merkez saglık kurulu raporu düşüremiyomuş ben şu an mahkeme aşamasındayım sonuç belli olmadı sonucu beklemeden vergi indirimine baş vurabilirmiyim bir sakıncası varmı yeniden almam için

benimde ilk giden raporum %18 düşürüldü ...
il sağlık müdürlüğüne gidip durumu izah ettim hastaneyi aradılar aynı hataneden tekrar rapor aldım raporu ayrıntılı yazdırın ortopedi doktoruna içine filmlernizi ekleyin sorun olmuyor onaylanıyor

Mahkeme sürerken vergi indirimine başvuru yapılabilir bence. Eğer sonuç olumlu olursa, davayı geri çekersiniz...

sakatlıkve vergi indirimi

mahkemeyi kazandım fakatmaliye temize gönderdi iki buçuk yıldan beri temizi bekliyorum hala bi sonuç yok emekliligimin günü geldi halde emekli olamıyorum temizin uzamasından dolayı temiz 5 yıl daha sürerse ben beş yıl sonramı emekli olacam

mahkeme kararı geçerli olduğuna göre malesef öyle

Üst Alt