Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelge sonucu olumlu gelmedi. Ne yapabilirim?

chathakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm arkadaşlar. 2008 yılında kaza geçirdim sol femur kırıldı platin takıldı ancak sonrasında bacağımda kısalma oldu, 2014 yılında rapor aldım "özel tertibat gerektirmeksizin otomatik vitesli araç kullanır" ibareli, bende öncesinde A2, B ehliyet vardı, rapora istinaden H otomobil H motorsiklet ehliyeti aldım, sonra araç almaya kalktım yönetmelik değişmiş ehliyeti değiştirmek zorunda kaldık 44.08 ve 10.02 kodlu ehliyet aldım, yine araç almaya kalktım alamazsın %40ın altında verilmiyor dendi birkaç firmadan, bende biryandan yeni rapor almak için başvurdum 10gün önce aldım "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir" ibareli rapor verdiler, vergi dairesine gittim alabilirsin dediler bana yazılı belge verin buna ilişkin herkes başka konuşuyor dedim özelgeye başvurdum sonuç yararlanmanız mümkün değildir diye sonuç geldi, rapor yeni ve tebliğde belirtilen ibareyi içeriyor ehliyetten kod var 10.02 niye alamıyorum bilgisi olan varmı 100tane özelge var benim benzerimde herkese almanız mümkündür demiş bizim vergi dairesi mi sıkıntılı ikilemde kaldım hakkım olanı alamıyorum 5 yıldır uğraşıyorum

Vergi dairesi ötv muhafiyeti için olur vermişken neden özelge diye tutturdunuz ki? Zira bu konuda yetkili makam vergi dairesi. Bir dahakine her kafadan çıkan sese değilde yetkili makamlara itibar edersiniz. :)

cicikıs

2014 de aldığım rapora da alabilirsiniz demişti oradaki memur bende nasılsa alabiliyorum diye ehliyetle vs uğraştım, vergi dairesinin iradesi bozuk bi alırsın diyor bir alamazsın diyor o yüzden özelge istedim yarın dilekçe vericem bakalım

chathakan

Hemen hemen aynı şeyleri yaşamız. benimde sol ayağımda %11 lik bi engel var raporu aldım vergi dairesine gittim olur deiler. sonra galeriye gittim galeri vergi dairesi ile görüşmüş özelge istemişler özelge talep ettim bu seferde almanız mümkün değil demişler. standart kanunu uygulayan memur olmadığı için bir sürü işlemler uğraşıyoruz. vermeme nedenine gelince vergi dairesine gittim özelge birimine cevap aynen şu ; "yani vermemişiz, mümkün değil almanız" o yüzden neden verilmediğne dair en ufak bi fikir yok.

chathakan

O KODLARLA ÖTV SİZ ARACI ZOR ALIRSIN. ticari araç kısıtlaması yapılmamış. ambulans vs kısıtlanmamış. motosiklet kullanım kısıtlaması bile yapılmamışken nasıl bir özel tertibat gerekiyor :) kendi kendiyle çelişen bir durum. direksiyonda veya pedalda şu şu özel tertibatlı araç kullanır gibisinden bir kod yok. normal otomatik vitesli araç ehliyeti bu. ehliyet ve raporun birbiriyle uyuşması lazım

fatih_123

iyi de raporla kodların ne alakası var ? adam özelge vermiş özelge kodlara bakmıyo kişinin engel durumuna bakıyo

Daha önce de bir kaç kez yazdım, yine yazıyorum.
Mevzuata uygun raporunuz varken neden ÖZELGE talep edersiniz? Neden olur işinizi olmaza sokarsınız? Forumda hala özelge isteyin diyenler var. Sizin bu ÖZELGE sevdanız yüzünden hiç kimse ÖTV'siz araç alamayacak, az kaldı.

caradak

İyi de arkadaşım bunu biz istemiyoruz vergi dairesinde ki memur yönlendiriyor. çoğu galeride artık özelge alıp öyle gel diyor.
yoksa bizde çok meraklı değiliz raporumuz uygunken özelge istemeye.

Vergi dairesi zaten direk alabilirsin git başvur evrakların gelsin demiyor ki özelge iste bakarız diyor

Kotan

özelge özelge diyerek siz alıştırdınız
bunun farkındasınız değil mi?
ben bu forma 1.5 yıldan beri hemen hemen her gün bakıyorum. her şeyde özelge diyorsunuz. olmaz bu

caradak

vergi dairesi özelge istemese gelip burda özelge diye konu açmayız bi de böyle düşün. ben özelgenin ne olduğunu daha 3 ay önce öğrendim zaten forumdaki çoğu kişide aynı şekilde ilk defa vergi dairesinden duymuştur .

Tam olarak "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi aranıyor

Merhaba benden de özelge istediler.Tahminen ne zaman sonucu alabilirim? İnternetten özelge istemek mantıklı yoksa kurumdan mı özelgeyi doldurmak?

Hocam sol ayağımda hareket kısıtlılığı var.
Ortopedi doktoru: kısmi tek destekle mobilize, sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazmış

Morkarbasi sadece otomatik sürebilir kısıtı ile işin biraz zor üstat. normalde alabilmen lazım ama burda da biraz keyfiyet ve yoruma göre değişiklik durumu var. bir yorum tüm otomatik araçları sürebilirsin bu yüzden olmaz diyor çünkü ötv nin temel mantığı aracın kişiye özel olması tertibat vs bulundurması. öte yandan da manuel kullanamayacaksan otomatik vitesli araç alabilmen lazım. ama birinci ihtimal daha kuvvetli oluyor. tüm otomatik vitesli araçları sürebilir olduğun için maliye büyük ihtimalle olumsuz cevap verecektir diye düşünüyorum umarım olumlu olur. ilave tertibat kodu olsaydı iki tekerli araç süremez ticari araç süremez vs o zaman şansın yüksekti

Hocam 104 10.02, 78,102,47 kodları var yani iki tekerlekli araç kullanamaz ve ticari araç kullanamaz.
Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresini de yönetmelik değiştiği için öyle bir ibare yazdırdılar.

Morkarbasi

o zaman olumlu cevap gelmesi gerekir. özelgeyi yollamadıysan ehliyetin de fotokopisini eklere ilave et onu da yolla

B sınıfı ehliyeti yeniledim 78,47,102,103.03 engelli b ehliyeti verdiler bende bayiye araç almaya gittim maliye cevap vermiyor dedi gittim engelli sağlık kurulu raporuna SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR yazdır dedi ifadeyi çizdi verdi yazdirdim tekrar bayi ile anlaştım gene onay alamadım Maliyeye gittim özelge talebinde bulanacaksin diyor başkada işlem yapmadı dilekçe verdim geldim bekliyorum

29.01 de verdim bugün itibariyle ankaraya gönderdiklerini söylediler ne zaman cevap gelir merakla bekliyorum

Son düzenleme:
freeboy89

Bende sizinle ayni durumdayim unarim olunlu olur sonucu banada soylerseniz sevinirim

tly03 siz ne zaman başvurdunuz özelge için internetten mi vergi dairesinden mi basvurdunz?

freeboy89
Merhaba oncelikle gecmiş olsun.
Sizinle ayni sureci yasayanlardanim.
Özelgeme olumsuz cevap geldi nedeni ise subat 2019 da degistirilen "sadece hareket ettirci aksamda ibaresi.." yerine bende eskiden yazmasi gereken ibare yaziyordu.hastaneyle gorustum,raporumu tekrar il saglik mudurlugune gonderdiklerini soylediler yaninda da bir dilekce yazdim durumumu ( hani sureci anlattim) beyan ettim.simdi il saglik mudurlugunden cevap bekliyorum.sizin durum nedir ?sizin süreç nasil devam ediyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken basimiza gelenlere bak:):)

wiya benim ehliyet ve engelli raporu herşey bitti ben ataç almak için bayiye gittim maliye olumlu yada olumsuz cevap vermiyor özelge talep et dediler dilekçe verdiler doldurdum ehliyet ve raporu verdim gönderdim ayın 4 ünde ankaraya ulaşmış ama ne zman gelir sonuç bilmiyorum fatih_123 sizin özelge ile ilgili bilginiz var mı

freeboy89

ben de geçenlerde maliyeye özelge talebi yapmıştım. 3 gün sonra maliyeden aradılar dediler ki sizin raporunuz ve engel durumunuz ÖTV için uygun boşuna özelge talebi yapmayın dedi. 6 ay bir yıl vs uzun zaman sonra cevap geliyormuş. boşuna özelgeyi beklemiş olursunuz dedi.beni arayan görevli ÖTv birimindeki arkadaşlara da raporunuzu gösterdim onlarda onayladı gelince işlemlerini yaparız bir sorun yok demişler. ben de özelge talebini geriye çekiyorum diye dilekçe verdim. şöyle de bir durum var geçmiş yıllarda maliye sol kol ampute için olumlu özelge cevabı vermiş özelge havuzunda bulunuyor. maliyedeki görevli aynı tip özelge olunca gelir idaresi başkanlığı bu tip özelge zaten var deyip reddediyormuş. bayilere bakmayın sıkıntı çıkarmaya çalışan olursa havuzdaki özelgeyi gösterirsiniz dedi.

fatih_123 sizin adınıza sevindim benim ötv birimi sağolsun ötv için ibareyi yazdırmanız yeterli direk bayiye git dedi ben bayi ile anlaştım şimdi de özelge talep et hem olumlu hem olumsuz örnekleri var diyor dilekçeyi verdim göndermiş ankaraya ne zaman gelirse artık ne diyelim nasip

Üst Alt