Selamünaleyküm arkadaşlar. 2008 yılında kaza geçirdim sol femur kırıldı platin takıldı ancak sonrasında bacağımda kısalma oldu, 2014 yılında rapor aldım "özel tertibat gerektirmeksizin otomatik vitesli araç kullanır" ibareli, bende öncesinde A2, B ehliyet vardı, rapora istinaden H otomobil H motorsiklet ehliyeti aldım, sonra araç almaya kalktım yönetmelik değişmiş ehliyeti değiştirmek zorunda kaldık 44.08 ve 10.02 kodlu ehliyet aldım, yine araç almaya kalktım alamazsın %40ın altında verilmiyor dendi birkaç firmadan, bende biryandan yeni rapor almak için başvurdum 10gün önce aldım "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir" ibareli rapor verdiler, vergi dairesine gittim alabilirsin dediler bana yazılı belge verin buna ilişkin herkes başka konuşuyor dedim özelgeye başvurdum sonuç yararlanmanız mümkün değildir diye sonuç geldi, rapor yeni ve tebliğde belirtilen ibareyi içeriyor ehliyetten kod var 10.02 niye alamıyorum bilgisi olan varmı 100tane özelge var benim benzerimde herkese almanız mümkündür demiş bizim vergi dairesi mi sıkıntılı ikilemde kaldım hakkım olanı alamıyorum 5 yıldır uğraşıyorum