Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özelge sonucu olumlu gelmedi. Ne yapabilirim?

freeboy89 peki sizin umudunuz var mi yani benimnde h sinifi ehliyet(engelli ehliyeti) tamam , engelli raporu tamam eski sisteme göre uyuyor.tek eksigi sadece hareke ettirici aksamda diye yeni kanun maddesinin ilavesi gerekiyor.bu sekilde alir miyiz rkadaslar ya .biraz olumsuz konusanlar vs oluyor bu da morali motivasyonu bozuyor

wiya
rapora sonradan ibare yazdırma olmuyor malesef. tekrardan rapor çıkarmak gerekiyor. sizde uzuv kaybı varsa yeni rapora da gerek yok. kanunda açıkça yazılı zaten. özetle diyor ki kişinin durumu tertibatlı araç kullanmayı gerektiriyorsa elindeki raporda tertibat vs yazmasa da işlem yapılabilir. ama diğer türlü bacakta kısalık kolda kısalık güç kaybı vs türü engellerin sabit durumu yok kimisi var bacağı 1 cm kısa kimisi var 10 cm kısa birisine maliye onay veriyor birisine vermiyor. özelge sonuçları geç geliyor ve vergi borcu çıkabiliyor araç alırken özelge sonucunu beklemek gerek aksi halde ötv borcuna hazırlıklı da olmak gerek

wiya benim umudum şu yönden var maliyedeki memur hem olumlu hem olumsuz örneği var dediği için var eğer olumsuz gelirse olumlu örnekleri bulup itiraz etmeyi düşünüyorum mümkünse.

Üst Alt