Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü adına araç alım satımı için hakim izin vermiyor!?

muharrem19

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2012 yılında babamın adına özürlü aracı aldık o zaman mahkemeden izin felan gerekmedi vasi belgesi felan yoktu babam felç geçirdi %96 raporu mevcut raporunda zihinsel olarak işaretli araç alınalı 5 yıl süresi geçti bu zamanda araçta masraflar arttı tabiki teker değişimi triger seti baskı balata vs. öncelikle aracı satmak için ne yapmamız gerektiğini sordugumuzda vasisi olması gerektiğini ve ek karar olması gerektiğini söylediler bizde vasilik için mahkeneye gittik ve vasi seçildik sonra ek karar için talebde bulunduk

alım ve satım için aracın masraflarının çoğaldığını bunun masraflarının yerine sıfır bi araç alımı için aradaki oluşacak farkı tarafımızça karşılanacağını taahhüt ederek kısıtlıya bi engel teşkil etmiceğimizi yazdık dilekçede fakat red geldi sebeb aracın yeni olduğu ve arada fark bulunduğunu ve bu durum kısıtlının menfaatine değilmiş deniliyor

karara itiraz ettik sonucu bekliyoruz karar ne olur bilmiyorum ama daha sonra ne yapmalıyız red olursa bilen tecrübe yaşayan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum teşekkür ederim

muharrem19

Yeni araç alımında babanızın aleyhine nasıl bir durum varmış ki!? Para babanızın cebinden değil sizin cebinizden çıkacak, araba sizin değil babanızın üzerine olacak.

Karara nasıl itiraz ettiniz? Prosedür nasıldı?

itiraz dilekçen şu şekilde babam kısıtlı mehmet metinin vasisi bulunmaktayım ve babam adına kayıtlı 19 uh 778 plaka numaralı wolkswagen marka 2012 model golf aracın sürekli arıza yapması masraflarının fazla olması ve kısıtlı babamın araca binip inerken zorluk çekmesi nedeniyle bu aracı satarak yerine kısıtlı babamın araca binip inmede ve parça tamir konusunda zorluk çekmeyeceğini ve sıkıntı yaşamayacağını düşündüğümüz sıfır bir araç almak istediğimizden ve alınacak araç için babam kısıtlı mehmet metin üzerine düşen aradaki farkları da kabul edip tüm borçları ödeyeceğimi taahhüt ederek çorum 2. sulh hukuk mahkemesinin 2016/973 esas numaralı dosyasına dilekçe ile yapmış olduğum başvurumun çorum 2.sulh hukuk mahkemesinin 17/10/2017 tarih 2016/973 esas ve 2016/1292 karar numaralı ek kararı ile reddedildiğini kararın bir suretini elden teslim alarak ögrenmiş bulunuyorum.

kısıtlı babam mehmet metinin ve vasisi olarak benim yukarıda da belirtmiş olduğum mağduriyetlerimizin giderilmesi talepli dilekçemiz hususunda çorum 2.sulh hukuk mahkemesinin 17/10/2017 tarih 2016/973 esas ve 2016/1292 karar numaralı ek kararına itiraz ediyorum.

gereğini saygılarımla arz ederim.30/10/2017 aynen bu şekilde efendim süreç ne olacak bekliyoruz buda red olduğu takdirde yapmamız gereken nedir bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim

muharrem19

Dilekçeniz daha güçlü olabilir. Hakimin neden red ettiğini aslında buna neden ihtiyacınız olduğunu ve mümkünse kısıtlı kişinin bu araba alım işiyle bir külfet içine girmeyeceğini, ilgili mevzuata da atıfta bulunarak yapmanızı öneririm. İsterseniz bir avukattan destek alınız.

teşekkür ederim hozgül bugün adliyeye gittim sonuç ne diye daha karar açıklanmamış bekliyorum ama orada tanışlara sordum muhtamelen buda red gelir dediler peki tekrar başvuru için zaman gereklimi belli bi süre için diye sordum kimse bilmiyo

müdüre sordum ilk kez senden duyuyorum dedi bizce yeni yılda tekrar dene araba 1 yıl daha eski görünecek dediler belki o zaman olabilir dediler birde sizin dediğiniz gibi dilekçe daha kapsamlı olsaymış daha iyi olurmuş diye düşündüm bu süreçten sonra hukuk avukatına yazdırmayı düşünüyorum

Üst Alt