Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Kadınlar Derneği var mı?

[FONT=Verdana]Amaçlara etkili bir şekilde ulaşabilmek için bazı spesifik konular ve durumlarda uzmanlaşmaya ve branşlaşmaya dayalı bir çalışma ve işbölümü , sağlıklı örgütsel dönüşüm için hiyerarşik açıdan birbirine bağlı alt birimlerle işbirliği gereklidir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu bağlamda sizin bölücü , ayrımcı diye ağır ithamla adlandırdığınız çarpıtılmış algı ile bakarsak ; Kafkas Kültür Derneği ırkçı faaliye göstermekte , Odtü Mezunları Derneği diğer üniversiteliler arasında ayrımcılık yapmakta , Genç işadamları Derneği yaşlıları dışlamakta , Fenerbahçe Derneği futbolseverleri bölmekte …. :) [/FONT]

[FONT=Verdana]Engelliler kendi aralarında bile Omurilik Felçlileri Derneği , Kas Hastalıkları Derneği gibi kendi spesifik rahatsızlıkları ile ilgili konularda dayanışma içinde bulunmak için kurumsal kimlik kazanmışlar. Yeni çıkan her gelişmeyi yakinen takip ediyorlar. Çünkü bütünden bakılarak çözüme gitmek zor. Ormana bakarken ağacı göremiyoruz. [/FONT]

[FONT=Verdana]Anne olurken , benimle aynı rahatsızlığı geçirmiş bayanlarla bir araya gelip , onların fikir ve görüşlerini , moral desteğini almak, tecrübe edinmek isterim. Konu-komşu muhabbeti ile kulaktan dolma değil , kurumsal kimlik çatısı altında anlaşmalı uzman doktor, psikiyatrist görüşü almak, seminere katılmak isterim. Akademik makalelerle aydınlanmak isterim. Ben bugün kafamı kurcalayan bir soru olduğunda bu özel durumumla ilgili başvurabileceğim tek bir kaynak bulamıyorum. Benim isteklerim bu 5. dünya ülkesi için fazla geliyor bu kısmı aşikar , ama hak vermek konusundaki bu anlayışsız ve dar zihniyetle 100 yıl sonrasında bile bir arpa boyu yol katedemeyeceğimizi görmek gelecek nesiller açısından düşündürücü. [/FONT]
[FONT=Verdana]Yazık ! [/FONT]

Sorunumuz olsa mutlu olur muyduk ki???Yapılan ankete göre kadınar %de bilmem kaçla açık ara erkeklerden mutluymuş,mutlu erkeklerin oranıda yüksek,yani Türkiye'de herkes mutluymuş.Herhalde bu anketi ütopyada yapmışlar.Sorunumuz yok,mutluyuz,çifte mutluluk,çifte kavrulmuş pötibör bisküvi gibiyiz.Aman ya Rabbi bu mutluluğumuzu bozma!!!

Bu başlığı açan arkadaşı kutluyorum .Kulağa pek hoş geliyor. Neden olmasın???
Üstelik Sema'nın dedikleri de yabana atılmayacak kadar önemli.
Bunun adı neden bölünmüşlük olsun. Derneklerden yana çekincesi olan bir sürü aileler karısını kızını belki "nasılsa sadece kadınlar var" diye dışarı çıkartacaklar. Küçük de olsa kadının bilinçlenmesini sağlayacaktır.
Böyle bir dernek oluşursa tekrar tüm kalbim ve desteğimle yanınızdayım diyorum.

Görme engelliler, ortopedik engelliler, omrilik felçlileri vs... bölündük ve parçalandık. sözümüz geçmiyor şimdi. parçalanmış ve yutulmuş durumdayız. Tek çatı altında tolansaydık daha değişik olurdu bence.
Dernekleri dallandırıp budaklandırmaya gerek yok
Birlikten kuvvat doğar.
kibrit çöplerini tek tek kırmak kolaydır ama hepsini bir araya getirerek kırmak çok zor iştir.....

niçin kurmuyorsunuz?
kadınların sorunları daha derin ve daha farklıdır.
hele engelliyseniz, sorunlarınız 4 e, 5 e katlanıyor, geometrik olarak büyüyordur eminim.
siz sorunlarınıza sahip çıkmazsanız, üzerine gitmezseniz, kim gidecek.
fikrinizi ortaya koymuşsunuz ve çok güzel olmuş. daha ne duruyorsunuz: başlasanıza. sema arkadaşımız eklemiş, uganda'da bile var. gerisini siz düşünün. :)
yalnızca bir öneri, işte başvuracağınız adres: http://www.ksgm.gov.tr/

bir yazışın. bakalım, belki güzel birşeyler yakalarsınız... niye olmasın?

Türkiye genelinde 356 dernek, 43 vakıf, 8 federasyon faaliyette bulunmakta.
Neden bu kadar engelli derneği var anlamıyorum. 357. Dernek engelli kadınlar derneği olsun. Önemli olan bir derneğin neler yapabileceği. Eğer kadınlara daha iyi şeyler sunabileceklerse kursunlar. Birlikten kuvvet doğar bunu da unutmayalım.

Kayseri de çok engelli dernegi var ama engelli kadınlar dernegi hiç duymadım

Üst Alt