Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartı özellikleri, fayda sağladığı yerler

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Değişik kurum ve kurulrşlardan istenen rapor yenileme işlemlerinden kurtulacak,

- Gelir vergisi indiriminden kimlik kartına esas olan sağlık kurulu raporu ile faydalanabilecek.(Gelir vergisi indirimi, özürlü kişinin herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmamaması durumunda, kendisine bakmakla yükümlü olan kişi için de geçerli olacaktır)

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü çalıştırma zorunluluklarına bağlı olarak özürlü istihtamı amacıyla açılan sınavlrda özrünü kanıtlayabilecek,

- Devlet Demir Yolları ile ve hava yolları ile seyahat etme durumunda %40 indirimden yararlanacak,

- Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait kruvaziye seferler ve iç hatlarda %20 indirimden faydalanacak,

- Yerel yönetimlerin alacağı kararlar ile belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek,

- Yerel yönetimlerin alacağı kararlar ile su bedellerinden indirimli yararlanacak,

- Milli parklara ücretsiz girecek,

- Devlet tiyatrolarından ücretsiz yararlanacak,

- Sinema,Tiyatro vb. faaliyetler için ödeyeceği ücretlere indirim uygulanacaktır.

- Turkcell ve Telsim tarafından %40 indirim uygulanmaktadır.

Not: Bundan sonra özürlüler için çıkartılacak tüm yasa ve haklardan bu kart yardımıyla yararlanılacaktır.

İZLENECEK YOL

1-Özürlü kimlik kartı alabilmek için devlet hastanesine başvurarak sağlık kurulu raporu alınacak.

2-Sosyal hizmet uzmanı yada psikolog tarafından doldurulmuş "özürlü kimliği bilgi formu".(Bilgi formlarını Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yada müracaat edeceğiniz hastanelerde bulabilirsiniz)

3-Alınan sağlık kurulu raporu, nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi ve 2 adet resim ile birlikte Cağaloğlu'ndaki Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne müracaat edilecek.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılan başvurular, gerekli belgelerle birlikte Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na gönderilerek tüm belgeler incelenir. Son şeklini almış kimlik kartları teslim edilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine posta yolu ile toplu olarak gönderilir.

arkdaşlar bu özürlü kimlik kartı ile maçlara indirim varmı

benim özürlü kimlik kartım yok acaba onun içinde yeni bir rapor cıkarmalımıyım?

Gerekli evraklarla müracaat ettiğinizde Bahçelievler SHEÇEK hemen hazırlayıp veriyor kartı.

galiba hatlı olması lazım kart lıya olmuyormu aceba ? :)

abi maçlara bedava girebiliyorsun kulubun özürlüler için ayırdığı tribunlerden izleyebilirsin.

Bunlarda yenimi çıktı anlamadım.. tiyatro da inirim evet duymuştum.. ama sinema da inidirm duymadım.. ve uçakta engelli indirim yüzde 25 olarak biliyodum yüzde 40 mı olmuş..zannetmiyom . Belediye otobüsleri de bedava değil.. üstelik şehir dışı otobüslerinde ise çoğunlukla 5 tl inirim yapıyolar.. tarifeleri varmışş..

arkdaşlar bu özürlü kimlik kartı ile maçlara indirim varmı

ben maça qiddim engelliler için ayrılmıs özel bir yer var Karabükte yaşıyorum. Özürlü Kimlik Kartı İle Ücretsiz Maçlara Girebiliyorum. Karabükspor banks asya 1.ci lig lideri ;);) Süper Lig Yolcusu.

başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığı kartı olarak geçiyor, eğer bu kartı almak istiyorsanız raporunuzun tarihinin hiç bir önemi yok ama kesinlikle rapor SÜRELİ DEĞİL, SÜREKLİDİR olmalı. ben 5 gün önce istanbul bahçeli evler il sağlık müdürlüğünden çıkarttırdım. sadece bir form doldurdum ve 1 saat sonra kartı aldım çıktım, ertesi günde karaköy iett müdürlüğüne gittim raporun aslını, fotokopisini, nüfus cüzdanı fotokopimi ve bir resmimi verdim tam tamına 3. dakikada beyaz kartı verdiler.

Forum İstanbul'da ki sinemada özürlü kartıyla indirim yapılıyor.Ücret 7 tl.Bildiğim kadarıyla uçaklarda bir tek THY indirim yapıyor.

sinemalara indirimli gidildiğini bilmiyordum. hemde 7tl...

erzurumda sinemaya girerken indirim yapmadılar

buna inddirim mi deniliyorrrrr biz o parayla batmandaa 3 bilet aliyoruzzz ilahiii

Ankara'da da sinemalarda engellilere indirim yapıyorlar. Öğrenci fiyatına biletler.

biizm batmanda sinema biletlerii ogrenci 2.5 svil 3 lra acabab engellire ne kadar indiirmm yailiyorrr bunu merak etimm simdii beles healde girelerr

HMMMMMMMMMM
sıfır sıfır elde var sıfır
ben özurlu kımlık kartını 10 sene once aldım turkıyede hıcbı ıse yaramıyo herkez o kartı sana verenın gıcına xxx dıyodu belkı bugun ıcın bıseyler degısmısdır dıye dusunuyodum ama hala tr yerınde sayıyo.
banane
macdan sınamadan
o kart bır dılım ekmek
bır acı sogan verıyomu
vermıyosa napacaz bız o kartı
gıcımuzamı xxxx caz

MÜDÜR;

selam ben özürlü kimlik kartı alırsam nüfus cüzdanımın yerine mi geçer yani cüzdan iptal mi

özürlü kimlik kartı ve nüfus cüzdanı çok farklı şeyler...

birisi ile özürlü olduğunuzu belgeliyorsunuz... ve çeşitli haklardan yararlanıyorsunuz..
diğerine ise kafakağıdı derler, :) bütün resmi işlerinizde yanınızda bulundurmanız gerekir..

çok açık ve net yazmışsınız teşekkürler

antayadan dönerken hava alanından bindiğim engelli otobüsüne hiçbir ücret vermedim kimliktre istemedi şöför bey açıkcası şaşırdım. acaba gerçekten engellilerden almıyorlarmı ücret diye. bilmiyorum çünkü ben toplu taşıma araçlarını kullanmadığım için. hen şaşırdım hemde tüm engelliler adına sevindim.
ayrıca yasal olarak hava yollarında % 40 indirim yapılması gerekeni sadece THY yapıyor diğer hava yolları şirketleri & 20 kadarlık bir indirim yapıyor.
diğer tarafta ben sinemada herhangi bir indirim duymadım.fakat tiyatro bedava.
otobüs şirketleri onlar tam bir komedi herbir şirket kendi kafasına göre indirim yapıyor.
ama ne olursa olsun ben yinede teşekkür ediyorum.ve inanıyorumki herşey çok daha güzel olucak bu ülkede.

THY %25 mi indirim yapıyor yoksa % 40 mı ? THY nin sitesinde engelli ve varsa refekatcısına %25 indirim yapılıyor yazıyor.ama bazı arkadaşlar % 40 indirim yapıldığını söylemiş.gerçeği merak ediyorum

forum istanbula gitmek lazım o zaman bunu bilmiodum :)

temmuzda il sosoyal hizmetler müdürlüğüne özürlü kimlik kartı için başvurdum(bahçelievler).Belgeleri benim adıma başkası bırakmıştı '26 eylül gelip alsın demişler' pazar gününe denk geliyor.Pazar günleri sosyal hizmetler kurumu çalışıyormu ki acaba ?Telefonla arıyorum ya meşgul yada açmıyorlar.Bilgisi olan varmı acaba ?

Üst Alt