Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü kimlik kartı özellikleri, fayda sağladığı yerler

özürllü kartı hakkında

benim özürlü akrtım var refakatçi yazmıyor akrtımda eşimle tiyatroya gitmek isteyince sadece ben faydalanıyorum eşim faydalanamıyor acaba yanlış uygulama mı yapılıyor akrttta refakatçi ile kullanabilir yazması gerekiyormuş hangiis doğru acaba

Bu eski şimdi bazı maddeler değişti örneğin devletin tüm toplu taşıma araçlarına ( Metro,otobüs,vapur,tramvay,metrobüs vb. ) ücretsiz biniliyor.Devletin tüm müze ve milli parklarına ücretsiz giriliyor.Devlet Demir Yolları %40 oranı olanlar tek başlarına %60 üzeri ( dilerse ) refakatçi ile ücretsiz seyahat edebiliyor.Falan filan.Lakin bu karta sahip olup taşımanın yükünü herkes kaldıramaz.Şahsen ben bu karta sahip olacağıma ve taşıyacağıma,sağlıklı bir birey olarak tüm bunlara para ödemeyi yeğlerdim doğrusu.Çünkü en büyük zenginlik zaten sağlıktır.Sağlık olduktan sonra gerisinin pek bir önemi yoktur.Gene de şükür halimize.

iyi hoşta uygulamaya gelince bizim duyarsız insanlarımız tamamen vurdumduymaz davranıyorlar, örneğin K.maraş'ın ilçesi Pazarcık'ta yaşıyorum ilçe'den il'e gitmek için dolmuşa binerken engelli kimliğim var indirim yapacak mısınız diyorum adam duyarsız davrandığı gibi birde diyor ki ''o sadece şehirler arası büyük otobüslerde geçerli bizde öyle bir indirim söz konusu değil''.. Şehirler arası yolcu otobüsü için bilet alırken engelli kimlik kartımı gösterip indirim istiyorum adam diyor ki '' firmanın ana şubesinden anca indirim yapılır biz yapamıyoruz'' yani adıyamandan gelip istanbula giden bir yolcu otobüsüne bilet alırken indirimli alabilmem için kalkıp adıyamana gitmem gerekiyormuş, şaka gibi bahaneler..! bende 2 yıldır bu kimlik var ama birgün kullanmış değilim çünkü hiç kimse duyarlı davranıp gereğini yapmıyor o yuzden ha almışsınız ha almamışsınız bir şey fark etmiyor...

Arkadaşlar,

Paylaşımlar çok eski ve bu nedenle çoğu yanıltıcı oluyor. Örneğin; Trenler ücretsiz olduğu halde, %20 indirimli diyor ve daha bunun gibi bir çok şey...

Paylaşım yapan arkadaşlara birde şunu hatırlatayım; Türkiye'de İstanbul'dan başka şehirlerde var. Bir şeyi tarif ederken buna dikkat edelim.

Saygılar, sevgiler..

Bnm oğlumun kartı var her yerde öncelik hakkı var ve ben geçerli olan her yerde indirimini sağlıyorum bilginize tşkler...

Birde şuna açıklık getirelim 2018 yılı yeni kartlarda ağır özürlü ibaresi yoksa refakatçisi kabul olmaz...

Maclar ucretsiz ancak pasolik karti cıkarmalısın ve persembe gunleri stad da gidip bi

Maclar ucretsiz pasolig karti cikarip persembe gunleri stad ta bilet yuklemeli ve mac gunu engelli tribununden maca girebilirsin

Elimde phonak naida 5 var.kızım 3 ay kullandık .750 istiyoruz.isteyen var mı

Üst Alt