Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda ( ÖMSS ) Soru Sayısının 100 Adet Olması Hakkında

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 18 Ocak 2012 Çarşamba günü itibariyle Sakarya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan bir Müdür Yardımcısı ile yaptığım görüşme sonucunda aldığım bilgi şu şekildedir: Geçmiş yıllarda yapılan Özürlü Personel Sınavlarında Soru Sayıları 50 Adet olurken, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda ( ÖMSS ) Soru Sayıları 100 Adet olarak hazırlanacağı ifade edilmiştir... Sınav Konuları ve diğer bilgiler konusunda henüz herhangi bir gelişme olmamıştır.. Gelişmeler oldukça sitemizde güncel olarak paylaşılacaktır.

NOT : Aldığım bu bilgiyi paylaşıyorum , çünkü bilgiyi bana veren devletin bir kurumunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.. ÖMSS'de olaki farklı Soru Sayıları ile karşılaşırsanız , bununla ilgili sorumluluk almak istemem..Saygılarımla

benimde tahminim ve isteğim 100 soru sorulması yönündeydi inş öle olur ....

erdielmacı evet girebilir, onda bir kısıtlama yok..Ancak ÖMSS icin Sınav Klavuzu yayınlanacak, orada bir madde olarak derse ; ÖMSS ye başvuran adaylar KPSS ye başvuramaz diye, ancak o zaman girilmez..Şu anda herhangi bir kısıtlama görünmemektedir.

benimde tahminim ve isteğim 100 soru sorulması yönündeydi inş öle olur ....

okan05 zaten sınavı ÖSYM nin yapacak olması nedeniyle; Cevap Şıkları 4'lu den 5'liye gececek ve kesin soru sayıları da aratacağı dusuncesindeyim...Hakkımızda Hayırlısı Olsun..

Bir çok konu var.50 soruyla insanın kendini kanıtlaması zor.100 soru olması daha iyi bence

bence ÖMSS ye giren KPSS ye giremeyecek çünkü merkezi bir sınav..KPSS sağlıklı ÖMSS özürlü sınavı ÖMSSye giren biri KPSSye girmek istese bu sefer KPSSye girenlerde ÖMSSye girmek ister ikisinden biri tercih edilcek.100 soru normalde 5 şık olayı biraz abartı olur...

xxxman haklı olabilirsin.. Sonucta ikiside merkezi sinav, özürlü olan ÖMSS , Normali KPSS ..Ancak bu durum mutlaka ÖMSS Klavuzunda ve KPSS Klavuzunda yer alacakatır.. Sonucta ikisini de aynı kurum ÖSYM yapıyor ...Hakkımızda Hayırlısı Neyse O Olsun Diyorum...

hangi alanlardan çıkar soru arkadaşlar? yani türkçe matemetik genel kültür.. başka? memurlar kanunundan çıkar mı?

Sınav türkçe,matematik,tarih,coğrafya ve vatandaşlık (güncel bilgi) tarzında vede kolay sorular olacağı düşüncesindeyim.. Memurluk hakkındada genel bilgi soruları çıkabilir..Geçmiş zamanda kurumlarca yapılan özürlü alımların sınav sorularına gözatmakta fayda var çalışınca olur eminim göreceksiniz hayırlısı yinede elbette..

inşallah herkes için hayırlısı olur inşallah gözetmenler sınav kagıtlarını tanıdıklarınınkini kendi doldurmaz,geçen sağlık sınavında yapıldıgı gibi benden kalem silgi aldılar 5 gözetmen bi optik kagıtta oynama yapıyordu tai bu olay yan sınıfta olmuştu,ben kalemi silgiyi istemeye gidiyordum gördüler hemen getirdi verdiler,şikayet ettim ama bişe tutturamadım..

hmmm gerçekten kötü ve üzücü bi durum :( hayırlısı olsun sizin açınızdanda ..

hangi alanlardan çıkar soru arkadaşlar? yani türkçe matemetik genel kültür.. başka? memurlar kanunundan çıkar mı?

Ewet Gecmis yıl Özürlü Personel Soruları ve sayıları aşağıdaki gibidir.. Görevin Gerektirdiği Mevzuat , Vatandaşlık - Anayasa oralardan da soru gelme ihtimali yuksektir.
Öncelikle SInav Klavuzunu ( Sınav Yönetmeliğini ) beklemek ve ardından da başlayacağı söylenen ÖMSS Kurslarını sıkı takip edip, o kurslara katılabilmek. Zaten kurslar tahminimce Sınav Klavuzu yayımlanınca, oradaki Konular netleşince düzenlenmeye başlayacaktır. ( SInav Klavuzu Ocak Ayı Sonlarına Doğru yayımlanacağını beklemekteyim. ÖMSS Kursu ve ÖMSS Başvuruları da Şubat ayı başlarında başlar düşüncesindeyim ) Ben de ÖMSS 'ye gireceğim; şu anda 11. Sinif T.C. Atatürkçülük ve İnkilap Tarihi Kitabına Çalışıyorum.. Zirve Yayınevine ait, 2011 Ağustos Baskılı, NT Mağazalarında Mevcut ...
13 Kasım 2010 tarihli Sağlık Bakanlığının Özürlü memur alım sınavında sorulan konu ve süresi hakkında ( Geçmiş Yıllardaki Soru Sayısı, Konu ve Süresi Hakkında Örnek )

DERS SORU SAYISI SÜRE : 75 DAKİKA

Atatürk İlkeleri ve Türk İnkilap Tarihi : 10

Temel Yurttaşlık Bilgisi : 5

Türkiye Coğrafyası : 5

Türkçe : 10

Matematik : 10

Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler : 10

yani her meslek grubuna farklı mı soru yöneltilecek? mesela ben gıda teknikeriyim bana alanımla ilgili sorulacak öyle mi??? ya kişiye özel biraz zor olmaz mı???:confused:

gul2011: meslek grubuna göre değil sanırım,özür grubuna göre soru olacak..ha şu var; sen üniversite mezunusun,lise mezunu ile soruları aynı olmayacaktır..normal kpss'de bu böyle değilmidir..eğitim bilimleri vs.. bunda da buna benzer liseden ayrıştırıcı soru tipleri olur bana göre..ama grup olarak fark denilen şey,engel grubu farkı olacak..

yani her meslek grubuna farklı mı soru yöneltilecek? mesela ben gıda teknikeriyim bana alanımla ilgili sorulacak öyle mi??? ya kişiye özel biraz zor olmaz mı???:confused:

gül hanım, her meslek grubuna göre soru sorulmayacak.. Lise - Ön Lisans - Lisans Mezunları ayrı ayrı kategorilere ayrılacak, onlarda kendi aralarında Kişinin Özür Grubuna göre Ortopedi - işitme - konuşma - zihinsel vs vs ayrılacak.. Şimdi siz Gıda Tekniresiniz, Ön lisans Mezunusunuz sanirim, diyelim k ortopedi engeliniz var..Ön Lisans - Ortopedi grubuna giriyorsunuz, o grubun sorularını yanıtlayacaksınız.. Bir nevi KPSS B grubu gibi düşünün.. Genel Yetenek - Genel Kültür Sorularını cevalayıp düz Memur olunuyor yaa, onun gibi düşünün , onu da Engelli KPSS olarakta yorum yapabilirsiniz... Burada olursa bir istisna şu şekilde olur: Eğer Engelli Öğretmen alımı olacaksa, Ekstra Öğretmenler, Eğitim Bilimleri Sorularını cevaplayacaklardır...Kişiye özel zor olmaz mi derken, herkese göre soru sorulmayacak; dediğim gibi siz hangi gruba tabiseniz, örnek verdim yaa yukarıda, Ortopedi - Ön Lisans diyelim, siz bu grupta giren Engelli Adaylarla aynı soruları cevaplayacaksınız ....

teşekkür ederim özkan bey
peki bnm mesela ortopedik anlamda hiçbir engelim yok ama devlet p rapor veriyor ki almak istememiştim buraya uye olunca almaya karar verdim ve haftaya inşallah alacagım, o zmn ne olacak?

gül hanım Rica Ederim.. Ben dikkat ederseniz Ortopediyi bir örnek olarak verdim.. Sizin engeliniz nedir bilemem..Rapor Devlet vermiyor aslında, Özürlü Raporu Vermeye Yetkili Hastanelerdeki Sağlık Kurulları toplanarak size Heyet Raporu veriyorlar.. Ben aslinda sizin rapor işinizi de anlayamadim, size % 70 vermek istiyorlar , ama siz bu raporu almak istemiyordunuz, bu sitelere girmeye başladıktan sonra almaya karar verdiniz.. Değişik bir durum sizinkisi.. ortopedik engelim yok derken sanirim, fiziksel - bedensel anlamda bir engeliniz yok, Ruhsal anlamda bir engelinizden bahsediyorsunuz anladiğim kadariyla ( Kusura bakmayin, beni de yanlis anlamayin, tahmin yurutuyorum sadece ).. Bize cok özel değilse engeliniz hakkında biraz detay bilgi verirseniz, daha cok yardimci olabileceğim kanisindayim... Saygilarimla ..

sınava aşagıda belirttigim gibi çalışılacak konular çıkmadan çalışılırmı

slm arkadaşlar bilindigi gibi sınava çalışılacak konular olmadan çalışmak sizce nekadar dogru ben çalışıyorum tamam ama geçmiş sınavlar örnek mesela aşagıdaki gibi konu olacak mı acaba..
ATATÜRK İLKELERİ VE TÜRK İNKILAP TARİHİ
1-20. yy. başlarında Osmanlı İmparatorluğu
2-Birinci Dünya Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı Sonunda Osmanlı İmparatorluğunun Durumu
3-Mustafa Kemal?in Hayatı ve Kişilik Özellikleri
4-Kurtuluş Savaşı
5-Atatürk İnkılâpları (Siyasal – Hukuk – Eğitim – Kültür – Toplumsal Alan ve Ekonomik Alanda Yapılan İnkılâplar)
6-Türkiye Cumhuriyeti?nin Dış Siyaseti
7-Atatürk İlkeleri
8-Atatürk?ün Ölümü
TEMEL YURTAgLIK BGLGGSG
1-İnsan ve Toplusal Hayat
2-Devlet ve Devlet Şekilleri
3-T.C. Anayasası
4-T.C. Devletinin Yönetim Yapısı
5-Vatandaş Olma Sorumluluğu
TÜRKGYE COĞRAFYASI
1-Türkiye Fiziki Coğrafyası
a-Türkiye?nin yeryüzü şekilleri (Dağ, plato, ova ve körfezler)
b-Türkiye?nin yer üstü suları (Akarsu, baraj, göl)
c-Türkiye?nin iklimi (Türkiye?nin iklim tipleri)
d-Türkiye?nin doğal bitki örtüsü (Bitki örtüsünün dağılışı ve çeşitleri)
2- Türkiye?nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası
a-Türkiye?nin nüfusu ve özellikleri
b-Türkiye?de tarım ve hayvancılık (Tarım ürünleri ve dağılışı)
c-Turizm (Doğal ve tarihi zenginlikler)
TÜRKÇE
1-Sözcükte anlam
2-Cümlede anlam
3-Paragrafta anlam
4-Yazım Kuralları – Noktalama İşaretleri
5-Anlatım Bozukluğu
MATEMATGK
a-Ortaöğretim (Lise)
1- Kümeler
2- Bağıntı, Fonksiyon, İşlem
3- Doğal Sayılar
4- Tam Sayılar
5- Modüler Aritmetik
6- Rasyonel Sayılar
7- Mutlak Değer
8- Üslü Sayılar
9- Köklü Sayılar
10- Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler
GÖREVİN ÖZELLİGİNE GÖRE MESLEKİ BİLGİLER 10 SORU

özkan bey, detaylı ıbilgileriniz için tesekkürler

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
Bende dün itibariyle antalya akdeniz üniversitesi fen edebiyat fakültesinde kurs olduğunu (internette google da "antalyada ömss kursu" diye aratınca beyaz ay sayfasında yazan bilgilere göre; [h=3]Antalya’da ÖMSS Hazırlık Kursları Başladı[/h] [h=4][/h] [FONT=arial]Türkiye Beyazay Derneği Antalya Şubesi ile Antalya Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ÖMSS Hazırlık Kursu, 24 Ocak’ta Antalya’da başladı.

[/FONT][FONT=arial]30 engelli kursiyerin katıldığı kurs, Doğu Garajı Sınav Dergisi Dershanesi’nde gerçekleşiyor.

[/FONT][FONT=arial]Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim gören engelli öğrencilerden oluşan ikinci grubun eğitimi ise 28 Ocak Cumartesi günü başlayacak. 40 engelli öğrencinin eğitim göreceği kurs, Akdeniz Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşecek. )[/FONT]
zannedip akdeniz üniversitesinde böyle bi kursun olmadığını öğrendim benden öncede bi kaç arkadaşında bilgi alma için aradıklarını öğerendim internette her yazan bilgi gerçek veya güncellenmiş değildir. doğruluğunu yetkili mercilerden teyit ettirirseniz zor duruma düşmeyiz...

Hayır 60 adet sworu başvuru klavuzunda var hatta soruların konulara göre dagılımı bile var.şıklar 5 olacak.ayrıntılı bilgi başvuru klavuzunu inceleyiniz

Kanu kalabalığına gerek yok.başvuru klavuzunda konular var

arkadaslar klavuzda 60 yazıyor söylentilere inanmayın 60 soru olacak

niye kimse forumda yazılanları okumaz anlamam. bu konunun açılma tarihi ocak ayı ve ozaman bilinmeyen birşey hakkında duyulan bilgiler paylaşılmış kimsenin kimseyi kandırdığı yok. SONBAHAR 44 ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM. bişeyler paylaşmaya çalışmış, klavuzda 15 matematik, 15 türkçe diye yazıyor ama hangi konuları kapsıyor hiç birşey yazmıyor. Burada ÖMSS kurslarına giden, bi duyum alan arkadaşların konu kapsamını yazmaları diğer engelli kardeşlerine yardım açısından çok önemli. teşekkürler

GÖREVİN ÖZELLİGİNE GÖRE MESLEKİ BİLGİLER 10 SORU Bu konuda soru gelmeyecek klavuzu inceleyin arkadaşlar

ence evet

özkan bey ben şunu sormak istiyoum acaba sınav soruları çok zormu olcak iilk ez katılcam lise mezunuyum

isa antalya edebiyatta kurs var ben gidiyorum kim diyo yalan diye git ve gör cumartesi pazar 9.30 12 arası ayrıca
öğle 1 de matematik var

Üst Alt