Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda ( ÖMSS ) Soru Sayısının 100 Adet Olması Hakkında

Arkadaşlar bu konu Sınav Kılavuzu Yayınlanmadan Önce açılmıştı ve Tahmini olarak 100 Adet Soru olacağı Öngörülmüştü... Konu başlığını ve açtığım konunun mesajını değiştirme yetkim olmadığı için o şekilde biliniyor ... Ewet 2012 - ÖMSS Sınav Kılavuzuna göre 60 Adet Soru Sorulacaktır ... Dağılımı da şu şekildedir :

2012 - ÖMSS’ DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

TOPLAMDA 60 ADET SORU SORULACAKTIR..

NOT : KONU BAŞLIĞI "
Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda ( ÖMSS ) Soru Sayısının 100 Adet Olması Hakkında "​
2012 SINAV KILAVUZU Yayınlanmadan Önce Açılmıştır ... O sebeple Buradan da açıkladığım üzere 2012 - ÖMSS 'de 60 Adet Soru Sorulacaktır... Saygılarımla​

semacan ; evet 4 yanlis bir doğruyu götürecek... Ayrıca Cevap Şıkları da 5 seçenekli olacaktır.. Bunlar ÖMSS - 2012 Sınav Kılavuzundan Alınmış kesin bilgilerdir... ÖSYM nin Sınav Tarzı da budur ... Önceki Özürlü Personel Sınavarını MEB - EĞİTEK Yapıyordu.. Cevap Secenekleri 4'lü ve Yanlışlar dooğruları goturmuyordu ... Bu tamamen değişti

özkan bey er nedense benim kılavuzum yok ondan soruyorum bide nasıl çalışmalıyız

semacan ; ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi --> 2012 - ÖMSS Sınav Kılavuzu bu Link'tedir ...

Çalışma konusuna gelince; öncelikle bulunduğunuz ilde ÖMSS Kursları varsa, başlamış dahi olsa gitmenizi öneririm.. Ayrıca ; ÖMSS - 2012 Sınav Kılavuzunda Malesef Konuların detayları verilmemiş, Dersler ve Cıkacak Sorular yer almıştır ... Onun icin yine Önceki Özürlü Sınavlarının Konuları bize yine de yol gösterici olmaktadır... Size Tavsiyem; Mezuniyetinize gore; Lise ise YGS Hazırlık kitapları ve Lise Kitaplarından yararlanabilirsiniz.. Üniversite Mezunu iseniz; KPSS Konu Anlatımlı Kaynaklar işinize yarar.. Ayrıca Sınavı OSYM Yapacağı icin ÖSYM nin Sınav Arşivindeki JANA , JANU, ALS , PMYO Sınav Sorularını çözebilirsiniz .. LİNKİ : http://www.osym.gov.tr/belge/1-12673/gecmis-yillara-ait-sinav-soru-ve-cevaplari.html

A
yrıca Geçmiş Yıllarda Sorulan Soruların Konu Başlıkları Şunlar ( ESKİ ÖZÜRLÜ PERSONEL SINAVI SORULARININ KONU BAŞLIKLARI )

MATEMATİK

1- Kümeler
2- Bağıntı, Fonksiyon, İşlem
3- Doğal Sayılar
4- Tam Sayılar
5- Modüler Aritmetik
6- Rasyonel Sayılar
7- Mutlak Değer
8- Üslü Sayılar
9- Köklü Sayılar
10- Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler
11-Geometri

TÜRKÇE

1-Sözcükte anlam
2-Cümlede anlam
3-Paragrafta anlam
4-Yazım Kuralları – Noktalama İşaretleri
5-Anlatım Bozukluğu
6-Sözcük Türleri
7-Ses Bilgisi

ATATÜRK İLKELERİ VE TÜRK İNKILAP TARİHİ

1-20. yy. başlarında Osmanlı İmparatorluğu
2-Birinci Dünya Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı Sonunda Osmanlı İmparatorluğunun Durumu
3-Mustafa Kemal?in Hayatı ve Kişilik Özellikleri
4-Kurtuluş Savaşı
5-Atatürk İnkılâpları (Siyasal – Hukuk – Eğitim – Kültür – Toplumsal Alan ve Ekonomik Alanda Yapılan İnkılâplar)
6-Türkiye Cumhuriyeti'nin Dış Siyaseti
7-Atatürk İlkeleri
8-Atatürk'ün Ölümü

TÜRKİYE COĞRAFYASI

1-Türkiye Fiziki Coğrafyası
a-Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri (Dağ, Plato, Ova ve Körfezler)
b-Türkiye'nin Yer Üstü Suları (Akarsu, Baraj, Göl)
c-Türkiye'nin İklimi (Türkiye'nin İklim Tipleri)
d-Türkiye'nin Doğal Bitki Örtüsü (Bitki örtüsünün Dağılışı ve Çeşitleri)
2- Türkiye'nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası
a-Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri
b-Türkiye'de tarım ve hayvancılık (Tarım ürünleri ve Dağılışı)
c-Turizm (Doğal ve Tarihi Zenginlikler)

TEMEL YURTAŞLIK BİLGİLERİ

1-İnsan ve Toplusal Hayat
2-Devlet ve Devlet Şekilleri
3-T.C. Anayasası
4-T.C. Devletinin Yönetim Yapısı
5-Vatandaş Olma Sorumluluğu
6-Yasama, Yürütme ve Yargı

açıldı teşekkür ediyorum enim klavuzum yok ondan hereyi size danışıyorum zaten siteye girmemdeki asıl gaye sizle irtibat kurmak ve oru sormaktı umarım bana kızmamışsınızdır?

semacan ; niye kızayım ki... Zaten ben burada bu sorulara cevap verme zorunluluğum yok ki .. Bende sizin gibi sade bir üyeyim... İstesem cevap yazmayabilirdim.. Ancak bu iş biraz gönül işi ve karşılık beklemeden yaptığım bir iş.. Bir Hayır Duası almak zaten Dünyalara Bedel Oluyor semacan

özkan bey allah razı olsun sizden ........

sizle bire bir irtibat kurmak istiyorum olabilir mi acaba

semacan ; Amin .. ALLAH Hepimizden Razı Olsun .. Özelden Mesaj yazdim size ..

ellrini kullanamayan tekerlekli andalyedeki ağır özürlü biri bu sınava girebilirmi c5 seviyesinde yani

evet benim rapor %82 bende ağır özürlüğüm ama girebiliyorum

işe giersem eğer yanımda refakatçi bulunabir mi acaba..

yo sanır zaten özür grubuna göre iş verilcek her özürlüüüünün yapabildiği bişeler vardır

bize iş verirler mi nasıl bişey olur acaba..

tabiki mutlaka yapaildiğimiz bişe vardır bizi geç zihinsel özürlülere bile hak tanınmış

yitirilen_yasam

merhabalar arkadaşlar başvuruyu yaptık ama nasıl soru sorulacağıondan haberi olan varmı_?

Sınava çok az bir süre kala sınav soruları ve şıkları hakkında herhangi bir değişiklik yapmazlar bence.

Üst Alt