Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hocam en temizi çalışmayın, millet çalısın, Size baksın, ne gerek var çalışmaya?
böyle bir saçmalık olsun ilk ben karşı çıkarım bi engelli olarak, başkaları ne sıkıntı çekiyosa siz de çekeceksiniz, güllük gülistanlık bir hayat kimse için yok, toplumsal eşitlik istiyosanız bu eşitliği her alanda talep etmeniz gerekir.
speedy gonzales bazı konularda sana katılmıyorum ne demek başkları ne sıkıntı çekiyorsa engellilerde aynı sıkıntıyı çekecek demek ben görme engelliyim ve benden 100 de 100 performans beklersen zaten işe başlamadan kovuldum demektir her kişinin engeli farklıdır ve yapabileceği iş vardır yapamayacağı iş vardır sen benim gibi bir görme engelliye temizlik işine verirsen temizliyorum diye tüm pisletirim patronda işte kapı işte sapı der benim yapabilecğim bir iş verirse ve beni bir engelli olduğumu untmzsa ve sağlam insan performansı isterse kusura bakmasın o şekildeki bir insan engelli değil sağlamdır biraz objektif olalım kimse yatan bir kişiye para wermez ewet doğrudur ama kimsede engelli stadüsünde aldığı bir kişiden 100 de 100 performans bekleyemez
Ben bir işe girdim ve bir hafta sonra işten çıkardılar neden mi görme engelli birine temizlik yaptırmak istedi yapamayıncada işe uyum sağlıyamıyorsun diyerek işime son werildi dedimki bana uygun bir iş verirseniz faydalı olurum dedim yapacaksan temizlik yaparsın yapamıyorsan kapı orada dedi lütfen elnizi vicdanınıza koyun...
Engelli çalıştırmak istemeyen iş yerleri ipe un de serer, dereden elekle su da getirtir. Görmeyene temizlik yaptıran zihniyet duymayanı da sekreter, santral memuru olarak işe alır.
Elimizi vicdana koysak burada herkes haklı. Yüzde yüz verim almayı istemek herkesin hakkı. Emeğinin karşılığını istemek de öyle...Engelli çalıştırmak istemeyenlerde...
"sgurkan" Balık istifi otobüste tamı tamına 70 dakika ayakta akşam o yorgunlukta milletin kötü kokularını çekerek yolculuk etmenin ne demek olduğunu bilmiyor olmalısın, bunlara artı birde engelli olarak, sağlıklı olsam zaten bu duruma katlanmak için gerekli metanet var olacak ama ya yoksa?
Bende konuya farklı bir yerden gireyim isteğe bağlı sigorta ödeyen engelliler neden % 12 sağlık sigortası primi ödemekten muaf olmazlar, zaten iş bulamayan engelliler direk ailelerine yük oluyor primlerinide aileleri ödüyor en azından pozitif ayrımcılık adına % 12 sağlık sigortası primini ödemekten muaf olmalı engelliler, zaten yaşlılık ve malullük primini ödeyecekler, hani pozitif ayrımcılık, hani sosyal devlet yoksa bu kavramlar engelliler günlerinde slogan olmaktan ileri gidemiyormu..
ben hafta içi cumartesi dahil sabah 8 akşam 8 toplamda 72 saat çalışıyorum ve mesai almıyorum %57 engelliyim bu çalışmama çok etkenmi değil nadiren agrılarım oluyor olmuyor değil fakat çalışmam lazım buda ayrı bir konu 300 500 kişi ile çözülecek birşey değil buna devletin el atması kanun koyması bunuda denetlemesi lazım
diyelim ki kanun var seni çalıştırıyorlar şikayet ettin devlette geldi olaya el attı nasıl o işe devam ediceksin sana zorluk çıkarmayacaklarmı çıkaracaklar hatta işine bile son verebilirler bu durumda devlet benimi korumuş oldu hayır devletin beni ondan sonra koruması lazım neyse (şimdi birileri mahkeme kararı ile işe dönme kararı alabilirsin diye ama hikaye rahat edemezsin rahat ettirmezler)
diğer bir şey burada yazan arkadaşlara sesleniyorum engelli bir birey ile normal bir birey arasında fark vardır mutlaka olacaktırda engelsiz bireylere bakıp herkes aynı saat çalışmak zorunda derseniz yanlırsınız çalışma saatlerinde esneklik olabilir yoksa kurbaganın öküze bakıpta şişmesi gibi birşey olur
arkadaşlarımın dediği gibi haftalık çalışma süresi 45 saattir.aşan kısımlar fazla mesai olarak tanımlanır.fazla mesai yapıldığında maaş ek olarak yansıtılmak zorundadır.hesaplaması ise
normal çalışma ücretinin saat başına düşen tutarının %50 yükseltilmesiyle ödenir ve fazla mesai yılda 270 saatten fazla olamaz.
İl veya ilçedeki mülki idari amirin insiyatifine bırakılmış diye biliyorum valiliğe veya kaymakamlığa gidip oaradan öğrenebilirsin ne yapman gerektiğini
görme engelli arkadaşlar için kış saati uygulamasında bir istisna var hava kararmadan işten çıkabiliyorlar diğer engelli arkadaşlar için böyle bir uygulama yok
%44 engelliyim.. kamuda sgk li olarak çalışıyorum . eger istersem gece çalışmak çalışabilirmiyim. birde haftalık 45 saati gecede en fazla kaç saat çalışarak doldurabilirim.. hatane personeliyim.
Kanunen gece çalışma gibi bir durum söz konusu olamaz gündüz mesai saatleri içerisinde 8 saat çalışabilirsiniz gece çalışması kanunen engellilere yasak
özel sektöre göre değişir bu durum sabah 8 akşam 6 gibi onun haricinde çalıştırlarsa mesai sayılır mesai de istege göre devlet memursanız sabah 9 akşam 5 olması lazım
Özel sektörde de durum aynı sizi mesai saatleri dışında kimse gece gel deme lüksü yok şikayet ederseniz kurum ceza bile alır kanunda engellilerin çalıştırılma şekilleri açık
benimki özel sektör 10 saat çalışıyorum ama parasınıda alıyorum. hakkım kalmıyor. çok şükür engel ağır değil. kulak dışında sorun yok. çok fazla konuşturmayı gerektirecek iş olması biraz zorlasada çok iyi ve çok büyük bir firma şükürler olsun. Allah herkese böyle iş nasip etsin.