Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu aldım ama bana bir nüsha vermediler..?

ozi emir

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selamlar; arkadaşlar ,forumda engelli rapor süreci ile ilgili bir detay dikkatimi çekti.hastane engelli raporunun bir nüshasını elden bize diğerini ankaraya gönderiyormuş.Bana elden rapor vermediler, benim raporum vergi indirimi için ankaraya gitti. Soru şu benim özür durumumu gösteren yani heyetin onayladığı rapor bana gelecekmi, engelli kimlik kartı ,ulaşım v.s. gibi haklardan faydalanacağlm rapor iş yerine mi vergi dairesine mi ev adresimemi gelecek

Normalde 2 nüsha rapor size verilmesi lazım ve bu nüshaları fazlalaştırıp hastaneye aslı gibidir diye onaylatabilirsiniz çünkü bu rapor size her yerde lazım olacak
bence hastaneye gidip sorun varsa alın o rapor vergi indirim için vergi dairesine vereceksiniz ,aile sosyal kuruma kimlik kartı çıkarmak için vereceksiniz yani her yer için gerekli belge

bireysel basvuruda hastaneden raporu alabilirsiniz kendiniz vergi dairesinden sevkle gitti iseniz.yazismalar sonuclanir.basvuru yaptiginiz vergi dairesine ve isyerine yaziniz olumlu yada olumsuz sekilde gelir..2 ila 3 ay suruyor...

Arkadaşlar rapor şuanda ankaraya gitti,vergi indirimi onayı için.benim sorum;vergi indirimi onaylanmıştır belgesinden ziyade engelli raporum bana gelecekmi ? Yada nereye gelecek ?

arkadaşlar rapor bir adet tir kulanacagınız herhangi bir işlem için fotokopi veya noterden aslı gibidir diye çogaltmanız gerekir:D

arkadaşlar aynısı benim başıma geldi araştıra araştıra öğrendim ki aslı ankara cukurambar ankara vergi dairesinde buldum ve oraya bir arkadaşımı gönderdim ancak fotokobisini alabildim bu arada ben çalıştığım iş yerinden ayrıldığım içinde oraya gidip gitmediğide mualada kaldı neyse müdür beyle görüştüm müdürüm aslı olmayınca ben bir işlem yapamıyorum dedim onunda haklı olarak verdiği cevap ya kendiniz geleceksiniz veya vekaletle birini gönderip aldıracaksınız dedi veya birinci derece akrabanız gelecek dedi öyle konu kapandı ama fotokopileriz var ama hiç bir resmi daireye başvurmadım bir işlem yaptırmak için sanırım ankara yolu gözüküyor demeyin ki verği dairesi aracılıyla göndersinler göndermiyorlar o nuda denedim bilmiyorum çıkmaza girdim

Arkadaşlar vergi indirimi alınan rapor direk ankaraya gider 2 ay sonra işyerine gelir onaylanır ve iş yerinden zaten size verilecek sıkıntı etmeyin

Alırsınız istediniz işlemi yaparsınız

Mektup tarzında gelmiyor zaten elektronik posta yoluyla anında geliyor sıkıntı yok

Anlaması çok mu zor arkadaşlar vergi inidirim kağıdı değil,engelli raporunu soruyorum

nerede saglık kurulu heyetine girdiyseniz girdikten tahminen 15 gün sonra o hastahanenin yazı işlerine kimlik ve kimlik fotokopisi ile müracaat edin size 3 nüshasını verecekler

aslı gibidir kaşesini vurdurmayı unutmayın mutlaka vurdurun yoksa hiç bir hükmü olmaz o raporun

sen heyete girmedinmi nasıl vermezler engelli saglık kurulu raporunu

hangi birime sordun biz vermiyoruz dedi

Sağlık kuruluna

Bir arkadaş, engelli raporunu vergi dairesinden alacaksın diyor!

arkadaşım vergi indirim belgen iş yerine gelir hiç bir şekilde sen alamassın engelli raporunu diyon onuda heyete girdigin hastahaneden alabilirsin

vergi indirim belgen iş yerine gelir engelli raporunuda hangi hastahanede heyete girdiysen ancak ordan alabilirsin

Hastanede diyorki tekrar polikilikleri dolaşıp tekrar heyete giröen gerekiyor!!!!

Büyük mükellefler vergi dairesi ile de görüştüm net cevap vermiyorlar önce burdan alacaksınız diyor sonra yok o rapor bizde kalır diyor Neyse ankaradan sonuç bi gelsinde ona göre hareket edicem

Bugün ankara ile görüştüm, vergi indirim belgemin iş yerine, engelli raporumun aslını ya iş yerine ya da vergi dairesine göndereceklermiş,bu arada raporumu da sorgulattım ama henüz ulaşmamış.

ben aslına ulaştım girdiğim hastanenin heyete girerken heyete teslim edeceğimiz kalemden bana kimlik karşılığında verdiler ve ben bunu baş hekime aynısındır diye beş nüsha aldım hatta aynı gün sosyal hizmetlere baş vurum özürlü kimlik kartımada kavuştum yarım saat içinde verdiler ama yine raporun aslını geri veriyorsun hastaneye birde ankara gelir vergiler grubunda ankara da ulaştım ama şapsen gelirseniz veririz diyorlar veya vekalet verirseniz göndereceğiniz kişiye teslim ederiz dediler

Yine kafa karıştırıcı bir yorum geldi,

Sanırım siz ankaraya yollanmadan önce sonucu alıp çoğaltmışsınız.

Benim raporumun asligibidirini yollamis hastane ankara vergi dairesine
Hatta kurumuma asligibidirin fotokopisi gelmisti
Hastaneye gittim aslını almaya.oradaki memur bizde yok sendedir dedi tersledi kovdu beni.nerdeyse alamadan dönüyordum.sonra tekrar baska bir memura denedim ve bulup verdi aslını.sonrada 3 tanede aslıgibidir verdi yaninda.baskalarida vardı hatta raporlarinin aslını almaya gelmisler.onlara da verdi.ben bunu ankara numune hastanesinde yaşadım.diyecegim su ki,aslı hastanede kalır herzaman.kurumlara asligibidir yollaniyor.eger hastane bizde yok diyorsa memurun bilmediginden ve umursamadigindan

aynen katılıyorum kenidimizi doğru ifade edemediğimizdenmi diyelim yoksa onların yoğunlugundanmı desek boşyoksa gale alınmadığımızdanmı belimiyorum ama sonuç eninde sonunda doğryu yolu buluyor herkesin pes etmeyin bir daha bir daha sorun yapacak bir şey yok saygılar

Arkadaşlar rapor aldığınız hastaneye gidin girişte danışma ya durumunuzu anlatın, muhtamelen size enngelli sağlık kurulu rapor talep for'mu verilerek o formu doldurup hastane sağlık kuruluna (raporun yazıldığı servis) vermeniz istenecek bu kadar basit.

NoT: formda raporu hangi alanlarda kulanacağınızı ve kaç adet talep ettiğinizi mutlaka belirtmeyide ihmal etmeyin. hadi sizlere hayırlı sahurlar :)

en başta malulen emeklilik hariç diğer rapor nüshalarının verilmesi gerekir o elinizde orijinal olarak kalacaktır sizin yapmanız gereken kaleme gidip bundan aslı gibidir istiyorum diyerek çoğaltmaktır orjinalini hiçbir zaman kullanmayın elinizde kalsın

Eviss de dereceye girdiniz raporunu z iş yerine postayla gönderildi yazıyor 1/6/2016 3 km msf daha ulaştiramadi PTT 😠😠vergi dairesinden rapor başvurusu sadece vergi dairesinden işyerine postayla gönderiliyor işyeri aslını size veriyor hastane raporu size vermez

Hirasinem, ''hastane raporu size vermez'' ne demek ?

Hastane arşivinde bulunan dosyandaki raporu aslı ğibidir diye tastik etmek suretiyle talep edilen sayıda çoğaltarak vermek zorunda, bu işler öyle keyfe keder deyildir.

Devletin hangi kurumu olursa olsun maaşını devletten alan herkes hiyerarşik düzen gereği şikayet ve müracaatlarını belirli kurallara uyarak yapmak zorundadırlar.

Devlet hastaneleri kimsenin babasının şirketi olmadığına göre prosedür neyi emrediyorsa gereği yerine getirilir.

ozi emir

Ozi emir ben 4 mayısta elden verdim raporu 11 mayısta ankaraya yollandi yazıyor eviss te.dün aradigimda henüz rapor ellerine ulasmamis.senin rapor ne zamn yollanmis gerçekten çok yavaş ilerliyor süreç.

Vergi dairesin den gönderilen lere vergi dairesi kendisi veriyor Haseki hastanesinde raporu m ben alamadım dilekçe verdiğim halde acaba nasıl alınıyor başka yolu varsa bilgisi olan yazarsa benim gibi mağdur olanlar bilgilenm iş olur

17 mayısta heyete girdim, bugün 8 haziran ankara ile görüştüm, raporunuz bugün geldi dendi, işlem bekliyor.

İtiraz edipte heyete girdiysen 10gün veya 15gün sonra bulunduğun il sağlık mudurlüğünden alıyon alıyorsun

Arkadaşlar Ankara raporumu olan şekliyle onaylayıp bergi dairesine göndermiş Allah herkese nasip etsin

Üst Alt