Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu için birden fazla hastaneye başvuru yapılabilir mi?

april14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Özürlü raporu için kişisel başvuru ile 1-2 gün aralıklarla 3 farklı hastaneye başvuruda bulunabilirmiyiz?

Ben bir hastaneden düşük rapor alınca hemen ertesi hafta diğerine başvurdum.
İstediğim oranda raporu da aldım.

Hangi yılda bu işlemleri yaptınız cem bey. Yakın tarihlimiydi acaba? İkinci başvurunuzda herhangi bir problemle karşılaştınızmı?

Bende 2 hastanede almayınca ünv hastanesine başvurdum aldım..

raporlar parayla veriliyor istersen hergün başka hastaneye başvur

Jem ve yabangulu89;

merhaba. raporlarınızı hangi tarihlerde aldınız?

Doğru parayla veriliyor. Ancak birinci hastaneden aldığın rapor sisteme işlendiğinde, "sen daha önce rapor almışsın şimdi alamazsın yada önceki rapora itiraz etmen lazımki yeni rapor alabilesin" denilerek işler güç bir duruma sokulabilirmi?

2010 Aralık ayındaydı. Alsancak Devlet Hastanesi %30 vermişti.
Hemen gidip Tepecik Hastanesine başvurdum. Alsancak fabrikasyon 1 günde dokunmadan bakışları ile rapor veriyor. Tepecik emg vs. bir çok işlemden geçiriyor 3 hafta sürüyor. %64 aldım.

yok yok hayır öyle ir durum olmuyor her hastanenin kaydı kendine sen parayı verdikten sonra istersen hergün bir hastaneye rapor başvurusu yapabilrisin..bu arada kaç TL olmuş 2012 de rapor ücretleri yazarsan sevinirim

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ücretsiz olduğunu söyledi. Yarın orda şansımı denemeyi düşünüyorum.

ilk defa rapor alaçaklardan 125 istanbu eskiden alınışsa para verilmiyor. TC bilgilerinzi ordan görüyorlar eskien rapor alıp almadığınızı

antalya eğitim araştırmadan yeni aldım ücretsiz ama maaştan kesilirmi bilemem 100/44 verdi sürekli rapor başka hastaneye başvursam olurmu acaba çünkü daha önce yüzde elli bir almıştım

ben de yeni aldım hem de ücretsiz ücretle farklı mı oluyor ki? bnm raporum istediğim oranda üstelik

arkadaşlar hastanelerin ücret talep etme hakları yok. boşuna ücret ödüyorsunuz. 3 mayıs 2010 tarihinden itibaren engellilerden hastanelerde ücret alınması kaldırıldı. bu arada özel dilekçe ile başvurduğunuzda ücret talep ederlerse bile yine ödemek zorunda değilsiniz. ben yakın zamanda raporu yenilettim herhangi bir ücret ödemedim dikkatinize!!!

bir de rapor için farklı hastanelere başvuran arkadaşlar maliye'ye vergi indirimi için başvurduğu zaman sorun yaşayabilir. her hastanenin raporu kesin değildir. aldıgınız rapor hakem hastaneden ise o zaman raporun kesinliği ortaya çıkar

neye göre hakem hastane dediniz okaneren.ben 7 ay evvel aldım raporu eğitim içindi..şimdi gene evde bakım için müracat ettim farklı bir hastaneye.önceki ağır değildi çünki.şimdikinide ağır olsun diye bakıyoruz.ne tuhaf değilmi. yasalar .

he, bende bu güne kadar 7 8 rapor çıkarttırdım hiç birisine para ödemedim.

arkadaşlar ayrı ayrı hastaneye gitmenizde sakınca yok fakat rapor verileri sağlık bakanlığına iletildiği için A hastanesinden aldınız %x raporla B hastanesinde aldınız %y rapor buğün değilse bile yarın başınıza iş açar tekrar bi yere sevk eder ve haklarınız elinizden alınıp hakkınızda soruşturma başlatılabilir farklı hastane yerine itiraz edersiniz başka yere sevk ederler yine itiraz edersiniz hakem heyetine gönderirler ama hususi başka hastanelerden rapor çıkarmak sakıncalı....

merhaba xxxman. hususi derken ,ihtiyaç olduğu için çıkarttıyoruz raporları kullanım amaçları farklı ama. birisi eğitim için birisi ram için bir diğeri ise evde bakım için olabiliyor.her iki yılda bi rapor yeniliyoruz.dedikleriniz doğru olabilir ama bizi bu duruma iten sebepler var öyle değilmi hastaneler aynı oranda rapor düzenlemiyor.birbirleri ile farklı oluyor bizde işimize hangisi geliyorsa onu kullanıyoruz.hepimiz için geçerli bu.

kardeşim hususi derken keyfi olarak farklı hastaneye gitmekden bahsediyorum bütün gerekli raporları aynı hastaneden çıkarabilirsin diyorum ya sen şimdi her bir hak için farklı hastaneden rapor alıyorsun sağlık bakanlığına iletiliyor o raporlar buğün olmasa bile yarın ortaya çıkar atıyorum sen A hastanesinden ağır özürlü raporu aldın özürlü maşı aldın b hastanesinden %x aldın özürlü kimliği çıkartın C hastanesinden %40 altı aldın bunların hepsi inceleniyor seni büğün değil zamanı gelince bi hastaneye gönderirler ordan çıkan sonuca görede sana verdiklerini fazlasıyla alırlar artı suç teşkil ettiği için bi nevi sahtekarlık mahkeme mahkeme gezdirirler ben bildiğimi söyliyimde gerisi kişinin kendine kalmış bi uyarı sadece benimki...

evet xxxman.anladım.peki burada hastanelerin suçu yokmu.bütün hastaneler türkiye sınırları içinde değilmi.

ASLINDA SENİN KİMLİĞİNDEN ÇIKAR rapor bilgileri ne zaman nerden aldın % kaç hepsini bilirler ama adam niye uğraşsın sen başvurmuşsun adamlar görevini yapıyor günde kaç kişi gidiyor hastaneye hangi biriyle uğraşsın sağlık bakanlığı topluca uğraşır.HASTANENİN SUÇU YOK BAŞVURU YAPANDA SUÇ gerekli raporların hepsini aynı hastaneden almak varken neden farklı hastaneye gidiyorsun devleti dolandırmak için raporu yükseltmek için şimdi suç kimde sence?kardeşim hepsi Türkiye sınırı içinde oranı az bulduysan itiraz hakkı verilmiş sana sevkle başka yere gönderiyorlar orayıda beğenmedin hakem hastaneye gönderiyorlar daha ne yapsınlar?

bora yaşar;

bora yaşar,
şimdi sorun şu sana verilen orana itiraz hakkın vardır. eger hakkının yendiğini düşünüyorsan itiraz edersin gerekli yerlere seni "hakem hastaneye" yönlendirler. oradan alacagın rapor oranı kesindir. yok ben istediğim oranı alamadım başka bir hastaneye başvurayım oradan istediğim oranı çıkartayım derseniz bu çok da etik değil bence. bir de ileriye dönük başınıza iş açabilir.

Benim güzel memleketim espri dolu yahu:) Bu ülkede yaşamak her gün gülümsemekle aglamaklı olmak arasında olmak demek galiba:)
Pirincin içi taş dolu ve bu taşları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıgı nasıl ayıklayacak merak ediyorum:)

Şimdi ilgili Yönetmelik 13. madde 4. fıkrası diyor ki:

"
  • (4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez."

Kurumlar ne yapıyor peki? Bir örnekle anlatayım. 2022 aylığı bağlanan bir vatandaş aylık hakkını kaybettikten sonra tekrar başvurunca geriye dönük 5 senelik raporu varsa tekrar rapor istemior. Ama bu rapor 6 senelikse al baştan yeni raporu:) Raporun sürekli olup olmadığını tınan kim:)
    Oysa yukarıdaki maddede Yönetmelik ne diyor?
    Sürekli ya da süreli raporların süresi dolmadan rapor istenmez. Kurum ne yapıor? Bal gibi sürekli rapor olmasına rağmen yeni raporu istiyor:) Tınmıyor Yönetmelik'i:) Kurumlar boyle habire istior raporu hababam hababam:) Raporu surekli ama kurum kesiyor rajonu burada:) Koyuyor süreyi kafasınca. İşine gelince istior vatandaştan sürekli rapor olmasına ragmen yeni rapor:)
    Şimdi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi açısından bakalım:)
    Madem kurumlar o sürekli raporlara güvenmiyor ve hastalıgın süre içinde değişme ihtimali var:) kardeşim bari şöyle bir 5- 6 sene sure koy:) Ki kurumların yaptıgı halta mazeret olsun:)
    Ayrıca Yonetmelik ne diyor? Senden kurum sevki olmadan ya da kurum sevkiyle bir vatandaş rapor isterse "daha once raporu olmadığına dair beyanını iste ya da raporunun olup olmadıgını sen incele" diyor. hastane ne yapıyor vatandaşa soruyor ya da sormuyor:) Soruyorsa vatandaş "rapor almadım" diyordur. Ya da bir kurum rapor istemiştir kesin. Ya da "daha önceki raporumda şu hakkım yazılmamıştı kurum istiyor" diyordur. Ya da raporu kaybolmuştuır, efenim nushası yoktur başka elinde aslı gerekiyordur:9 hastane baktı olacak gibi değil basıyor raporları:)
    E onların ki can değil mi? Kurumlar yonetmeliği tınmıor da yetlkili hastane niye tınsın? Surekli rapor olmasına ragmen vatandaştan rapor isteyen kuruma inat basıor raporu vatandaşa:)

Gelelim vatandaş açısından bakmaya:
    vatandaşı sen misin oradan oraya her defasında rapor isteyerek koşuşturmaya? Sen misin elindeki daha onceki raporuyla kazanılmış haklarını yok sayıp yeni rapor isteyip hakkını gasbetmeye? Sen misin raporda ilgili alanları doldurmayan? Sen misin geçiştirerek etraflıca bakmadan rapor düzenleyen ve rapor oranını düşüren? Sen misin farklı oranlar düzenleyen?
    Vatandaş bakıor rapor isteyen isteyene sanki ulkede rapor kıtlıgı çekior kurumlar:)
    napıyor vatandaş?
    Gidior o hastaneye bu hastaneye birkaç hastaneden rapor alıor:)

Tabi efenim bu raporlar saglık bakanlıgı veri tabanına da işlenior mu?:) İşlenior.
    Şimdi bu raporlar belli bir sürede olmak üzere Aile ve Sosyal politikalar Bakanlıgı veri tabanına aktarılacak mı? Aktarılacak.
    Butun sosyal haklarla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıgı ilgilenior mu? İlgilenior. Daha işin başında ama hepsiyle ilgilenecek:)
    Ülke rapor deposu olmuş mu olmuş:)
    Ayıklasın pirincin taşını buyursun o halde:)
    Daha ben buradan bir sürü sorun çıkartırım da şimdilik yoruldum:)

kalem abla senin yazdığın kadar zor değil rapor işinin ayıklanması 8,5 milyon kişinin kimliğinden tespit edecekler hepsi bu aslında çok kolay bi işlem bize ayrı ayrı rapor almak zorunda olduğumuzu kim söylüyor? hangi haklardan faydalanmak istiyorsan o kadar rapor aynı anda çıkıyor ama biz napıyoruz hepsi için ayrı ayrı başvuruyoruz kazandığın hakkıda kimse elimizden almıyor.BİZLER SABIRSIZIZ herşey bir an önce olsun isteriz mesala araba alcaz hemen ÖTV indiriminden yararlanmak için rapor özürlü maaşı alcaz hemen rapor toptan halledemiyoruz işimizi paramızı bir an önce almak istiyoruz AMA DEVLET GAYET SABIRLI BİZE VERDİĞİNİN HAKSIZ OLDUĞU YERDE ANLADIĞI ZAMAN BİRİKMİŞ OLARAK FAİZİNİ ÜSTÜNE KATIP TOPTAN ALACAK KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN:eek:

Pirincin taşını tesbit etmek zor değil de taşı ayıklamak zor ablam:) Yoksa tüm raporlar Saglık bakanlıgına ordan da aile bakanlıgına aktarılacak nasılsa:)
Burada suçlu olmayan yok:)
kurumlar, hastaneler, vatandaşlar, mevzuatı yazanlar vs vs.
şimdi suçlu aramadan taş ayıklama zamanı:)

abla DEVLET her halükarda haklı nasılsa hastaneler,kurumlar,mevzuatı yazanlar vs. devlete bağlı oldukları için güvence altında onlarda masum:) vatandaş suçlu bu durumda demek ki yapacağımız işi ince eleyip sık dokumamaz lazım acele etmeden duruma göre hareket etmeliyiz;)

Valla devlet, vatandaşını bildiği kadar adamlarını da bilior:9
Nereye kadar adamlarını savunacak:) O yüzden bu iş çizgiyi aşmıştır:)
Vatandaşı da buna mecbur eden adamları:)

abla aslında şöyle mantıken bir düşündüğümüzde devlet herkezi korumaya kollamaya çalışıyor ama bizim ayrı ayrı rapor istemeleri zorumuza gidiyor AYRI RAPOR İSTEMEK DOĞRUMU EVET DOĞRU NEDEN? diyelim ehliyet için rapor isteniyor ve ben araba kullanamayacak durumdayım ama raporum olduğu için ehliyet raporu istememiş olsalar o raporla gider ehliyet alırım yada özür oranı yüksek ama ağır özürlü değil kendi işini kendi görüyor kimseye muhtaç değil yeniden rapor istenmemiş olsa o raporla özürlü aylığı alır yada diyelim iş kur rapor istiyor malum vücut sakatlık oranıyla iş görememe raporu oranında fark var biz tek raporla ne kadar hak varsa hepsini istiyoruz birisinide almayalım demiyoruz devletin yaptığı çok mantıklı aslında ama biz işimize geldiği gibi düzen istiyoruz:eek:

xxxman ,iki ön tanımı, erenköy den aldım raporumun birini lütfi kırdar eğt.araş.bir diğerini üsküdar dev. has. çıkarttırdım.çünki lütfi kırdar artık küçük çocuklara biz buradan vermiyoruz ön tanınız olsa bile dedi.bu yüzden üsküdar dev. hast.gitmek zorunda kaldık.eee şimdi ön tanılar aynı yerden çıkmış ve değerleri farklı.birisi ağır diğeri hafif buna ne diyeceksiniz.hani işinize geldiği gibi diyorsunuz ya onun için yazdım bunları. şimdide ağır olsun diye bakıyoruz.dedim .çünki ne çıkacak bilmiyoruzki ağır mı hafifmi..bende anlamış değilim.

bora kardeşim senin için değil genel amaçlı yazıyorum rapor için uğraşan bi sen bi ben yokuz 8.5 milyon insan var A hastanesiyle B hastanesi arasında oran farkı varmı yoktur iddasında bulunmuyorum ama olmaması gerek hepsine aynı ölçütler gidiyor A hastanesinden aldığın %x raporun B hastanesinde aldığın %xx raporda tanıdık yada rüşvet karşılığında almadığının garantisi varmı yok onun için bunların araştırmaları yapılcak...

Üst Alt