Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz süresi var mı?

ORDİNARYÜS1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık bir yıl önce alına özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz etmek istiyoruz. Rapor sürekli. Özür durumu "ağır" olmadığı için evde bakım aylığı alınamıyor. Yönetmelikte herhangi bir süre verilmemiş. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

ORDİNARYÜS ; Özürlü Raporunuz Sürekli Olduğu için ; Bulunduğunuz ilin İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'ne istediğiniz zaman itirazda bulunabilirsiniz diye biliyorum ...

"Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler"AğırÖzürlü sayılır.

Ağır özürlü ibaresi için bu şartlara uyduğunuzu düşünüyorsanız, İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edip başka bir hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.

Dolayısıyla rapora itiraz edilebilir diyorsunuz. KKelebekK, başka bir hastaneye sevkten bahsetmişssiniz. dilekçede nasıl bir talepte bulunmamı önerirsiniz.

ordinaryüs bende araç alımında ötv indiriminden yararlanmak ve 2 yıl olan rapor süresini uzatmak için 3 gün önce rapora itiraz ettim il sağlık müdürlüğüne ve bana 3 tane hastane önerdiler ben birini seçtim 20 gün içinde o hastaneye gidip kurul için rendevu almamı söylediler ve sonucu posta ile yollayacaklarını söylediler dilekceyi verdim bekliyorum

Süreli olan rapora itiraz edersem, itiraz nedenimi falan yazıyor muyum? Ben sürekli rapor dicem mesela, Psikiyatri iyileşti dicem, sadece MS hastasıyım diyeceğim. O şekilde süresiz yapabilir miyim?

gokhancss;

Rapor meselesini hallede bildiniz mi, son durum nedir?

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'ne gidip itiraz ettim. Ama şuan arayan soran yok. Beni bir hastaneye göndericekler, rapor değişirse hakem hastaneye gideceğim. Onun kararı da son karar oluyor. Rapor değişmez ise yine son karar oluyor.

Sonucu alınca buraya yazın lütfen..

ben a hastahanesinden %22 özürlü raporu aldım raporumla birlikte il sağlık müdürlüğüne gidip ihtiraz dilekçesi doldurdun (ordaki memur arkadaşlar tarif etti nasıl yazılacağı konusunda bilgilendirdi) başka hastahaneler önerdiler ben bunlardan birini seçtim 20 gün geçmeden kaydımı yaptım ve tekrar muayene oldum heyete girdim
rapor ewrakımda
ortobedi (fizik( %19 göz %24.5 noroleji %20 yazdılar heyetten raporumu daha almadım önceki raporla bu farklı çıkarsa sizi hakem hastahaneye sevkedeceğiz dediler (13. maddeden giriyorsanız sevk etmeyiz) dediler durumunuzun ağırlaştığına dair yazdışsanız dediler. en kısa zamanda hastahaneye raporumu almaya gideceğim sonucu telde sordum telefonda bilgi veremeyiz dediler ne olur bilemiyorum ve gittiğim hastahane fakülte hastahanesi fakülte hastahanesinin raporunu hakemn hastahane düşürebilirmi bilemiyorum veya hakem hastahaneye sevk yapabilirlermi onuda bilemiyorum.

belirtilen şekilde yazan muayene sonucu nu heyete teslim ettim heyete girdim çıkan raporda nöroloji görünmüyor ortopedi %12 göz %25 demişler hesaplamalara göre net raporuma %34 olarak vermişler hakem hastahaneye gitcem oran değişirmi ne olur sonucu bilgilendirirmisiniz

heyete teslim etmeden dr lar ortopedi (fizik) %19 göz %24.5 nöroloji % 20 olarak muayene sonucuna yazmışlardı ne gibi hak talep edebilirim ne yapabilirim hakem hastahanede oran değişirmi

musametin

Bende gidicem şimdi 3. bölge genel sekterlikten evrak teslim alıcam ilk raporum %30 du itiraz ettim ikinci raporum %40 verildi olması gerekende oydu ama ilk gittiğim hastane neden 30 verdi bilmiyorum. Şimdi hakem hastane de süreç nasıl ilerliyor acaba kan değerlerim yüksek ileri derecede tip1 diyabet hastasıyım şu e kpss son başvuru gününe kadar bu işlemi bitirebilirmiyim ankaradayım bu arada yardımcı olurmusunuz banada

Arkadaşlar Merhaba;
Ben ümraniye devletten engellı raporu basvurusu yaptım cins cins hesaplama yapmıslar.
Sağ gözümde %80 görme kaybı var ve bazı horman eksıklıklerı var.
Bana verılen net oran %33 cıktı.
Çemberlitaştan ıtıraz edıcem ıl saglık mudurlugunden.Ne kadar surede ıtıraz etmem lazım ?

Musametin kardes hakem hastaneden be sonuc cikti paylasirmisin sana zahmet

Ya arkadaşlar engelli sağlık raporuma itiraz ettim ve beni hakem bulundugum bolgedeki hastaneye gönderdiler orda heyete girdim yüzde 95 ağır engelli olarak onaylandı ama beni raporum yüksek diye 3 bir hastaneye gonderirler mi önceki raporum yüzde 72 şimdiki yeni raporum 95 ağır engelli ♿ olarak yapıldı bu yeni raporumu ne zaman alırım il sağlık Müdürlüğü den arayacaklarmı yoksa biz mi gidip alıcaz yeni raporumu acil cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

murat6134
İki rapor arasında çelişki olduğunda 3. defa bir hakem hastaneye gönderilir, genel uygulama bu yönde.

Bu hasta diyaliz hastası beyin çelişkisi placakki ben böle yasanın

ilk raporum %22 - itiraz ettim 2. si % 34 hakem hastahane %45 verdi özet olarak ama çok uğraştım anlatılmaz yaşanır allah kolaylık versin.

aynen yasınır bu sistemi kim yaptıysa Allah belasını versin

@murat6134

murat kardeş merhaba ben senin yaşadıgın durumu yaşıyorum ilk rapor 100de60 ikinci rapor 100de100 şimdi çelişkili diye üçüncü hakem hastane sondur buda son rapor olacak senin yaşadıgını ben yaşadım allah yardımcın olsun işallah alırsın saygılar

kardeşim benim 100de 93 raporum var ama agır engelli yazmıyor onun için bakım ücreti baglanmıyor yapacak bir şey yoktur saygılar

notbu raporu yeni aldım

Musametin senin yorumundan ilham alarak bende Nisan 2017'de aldığım %31 oranındaki raporu itiraza verdim 1 hafta sonrasına randevu olup muayene oldum burada da %33 oldu en son hakem hastaneye sevk ettiler Şişli Etfal hastanesi burada %46 sürekli olarak raporum onaylandı. Bu yorumlar umut ışığı olabiliyor herkese teşekkürler. Temmuz başında vergi indirimine başvurdum umarım oran düşmeden onaylanır, bu konuda bir değişiklik var mı yeni alınan rapor oranı düşüyor mu?

hayırlı olsun öncelikle maliyeye gönderirsen düşürme olabilir benim %45 den vergi indirimi %40 geldi saygılar. fazla değişiklik olmadığından birşey yapmadım yeterli olduğundan.

Teşekkürler, ben sol göz tembelliği ve ülseratif kolitten toplam %46 aldım umarım düşmez. Merakla bekliyorum.

arkadaşlar benramazan herkese günaydın benimsorunum şudur sürekli raporuma itiraz ettim 1 raporum çelişkili dediler 2 raporum 100de 93 süreli 2yıl sizden ricam şu buraporun süresi dolunca tekrar muayene olacakmıyım tekrar heyete girecekmiyim herkesesaygılar

@RAMAZN

Malesef süreli olduğundan dolayı süresi dolunca tekrar çıkartmak zorunda kalacaksınız,

Keşke sürekli olan raporunuza itiraz etmeseymişsiniz. Zira sürekli %40 rapor,süreli %99 rapordan daha iyidir. Ikide bir tekrar rapor çıkartma derdiniz olmazdı.

olması gereken oranı verdikleri için olması gereken oranı istediğim için hakkımı aradım diğer hastahaneler önemsemedi hakem hastahane güzel muayene ediyor.

Üst Alt