Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü ve Sakat kelimelerini sevmiyorum

Vuslatvakti

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Özürlü ve sakat lafından nefret ediyorum. Bizler engelliyiz hayata karşı engellenenleriz. Özürlü ve sakat beyinliler bilsin istedim

Özürlü ve sakat beyinliler kimler zihinsel engelliler mi?

2013 yılında "özürlü" ifadesi yerine "engelli" ifadesi kullanılacağı yönünde yazı yayınladı sağlık bakanlığı. "Özürlü" ifadesini kullanan sağlık kuruluşlarının personel birimini bilgilendirin.

Futbolcular sakat sakat top oynuyorlar🙂

Ben bana özürlü ve ya sakat denmesinden rahatsız oluyorum siz rahatsız olmuyorsanız beni entere etmez

Hangi çakallar diyor?

Sana öyle diyenlere :"Sen ya da senden sonrakiler de engelli adayısınız." diyeceksin.

Boş ver takma kafana😊
sabredersen anlayacaklardır. Elbet bir gün pişman olurlar.

Arkadaslar bir de ben burda yeniyim tam bilemiyorum siteyi cozmeye calisiyorum. Esekten duseni esekten duser anlar demişler o yüzden buraya üye oldum bi de engelli haklarıyla ilgili de hiç bilgim yok 45 yaşında 92 derecede ağır engelli abim var ben de 38 ortopedik engelliyim kardeşimle ilgili pek çok şeyden faydalanıyoruz kurumsal acıdan ama kendimle ilgili ne gibi haklarım var bilmiyorum. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Şimdiden tesekkurler

Iki defa rapor için uğraştım birinde %32 diğerin dr 38 alabildim o işlemler de çok zorlandım bi daha cesaret edemedim vereceklerine de inanmıyorum. %40 altındakilere neden hak tanınmıyor ise girerken engelisiniz diyorlar kurumlara girmek istediğimizde engeliniz %40 in altında hakkınız yok deniyor.

%39 saglıklı%40 engelli. Bir ne demek, ince bir çizgi.
%40 ve üzeri engelli sayılıyor.

Son düzenleme:
sakat kelimesi genelde sporcular için kullanılır ve günümüzdeki zihin karşılığıyla bir uzvun geçici olarak görev yapamaması demektir.

Özürlü kelimesi ise genelde giydiğimiz giysilerin giyinilebilecek ama bazı yerlerinde hatalı dikimden kaynaklı problemlerin olabileceğinin ifadesidir.

Engelli kelimesi ise ifade olarak bir vücut uzvunun veyahut da kişinin ruhsal ve zihinsel yönden tedaviyle kısmen düzelebileceğinin anlamını taşır ki doğru ifade budur.

Lütfen kendinizi ezdirici kelimeler kullandırtmayın.

ÖzgürKız

Hakaret etmiyor, hakikatleri söylüyor.

Sakat, özürlü, mağdur, yatalak, felçli, bu gibi kırıcı sözler banada deniyor bende ilk önce diyene bakarım lafdan anlicak bir tip değilse hiç cevap vermem.

Duymazdan gelmek en iyisi.

Ben rapor işlemleri icin başvuru dilekçe falan uğraşırken orda onay mühür de oturan 45-50 yaslarinda bi memura ne yazcam ne yapmalıyım biliyosaniz yardimci olur musunuz acaba dedim yanlış bir şey yazarim endisesiyle ilk defa giriştiğim icin boyle islere neyse ne yazcam sorusuna adam sunu dedi "yaa özürlü raporu yazcan özürlü raporu" demişti nasil sinir olmustum modum düştü asıl yazacaklarimi unuttum onun yüzünden :(

Son düzenleme:
"Engel" deyince aklıma ortadan kalabilecek sorunlar geliyor..

*veli*

Bu şey seni ilgilendirmez raporu %35 dan aşağıda olanları için ve vergi indirimi için kampanya

özürlü olmak bizim kaderimiz olamaz mücadele etmek gerek

Bir engelli olarak bende Sakat ve Özürlü denmesinden rahatsızlık duyuyorum. Genelde ne dediğini bilmeyen düşüncesiz insanlar bu tarz kelimeler kullanıyor. Bu tür tartışmalarda bakış açım hep şu şekilde olmuştur; Engelli dediğimizde engelli bir birey alınmıyorsa ve bu durum tartışma konusu bile değilse, neden alternatif sözcükler seçerek hakaret seviyesine geçiyoruz?

Sakat veya Özürlü dendiğinde muhakkak alınmayan arkadaşlarımız vardır, ama rahatsızlık duyan kesim azınlık dahi olsa kullanmamamız için yeterli sebep değil mi? Çoğu zaman duyuyorum ''ne fark eder ha özürlü ha engelli, aynı yere çıkmıyor mu?'' evet kardeşim aynı anlama gelebilir ama bilinç altımıza özürlü ve sakat kelimeleri farklı işlendiği için bu kelimelerin anlamları önemli olmaksızın rahatsızlık veriyor bizim için.

Nacizane tavsiyem, sizin için birşey fark etmese bile ''engelli'' kelimesini kullanmanız.

Sivillerde kullanıyor özellikle uyarıyorsun ama yapacak bir şey olmuyor bazen

Zaten bu kavramları kullanmak başlı başına bir ayrıştırmadır.. Engelli kelimesi özürlü ve sakat kelimesine oranla daha cazip ve kibar duruyor

Engelli kelimesi daha makul bir kelime yeni jenerasyon kullanılıyor sıkça olumlu bi gelişme ama eskiler sakat ve özürlü kelimesini aşamadı bir türlü aşmaları dileğiyle..

Üç kelimenin de anlamları farklı. Bu konuda uzunca eski bir yazım vardı, bulursam eklerim. Misal; futbolcular için "özürlendi" denilmez, "sakatlandı" denir.

ne dediğiniz değil neyi nasıl söylediğiniz önemli bence.özürlü ve sakat kelimelerinin yerine kullanılabilecek onllarca güzel şey varken bu kelimeler hiç hoş değil

Üst Alt