Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliği Yenilendi!

bir önceki kanundan iyi ya da kötü yanlarını bilen var mı

bu yeni kanunun en iyi özelliği,eski sağlık kurulu raporlarının da geçerli olması,tekrar sağlık kurulu raporu almaya gerek olmaması.

raporda sürekli yazanlar rapor çıkartılmayacak

Aralık 2010'da yayınlanan yönetmelik ile bugün yayınlanan bu yönetmelik arasında hiç bir fark yok. Yönetmelikte yapılan tek değişiklik usül yönünden yönetmeliğin yürütmesini özürlüler idaresi başkanlığının değil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile Sağlık Bakanının yürütmesine dairdir.

Yani, bizim açımızdan bu yenilemenin hiç bir anlamı yok. Bizim için değişen hiç bir şey yok...

Yeni yönetmelik de ne değişti fikri olan

yeni yönetmelik de ne değişti fikri olan var mı ben farkı anlayamadım aynı gibi

aynı yönetmelik kopyala yapıştır devlet şaka yapyor bizlere bir bu kalmıştı zaten maskara olmak buna derler medet umulmaz artık bu kafa ancak böyle devam eder

14,01,2012 tarihinden sonra alınan raporlar için; mesela özürlü kimlik kartı için alınan rapor vergi indirim için kullanılabilecek mi?
Yoksa rapor oranı Ankara'da tekrar düşürülecek m?

yeni yönetmelik

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik 14 ocak 2012

bugün resmi gazetede yayınlanan teni yönrtmelik te bizi ilgilendiren değişiklikler varmıdır.yani lehimizemi yoksa aleyhimizemi olmuştur.
yorumlarınızı bekliyorum.

özür görmedim.
aynı konuyla ilgili oturan boğa başlık açmış.konunun birleştirilmesini istiyorum.

sevgili oturan boğa nasılsınız:) bu yönetmelikteki değişimin amacı nedir acaba? 2-3 senede bir bu yönetmelikler değişmek zorundamı yoksa bir amaçlarımı var sizce ? saygılar efendim :)

yüzlerine gözlerinie bulaştırdıkları için artık ellerinde yumak oldu allah soracaktır onlardan yanlarına kalmaz ki
kimlik kartı çıkarmak için aldığınız %40 ve üzeri raporunuzun foto kopisi ile bir devlet hastanesi veya rapor vermeye uygun hastaneye gitip baş hekime aslı gibidir fotokinin üzerine dmaga vuracak 5 tane olursa iyi olur foto kopi lazım olur bir tanesini sosyal hizmetler başbakanlık yerini bul git ver resimle birlikte al kimliğini

vergi indirimi için yazdım okursun otruan boğada yaza bilir

ARkadaslar merhaba Benimde rapor tarihim 13.01.2012 .Raporum sürekli, agir özürlü KISMINDA (evet) (rapor yuzde 100),Kimlik karti icin( evet ) var.
Suan itibariyle calismiyorum.Ama ise basladigim zaman vergi indirimi icin basvurumda raporum surekli oldguun icin bana tekrardan rapor cıkarilacakmi?
ÖTV indirimi ile aciklama yok.Bunun icin ne yapmaliyim yoksa raporum gecerlimidir? Bu sorularimi yanitlarsaniz sevinirim.Simdiden tsk ediyorum.

ben en son raporumu 2011 nisan ayında % 30 sürekli raporu aldım. ben şimdi il sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden hastaneye başvuru yapamayacak mıyım? mesela sağlık kuruluna özürlü raporu için kayıt yaparsam daha önce aldığımız raporları bütün hastaneler özürlü raporları sistemden görüyorlar mı? raporum 9 ay geçmesine rağmen ömss için acil olarak hangi hastanelerden özürlü raporu alabilirim? bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler

arkadaşlar eski raporlar geçerlimi buradan anlayan yazarsa sevinirim

evet arkadaşlar tam bi net cvp verebilecek birisi varmı yazısıyla beraber cvpta yapıştırarak şu yönetmelikte sürekli raporlarda şurada yazıyor yeni rapor alınmasına gerek yok die yazarlarsa seviniriz herkes sevinecek.

benim anladığım kazanılmış haklarda yeni rapor alınmayacak ama atıyorum vergi indirimden yararlanılan raporla 14/01/2012 tarihinden sonra özürlü kimlik kartı almak istiyorsan yeniden rapor alcaksın eski raporlar geçerli hükmü sadece kazanılmış haklarda yeni bişeyden yararlanmak istiyorsan yeni rapor eski raporu kaşeletip kulandıktan sonra neden yeni kanun çıkarılsın...

yeni rapor çıkarılması bize zahmet olacagı gibi,saglam olanlarda ben bu şansı degerlendireyim diyip gidip bi şekilde rapor alırlar bence yeni rapor çıkartılmasına karşıyım..ben bi konuaçmıştım gerçek engelli grubu hangisi kimler die ama bulamyorum konuyu kaldırdılar heralde,benim tanıdıgım bi kişi var arkadaşın hiç bişeyi yok kulagım az duyuyor diyor benden daha iyi duyuyor valla,konuşulanları çokda iyi anlıyor ama devletimiz onada aynı hakkı tanımış benim başvurabildigim yere oda başvuru yapıyor ya tamam istemedigimden degil ama eli saglam ayagı saglam her işi yapıyor,devletimiz bu kimler gerçek engelli kimler öncelikli memur olabilir gibi bi yönetmelikte çıkarması gerek die düşünüyorum.kimin engelli oldugu belli degil tas kayıp yani kısaca

Ben hic sanmiyorum ya eger surekli yaziyorsa yeni raporun cıkarılacagini. Ne yani simdi benim raporum 13.01.2012 yarin özürlü kimlik karti icin basvuracagim diyelim adamlar bana git tekrardan rapormu cıkar diyecekler..!

canm sizde şimdi özürlü kimlik kartı çıkarmayın kim olursa olsun bu yogun sınav telaşasında gidipte ugraşmayın derim..

Özürlü kimlik karti cikartmassak haklarımızı nasil alicaz sonbahar kardesim.Devlet belirli bir olcude hastaliklarin rapor oranini yazmis cogu doktorda ona gore uyguluyo eger torpil varsa bilemem ama doktorlar zaten kısık oran veriyorlar.

benim düşündüğüm gibiyse çok güzel bir düzenleme bence atıyorum adam 2000 yılında gözünde görme sorunu vardı ve sürekli raporu vardı.Günümüzde lazer tedavi var adam gidiyor beş dakikada tedavi oluyor gözlük bile kullanmıyor ama o insan hala özürlü haklarından faydalanıyor neden?raporu sürekli olduğu için...

world56 kardeş itiraz ede bilirsin herdaim :) ama doktor bul ve başka hastaneye sevk al öyle olması lazım yinede iyi araştır geçmiş olsun

2006 dakı yasa uygulanıyor degısen bısen bısey yok

hakanaca;
cevap yazdığın için teşekkür ederim. aslında ben daha önce eski yönetmelikle 2010 yılında aralık ayından önce eylülde 2 rapora(% 34, % 20) birden itiraz etmiştim kasım ayında hastaneye belge geldi. çağırdılar hastanede bütün işlemleri yaptım. 3. rapor ise hakem hastanesi 16 aralık 2010 yeni yönetmelik çıkmadan 1 ay önce % 28 rapor aldım. yeni yönetmelik çıktıktan 4 ay sonra farklı bir hastaneye başvurdum % 43 lük raporu % 30 a düşürdüler. bende itiraz kullanmadım. bu bütün raporlar ayrı hastanelerden rapor alındı. aslında benim amacım devlet hastanelerden rapor almak istemiyorum. üniversite hastanesinden almak istiyorum yani marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesine başvurmak istiyorum. çünkü üniversite hastanesinde özürlü raporu % 40 üstünde çıkıyor. bu marmara üniversitesi hastanesine daha hızlı bir şekilde nasıl sevk işlemi yapabilirim. marmara üniversitesi hastanesine gitmek için sevk işlemini bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. cevap için teşekkür ederim herkese...

doktor bul falan demişsiniz doktor bulduktan sonra sevk işlemini nasıl yapacaklar nasıl sevk edecekler?

MADDE 17 – (1) 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılan atıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır. KARDEŞİM 2006da yönetmelikten kalkmış yeni bi yönetim var kim diyor 2006 daki sisteme göre yapılcak diye?

xxxxman kardesım nerede kalkmıs yonetmelık kalkan su eskıden sakatlık derecesı ne ıse net olarak o verılıyordu sımdı balthazar uygulaması var 2010 da degıstı denılıyor ama ben gormedım hıc aynı durum degısen ne agır engellı olanlar saglamlasıyor sen bır ornek vermıssın gozle ılgılı ama keske engellı raporu alıpda sonradan ıyılesebılse herkes kagıt ustunde mılyonlarca engellı magdur durumda %40 raporu oldugu halde saglam verılıyo sen tek bıseye takılmıssın devlet yasa cıkardı eskıden alınan sureklı olan raporunuz omur boyu gecerlı dedı fakat yenı bır rapor alırsan eskıler gecersız sayılıcak senın takıldıgın bu benım yakınıma rapor aldırdım hastanlerı dolasırken ozurlu derecesı veren yonetmelıkde 2006 nın yasasındakı maddelerı uyguluyorlardı ve onu uyguluyorlar degısen bısey yok yenı duzenlemede %50molanlarıda agır engellı dıyor devlet ama bu halde kac kısı var acaba cok merak edıyorum hepsı duzmece bunların sen maddeyı vermıssın ama bos madde o

xxxman sen raporlar konusunda yanlıs dusunuyorsun kardesım ıyı arastırda ondan sonra fıkırlerını yaz adam dız altından ayagını kaybedıyor buna %30 verıyo devlet sence buda guzel dımı uygulama tek gozude %20 lerde verıyo tek elı bılekden olursa %25 lerde verıyo sence ne guzel dımı 2000 lı senesınde bu saydıklarım enaz %40 ıdı sımdı saglam adam bır vergı ındırımraporu alayım dıyor karsına saglamsın dıyorlar neymıs yonetmelık boyleymıs tekerleklı sandalyelı bır amca var dız ustunden kesılmıs ona%56 verıyorlar xxxman sence nekadar guzel dımı kardesım

kardeşim yönetmeliği ben değiştirmiyorum olanı söylüyorum sen hayalinde 2006 yönetmeliği istiyorsan hayalini bozmıyım ben kusura bakma gerçekleri değiştiremem ben okuduğumdan anladığımı yazdım dünya özür oranınıda ben belirlemiyorum bana kalsa saydıklarına verilmeli ama dediğim gibi 10 yıl önce rapor almış tedavi olmuş biride aradan ayıklanmalı saydığın insanla bir tutulmalı özürlü haklarından sadece özürlüler yararlanmalı bilmem anlatabilirmiyorum...2010 da bitti artık 2012 ye göre belirlencek istesekte istemesekte...

Özürlülük ölçütleriyle ilgili yeni yönetmelik çıktı değişiklikleri bilen var mı? İnceleyebilen arkadaş var mı?

T.C. Resmi Gazete

xxman kardesım sen ıyı anlıyamamıssın bak 2006 balthazar formulu baslandı eskıden net oranlar verılıyordu sımdı yonetmelıkler degıstı denılıyor degısen bırsey yok aynı hala 2006 dakı sıztem devam edıyor sasırtmaca olan tek sey %50 yı agır engellı konumuna soktular 2010 dakı yayından kalkan bos seyler sıze 50yı agır sınıfına sokucaz dedıler ama ortada bısey yok gene aynı bak 2011 de bıtdı herkes goruslerını yazsın kım degısıklık oldu dıyecek sen bır onrek verdın ama adamıyılesmısse emeklı olmadan o haklardan yararlanmamalı omur boyuncada rapor almadan ıyılessede bu kısı emeklılıgı gelırse engellı haklarından yararlanır devlet yapmıs sen olsanda haktan faydalanırsın bızım saglık bakanlıgınının formulu ıyı degıl zaten sacmalık safak hanımda dert yanıyor ama dınleyen kım onu

işte sorunda bu devlet yapmış haktan faydalanırsın sağlıklı insan neden faydalancakmış engelli hakkından?engelliysek madem milletten ayrıcalığımız varsa toplumdan dışlanıyorsak bu hakları sadece engelliler kullanmalı 2010 özür oranıda avrupa birliğine göre düzenlenmiş ben %40 alamazsam bile değil Türkiyedeki mahkeme değil avrupa insan hakları mahkemesine gitsem boş adamlar kendi yasalarını benim için delecek değiller...o diyor ben alamıyorum %40 bu diyor ben alamıyorum %40 o zaman kime veriliyor bu raporlar beterin beteri var demek ki kimin hakkıysa o faydalansın...

fulya35 sana katılıyorum. geçenlerde bir hastaneye gittim yani istanbuldaki taksim eğitim ve araştırma hastanesi 2006 daki özürlü yönetmeliği kullanıyor. 2010 özürlü yönetmeliğini kullanmıyor.

Üst Alt