Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliği Yenilendi!

Özürlü raporlarını bir kez daha değiştirdiler ALİ TEZEL

Özürlülerin hakkı olan pozitif ayrımcılık AB uyum yasaları sayesinde arttıkça, hükümet çıkardığı ikincil mevzuat ile özürlü sayımızı aşağılara çekmek için çabalıyor. 15 Aralık 2010 ve 22 Aralık 2010 günleri yapılan değişiklikleri bu köşeden duyurmuştuk, 1998 yılından beridir geçerli olan, Özürlü Ölçütleri 2006 yılı temmuz ayında değiştirilmiş gece yatmadan önce özürlü sayılanlar, sabah uyandıklarında özürlü sayılmadıklarını öğrenmişti. Daha haberimizin mürekkebi kurumadan 16 Aralık 2010 günü yeni bir özürlülük ölçütleri yönetmeliği daha yayınlandı ve ölçütler bir kez daha değiştirildi. Özürlü sayımız bir kez daha düşürüldü. Şimdi de 14 Ocak 2012 günü Resmi Gazetede yayımlanan yeni bir yönetmelik ile bütün yönetmelikler kaldırıldı yerine, yenisi getirildi. Özürlü sayımız yine düşürüldü. Ölçütler değiştirildi. Kazanılmış haklardan ise bazıları korundu bazıları ise ortadan kaldırıldı.
Yönetmeliğe göre;
“MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.”

AliTezel.com - HABERTRK-SGK Tavann geen kazanlarn yzde 14’ alan tarafndan geri alnabilir--zrl raporlarn bir kez daha deitirdiler

Bu yönetmelikle Böbrek nakli yani Renal Transplantasyon %70'e yükseldi:confused:

Ben kimlerin engelilik oranı düştü, kimlerin yükseldi anlayamadım bile.. İşitme engellilerinkinde değişen birşey var mı?

kardesım yonetmelık aynı degısen bırsey yok balthazarla saglamlastık hepsı bu aynı uygulama var hastalıklar ılerledı ama rapor alındıgında aynı degısen yasa su eskıden %40 olumda vergı ındırımı hak etmısler bu yonetmelıgın dısında sayıldı denmıs ama tekrar baska sebepden dolayı yenı rapor alırsa %40 lı olan vatandas bu sefer erken emeklılıgını elınden alıcaz demek ıstıyor devlet baba xxxman kardesımız yasa degısık dıyorda ben goremedım bırde %50 engelı olanların bır kısmı agır ozurlu dendı yasada %50 engelı olupda agır ozurlu olan varmı acaba hangı hastalıklarda verılıyor okadar arastırma yapmama ragmen b ulamadım bu grekcelerını akp hukumetı sag gosterıp sol gozu kor yapıyor

kalp hastalıkları ile ilgili değişiklik varmı yüzde 80 raporum vardı sonra yöneltmelik değişti diye yüzde 50 ye düşürmüştüler ?

07/09/2011 tarihinde vergi indirimi için onaylanan %81 oranlı raporum var 13/12/2012 tahine kadarda süre vermiş Ankara ben yeniden rapormu çıkracağım?

Hasan bey vergı ındırımı ıcın tekrar rapor cıkartamazsınız surelı raporun oldugu ıcın baska neden ıcın sureklımı degılmı dıye ozurlu kımlık kartı gıbı raporunuz yoksa bunlara ıstınaden baska hastaneden dılekce ıle muracat edın senın net hastalıgın konturollumu degılmı ogrenebılırsın

Ali Tezel "Özürlü sayımız yine düşürüldü. Ölçütler değiştirildi. Kazanılmış haklardan ise bazıları korundu bazıları ise ortadan kaldırıldı." derken neyi kastediyor bilmiyorum ama, ben iki yönetmeliği cetvel dahil satır satır mukayese ettim, tek bir değişiklik göremedim. Gören varsa ve bizlerle paylaşırsa öğrenmiş oluruz hak kaybımızın ne olduğunu?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 500 milyon özürlünün yaşadığının anımsatıldığı gerekçede, ''Endonezya ve Malezya'da nüfusun yüzde 1'i, Hindistan'da yüzde 2,1'i, Japonya'da yüzde 5'i, Vietnam'da yüzde 6,4'ü engelliyken bu oran ülkemizde yüzde 12,3 gibi yüksek bir orandır. Hamilelik döneminde anne-bebek sağlığına gerekli özenin ve önemin gösterilmemesi, trafik kazalarının fazlalığı ve akraba evliliklerinin yaygınlığı gibi etkenler engelli sayısının artışında önemli rol oynamaktadır'' denildi.

BU YAZIYI Bİ YERDEN KOPYALADIM ORANLARA BAKILINCA ÖZÜRLÜ ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ GAYET NORMAL TÜRKİYEDE Kİ BU ORAN ÇOK FAZLA HAKKI OLMAYAN BAZI KRONİK HASTALIKLAR DÜŞÜRÜLÜYOR ENGELLİ SAYISI BELİRLENİYORDUR BENİM GÖRÜŞÜM...

ben 19/01/2012 de raporumu aldım %42 vermişler ortabetik özürüm vardı uzun yürüme cıhazı ve tek baston kullanıyordum bundan önce de başvurmuştum 3 defa %18 vermişlerdi

ENGELLİ MAAŞLARINA GÖZÜNÜ DİKEN ÇETE ÇÖKERTİLDİ ...

Dolandırıcı şebekesi bu kez gözünü engellinin üç kuruşluk maaşına dikti. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Osmaniye Polikliniği yetkilileri, değişik hastanelerden alınan hastalara ait tetkik sonuçlarının bilgisayarda değiştirilerek, sağlıklı kişiler adına düzenlendiğini belirledi. Gerçek belgelerdeki isim ve resimleri değiştirdikten sonra fotokopisini çeken şebekenin Osmaniye Polikliniği Sağlık Kurulu'na müracaat ederek 'engelli' ve 'maluliyet' raporu aldıkları öğrenildi. Durumu Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildiren yetkililer, 3 zanlının yakalanmasını sağladı.

SAPASAĞLAM AMA RAPORLU

Sahte rapor şebekesinin büyük paralar karşılığında düzenledikleri raporları alan kişilerin kısa sürede emekli olarak devletten maaş almak, vergiden muaf olmak ve engellilerin tüm haklarından yararlanabilmek için bu yola başvurdukları öğrenildi.

Raporlarda adı geçen hastalar sorgulandı ve hastaneye başvurmadıkları ortaya çıktı. Bundan önce alınan yüzlerce sağlık raporunun 6 yıl geriye dönük bir şekilde inceleme altına alınacağı öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koyarak hastane yetkililerinin ifadesine başvurdu. Yakalanan şebeke elemanlarından birinin üzerinden kimlerden ne kadar para alındığı ile kimlere ne kadar para dağıtılacağına ilişkin evraklar çıktı.

Akşam

xxman ; Tam tersi Kronik hastaliklarin oranlari yukseltiliyor (Son yonetmelik haric), Ortapedik ozurlerin surekli oranlari dusuruluyor.. Kronik hastaliklar ilerleyici ve hastaligin turune gore Komplikasyonlari cok oldugundan dolayi , oranlari artririliyor.

Ayrica : Ulkemizde % 11 den az fazla oldugu soylenen Ozurlu orani tum ozurlulerin oranidir. Sizin yukarda verdigini rakamlar ortapedik -duyma-gorme toplamidir.

14/01/2012 bu yönetmelik hükümlerine göre ankilozan spondolit özür oranlarında bir değişim varmı.? bilen arkadaşların dikkatine. saygılarımla.

Arkadaşlar, ne sakatlık oranı cetveli'nde ne de yönetmeliğin bizi etkileyecek kısımlarında bir değişiklik yapıldı. Cetveldeki her şey önceki yönetmeliğin aynısı...

Üst Alt