Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülük raporları çalışmaları devam etmekte olup, en kısa yayımlanacakmış (cimer)

Oranlar değişmemiş 2010 dekiyle aynı bu seferde çok fazla bir değişiklik olmaz niye yeniden rapor istesinler ki

Benimkindede çalışma alanı boş istihtam var sölücem yazarlarsa bidaha alamam ben vermezler

Bu arada siz ne yaptınız görüş yazısı yazdiniz mı sayın login

Yok hocam bi yazayım diyorum bir yazmayayım.İl ile sorunu hallettim.Onlar yazın gönderelim diyorlar ama bu konudan sonra biraz daha beklemek ağır basıyor.Yeni yönetmelik çıksın sonra göndereyim diyorum.

@login yeni yönetmelik çıkacak diye kesin bir şey yok.ayrica raporunuz zaten yeni yönetmelikten önce olduğu için eğer isteyecekler ise yine rapor yenilemenizi isterler.en azından raporunuz onaylaninca belki kazanılmış hakka girer ve bir daha istenmeyebilir.ben olsan yazardım dilekçeyi ama tercih sizin.iyi günler

Demir60
Doğru halen 2010 daki oranlar geçerli.yeniden rapor istenenler zaten ya 2010 öncesi ya da birden fazla hastalık olanlarda kronik olmayan rahatsızlıklarda ya da raporun usulüne göre hazirlanmadigi durumlar.ben de oranların değişmesinden ziyade bir kaç başka değişiklik yapılacağı kanısındayım.zaten kesin bir şey de yok bakalım bekleyelim.surda 10 ayim kalmış umarım aksilik olmadan 15 Eylül 2019 da direk verecem dilekcemi.

Ogorken

Emekli olurken tekrar rapor istemediklerinden emin olsam yazacağım.Ankarayı aradım.Bilgi sahibi olan yok.Saçma sapan cevaplar veriyorlar.Bir memur rapor 6 aydan fazla olmamalı dedi.

Emekli olurken de rapor isterlerse elimizde rapor kalmaz.Zira başhekim onayı noter onayı kabul etmiyor adamlar.Raporun kaybolma riski de var.

Öteki konuda 2008 den sonra memur olan bir kişinin de raporunu onaylayıp yazısını göndermişler.Kanunen 2008 sonrası girenlerden emekli olurken tekrar rapor istiyorlar.

Neyse ben 10 ay sonra 15 Eylül de dilekcemi gelen yazıya istinaden verecem.o zaman goruruz gelen yazıya istinaden olup olunamayacağını.sgk ben raporumun aslını istemiş demiş ki rapor oraniniz sağlık kurulumuz tarafından %50 olarak onaylanmıştır.isteginiz doğrultusunda 5760 dün dolunca emekli olabilirsiniz.tutup da kendi onayladığı raporu ve hatta aslına el koyduğu raporu tekrar isteyecekse ben bişe diyemeyeceğim.

tekrar aslını isteyecek olsa daha önce neden aslını istesin.asli gibidir yollandiginda bakar tamam der sonra aslını ister.o memur bir halt bilmiyor belli.daha önce sonradan engelli olan memurun bu haktan yararlanamayacagini söyleyen SGK da çalışan memur da vardı.bakin toprak bey bunu yaşadı geçmiş yazıları okuyun.o memur halt etmiş.mesela Merve hanım vardı görüş yazısı geldi ardından dilekçe verdi gelen yazıya istinaden ve emekli oldu onu da bulursunuz geçmiş yazılarda.

dedigim gibi 15 Eylül'de gün doluyor ve ogun verecem dilekcemi o zaman goruruz ne olacak.yazarim buraya.bana gelen cevapta sicil dosyasıyla birlikte genelgeye bağlı evraklar gönderildiği takdirde emekli işlemleri yapılacaktır diyor daha nesin üstadım? Tekrar rapor alıp gönderin demiyor yazida.her neyse goruruz 10 ay sonra.hayirli akşamlar.diger konuda da evet 2008 sonrasinda memur olandan emekli olurken rapor istiyorlar doğru ama adam zaten 2019 ocakta yani 2 ay sonra doluyormus süresi eski primleri yönetmelik beraber.yeni rapor istenmiş zaten adam yazmış.raporu da onaylanmış.daha ne raporu isticekler adam emekli oluyor 2 ay sonra.

her neyse yazarak anlatamıyorum sanırım.iyi akşamlar.rapor alti aydan fazla olmamalı diyen halt etmiş.nerde yazıyormuş göstersin.devlet keyfi yonetilmez.hicbir yönetmelik genelge kanun yok buna dair.sacmalamis hem de daniskasini yapmış.her neyse görüşürüz iyi aksamlar

Ogorken

Sizin dedikleriniz mantıklı ama bu işle uğraşan kurumun memurlarıyla bizzat konuştum.Adamlar her yıl yüzlerce kişiyi emekli ediyorlar.Kaçı engellidir bilmiyorum ama mutlaka bir bildikleri vardır ki görüş yazısı gelse dahi 2-3 yıl sonra emekli olurken tekrar rapor isterler diyorlar.Ya da münferit bazı durumlar var.İyi akşamlar.

Yönetmelik değişmedikden kanun degismedikten sonra kendi onayladiklari sürekli ibareli raporun neyini tekrar isticekler? Her neyse isterlerse de gider alırız mesele değil.netice hastaligimiz belli durumumuz belli.benim raporumu onaylayıp 10 ay sonra yeniden neyine rapor isticekler acaba! İyi geceler

Buyrun adam kamu bankasında calisiyor.sgk dan görüş istiyor ve yazı 2017 de geliyor.ardindan Ocak 2018 de de emekli oluyor ve ayrıca rapor istenmiyor.hayirli geceler

Uzman 0650 sizden bir ricam var durumum hemen hemen sizinle aynı olduğu için sizde soruyorum.daha önce kimseden bu cevabi alamamıştım.bende sizin gibi 01 10 2008 sonrası memur oldum.4 ay önce yeni çıkarttığım raporum sağlık kurulunda onaylandı.16 yıl hizmet süresini bekliyorum ve ocak ayında dolacak.fakat maaş emekli maaşı ile ilgili sorular var kafamda acaba siz şu an ne kadar maaş aliyosunuz

Kardeş o yazı alıntı.sordugunuz kişi memurlar nette paylaşım yapmış.burada üye değil o kişi.buraya derece kademe gösterge oraninizi yazarsanız, yardımcı olmaya çalışayım size.

Bizim maaşlarımız derece kademeye göre hesaplanmiyor ben 01 10 2008 sonrası memur oldum yani yeni memur denilen cinsten bizde maaşlar aynı ssk lılar gibi kazanç üzerinden hesaplaniyor

O zaman bişe diyemem.ama maaş bağlama oranı 2008 öncesine göre ne yazık ki dusuk

login

İşlh linkteki gibi olur yakında tek hastane olcak her şehirde il hastanesi diye olcak mahvolcak millet kuyruklardan

Ankara bitti nerdeyse bilkentin orda

Üst Alt