Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panik atak, anksiyete bozukluk ve OKB ile muafiyet alabilir miyim?

ozkan09

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar kısa dönem askerim 8 yıldan beri psikolojik olarak tedavi görüyorum ,şimdiye kadar paxera ,selectra ,aripa ,lustral ,ketya gibi onlarca anti depresan kullandım ,acemi birliğinde psikoloğa gittim anksiyete bozukluğu tanısı koydu ilaç verdi 1 ay sonra kontrole çağırdı ,kontrole gittim hastaneye yatırdılar 8 gün psikiyatri kliniğinde yattım heyete çıkardılar

heyet F42 -OBSESİF-KOMPULSİF BOZUKLUK SMK lı olarak 30 günlük hava değişimi verdi ,hava değişiminden 10 gün sonra kontrol yazıyor raporumda şuanda hava değişimin son günü sıkıntılarım devam ediyor ,askerlik şubesine birliğe sevk işlemi için gideceğim askerlik şubesinin hastaneye sevk etme yetkisi var mı ,10 gün bekleyecek durumda değilim ,

panik atak var ,anksiyete bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluk var aşırı temizlik hastalığım var aile bireylerimden bile anlamsız yere tiksiniyorum günde 30-40 kere elimi yıkıyorum ,birlikte ağlama krizi geçirdim ,sürekli kulaklarım çınlıyor ,elimde temizlik hastalığımdan egzama çıktı ,huzursuzum ,mutsuzum ,kalbimde çarpıntı oluyor ,aşırı derecede sıkıntılıyım şuanda 100 mg lustral ,100 mg ketya ve 10 mg aripa ilaçlarını kullanıyorum ,hergün 210 mg ilaç kullanıyorum ,doktor sana çürük verirler demişti ,komutanda kıta formunda askerliğe elverişli değildir demişti ,birliğe döndüğüm gün hastaneye kontrol için gönderirler mi ve 2.ve ya 3.heyete çıkışımda çürük raporunu verirler mi sıkıntılarım aşırı derecede devam ediyor askeriyede kendimi kaybediyorum .

Askerlik şubesi bu işe karışmak istemez. Büyük olasılıkla birliğine git, onlar sevk etsin diyecektir. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

Zaten 2. kez hava değişimi alırsanız 3. de sizi çürüğe çıkartırlar.

Evet birliğine katıl onlar sevk eder dediler komutanla konuştum gidince gönderecek orada diyorlar ki illa heyete girmen için hastaneye yatman gerekir diyorlar illa hastaneye mi yatıracaklar yoksa yatırmadan heyete mi sokacaklar acaba ,inşallah hayırlısı artık teşekkür ederim.

90 gün hava değişiminden sonra 3.heyette çürük verilir mi?

Kısa dönem askerim 1.heyete girişimde smklı 30 gün hava değişimi vermişlerdi 2.defa heyete girdim bu sefer smk lı 60 gün yani 2 ay hava değişimi verdiler okbden doktor gelirken önceki epiriz raporlarını filan getir dedi 3.heyete çıkışımda çürük verirler mi toplamda 90 gün hava değişimi almış oldum ,bu sefer çürük alabilir miyim?

İstisnai bir durum olmadıkça bir dahaki sefere çürük alırsınız.

Teşekkür ederim hayırlısı artık umarım öyle olur üçüncüde verirler.

Ben de anksiyete ve ileri dereceden kekemelik var 1 ay hava değişimini malatya da askerlik yaparlar usta birliğinde aldim. Sonra hava değişimi bitince Konyadaki subeye gittim sevk aldim Meram egitim arastirma hastanesine sevk etti ordaki doktor psikiyatri hastanesine yatirdi 15 gun yattim ordaki heyet 1 ay smkli hava degisimi verdi bitti. Tekrar sevk aldim konya Meram egitim arastirma hastanesine gittim 1 ay smkli hava değişimi verdi.Cuma gunu kontrole gittim doktor 1 ay daha smkli hava degisimi verdi Ocağın 31de heyete girecen ordaki doktorlar hava değişimine imza atacak dedi ve bu hava degisimi bitince askerlige elverissiz verilir dedi hayirlisi artik .Toplam son alacağım hava değişimi dahil 4 ay hava değişimi oldu 15gun hastane yattim.Ayni hastaneden 3 ay hava değişimi almış oldum.

2.Hava değişimindeyim ,şube hastaneye sevk etti burada çürük alabilir miyim?

Merhabalar kısa dönem askerim ,askerde rahatsızlandım 8 gün psikiyatri kliniğinde yattım doktor obsesif kompulsif bozukluk tanısı ile smklı olarak 30 gün hava değişimi verdi ,ikinci heyette de smklı olarak 2 ay hava değişimi verildi ,şuanda 2.hava değişimindeyim askerlik şubesindeki memur burada beni hastaneye sevk edeceğini söyledi,sıkıntılarım devam ediyor ,iki sorum var
1.Yaşadığım şehirde doktor heyete çıkarıp çürük verse birliğim bu kararı kabul eder mi?
2.3.heyette çürük verirler mi ? Teşekkür ederim

Okb psikiyatri de inatçı ve tedavi edilmekte oldukça zorlanılan bir takıntı hastalığıdır.siz doktorun dediği gibi epikiriz ve var olan bütün evrakları götürün ,%80 muaf olursunuz.Ayrıca okb mutlaka iyi bir hekim ve iyi bir tedavi ile mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.
Geçmiş olsun...

Teşekkür ederim çürük verilirse de tedavime devam edeceğim ,sağolun.

Şuan 2.hava değişimindeyim şube yaşadığım şehirdeki hastaneye sevk edecek burada heyete girsem çürük verseler birliğim kabul eder mi yoksa illa askerliğimi yaptığım şehirdenmi almam gerekiyor?

ozkan09 Size hava değişimi verilirken Smk denilmiş, yani hava değişimi bitiminde kontrol demişler,Şubenin sevk ettiği hastanenin verdiği karar geçerlidir...

Teşekkür ederim Allah yardımcım olsun artık hayırlısı.

90 gün hava değişimi verildi ,3.heyette çürük alabilir miyim?

Merhabalar askerde 8 gün psikiyatri kliniğinde yattım ''F42 -OBSESİF-KOMPULSİF BOZUKLUK'' tanısıyla önce 1 ay smk lı sonra 2 ay smk lı olmak üzere toplamda 90 gün hava değişimi verildi ,sıkıntılarım devam ediyor ağır ilaçlar kullanıyorum ,3.heyette çürük verirler mi ,kısa dönem asker olduğum halde toplamda 90 gün hava değişimi almış oldum ,artık 3.heyette çürüğea ayırıp muaf mı yaparlar ,doktor gelirken epikiriz raporunu ve diğer raporlarını getir dedi bu sefer çürük verirler mi? Teşekkür ederim.

@OturanBoğa abi şube burada hastaneye sevk etti doktor yeni bir ilaç daha ekledi ben olsam çürük vermem dedi çok canım sıkıldı abi kısa dönem olduğum halde 90 gün hava değişimi verildi hergün 480 mg ilaç alıyorum gidince artık muaf olurmuyum abi

@OturanBoğa abi doktor epikiriz raporlarını istemişti askerlik muayenemi yapan doktorda izne ayrılmış haftaya gitcem doktor yanlış anlar mı acaba durumu kıta kanaat formu ve asker işlevsel formuna olumsuz yazıyorlar gerçi komutanlar

Çürük raporu aldım aksilik olur onaylanmaz diye korkuyorum.

Perşembe günü 3.heyete çıktım ve askerlikten muaf oldum . tanı: kronik nitelik kazanmış obsesif kompulsif bozukluk
karar : 16/D F1 ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR . Fakat korkularım başladı tekrar askere çağırırlar mı rapor sonra onaylanmazda tekrar kontrole ya da heyete çıkartırlar yeniden askere alırlar mı diye takıntı yapmaya başladım böyle birşey olabilir mi acaba ben raporu şubeye götürdüm aslı değil aslı gelince biz seni ararız sen birşey yapmayacaksın dediler ben yanlış birşey olurmu filan diye korkuyorum ,raporum kaç aya kadar onaylanır acaba ve kararın değişme ihtimali var mı kronik diyor sürekli demek sonra başka hastanede heyete çıkarma gibi bir durum olabilir mi?

ozkan09
Ben size ne söyledim,bana inanmadınız mı?

Başka bir başlıkta size şöyle yazmıştım

Bakın siz sadece şunu düşünün,Artık bu sayfa kapandı ve ben muaf oldum;
Aklıma gelen bütün olumsuz düşünceler okb den kaynaklanıyor kağan abi bunu böyle söyledi ve ben hemen tedavi almalıyım sadece bunu düşünün.
Siz artık muaf olmuşsunuz,raporun biraz geç gelebilir,geç gelsin erken gelsin karar değişmez.Muaf olmuşsunuz artık...

"Demiştim"

İnandım da birisi burada birşey demiş önce o kafama takıldı sonradan başka bir hastanede heyete çağırmışlar ondan takıntı oldu hocam kafamda yoksa birşey olacağını bende düşünmüyorum.

ozkan09
Abicim,sen bana güven bir şey bilmesem burada konuşmam/sen muaf olmuşsun ve olay bitti,askerlik sayfasını kapattın artık.
Şimdi senin için önemli olan bir an önce tedaviye başlanmasıdır....

Eyvallah hocam sağolasın rahatladım şimdi evet hastalık takibimi yapan doktora gideceğim vereceği ilaçları düzenli olarak kullanıp daha iyi olacağım inşallah.

ozkan09
İnş,Seni daha iyi görmek istiyorum,bu düşünceler okb nin verdiği obsesyonlardır,tedavi aldıkca bu düşüncelerin yavaş yavaş gidecek.
Hadi bakalım geçmiş olsun...

Haklısın hocam inşallah daha iyi olacağım tedaviyle sağolasın .

Panik atak nasil oluyor acaba?Kalpte fiziksel bi ağri filan hissediliyor mu?

Edacano Panik atak bire bir kalp krizini taklit edebilen bir korku nöbetidir kriz geldiğinde hasta kalp krizi geçiriyorum düşüncesine kapılıp müthiş bir korku yaşar.
Ancak bunu ayırt edebilmek için uzm bir kardiyoloji muayene etmesi lazım.
Panik atak yada ilerlemiş hali panik bozukluk dediğimiz bir kaygı ve korku nöbetidir.
Panik atak kişiye göre değişebilir,bazı vakalarda 10 dakika sürerken bazı vakalarda 1 saat sürebilir.panik atak belirtilerine bakacak olursak en belirgin belirtisi ölüm korkusu çarpıntı nefes darlığı göğüste ağrı veya daralma hissi ellerde terleme ve titreme ve kalp krizi geçiriyorum endişesidir,buna agorafobi de eşlik eder..
Panik atak krizi geçiren bir insan ilk aklına gelen şey bir hastanenin acil servisine kendini atma düşüncesi olacaktır,Ancak yapılan kontrollerde kalpte bir anormallik bulunmaz taş gibisin cevabını alır ve psikiyatriye yönlendirilir...

Bana direk kardiyolojiye git dediler. Zaten acilde ekg ye bakiliyor sadece eko ultrsn filan yok. T.ederim verdiginiz bilgi icin

Eve terhis belgem geldi raporum onaylanmış mıdır?

21 Mart 2019 da Kronikleşmiş Obsesif kompulsif bozukluğu tanısıyla askerdeyken elverişli değil raporu verilmişti ,eve kağıt geldi raporum ve terhis belgem var e devlette de askerlikten muaf tutulmuştur diyor yaklaşık 2.5 ay içinde terhis kağıdım ve raporum gelmiş oldu ,şimdi raporum onaylanmış mı yani bir daha askerlik şubesiyle işim olmayacak öyle değil mi?

Terhis belgem ve raporum geldi raporum onaylandı mı ?

21 Mart 2019'da OKB nedeniyle askerdeyken çürük raporu almıştım 2 buçuk ay sonra terhis belgem ve raporum geldi şuanda da e devlette askerlikten muaf tutulmuştur diyor alttada askerliğe elverişli değildir diyor ,terhis belgesi gelmeden önce orada onay bekliyor yazıyordu şimdi sadece askerliğe elverişli değildir diyor askerlik muaf tutulmuştur diyor ,raporum onaylanmış mı yani?

Kağan55..ben 3 kere dediğiniz gibi acillere taşındım panik atak dan,bir keresinde eyvaahh kalp krizi geçiriyorum nefes alamıyorum diye evden fırlayıp 2 kilometre hastaneye yürümüştüm doktor da gülmüştü...eğer gerçekten kalp krizi geçirseydin bu kadar yolu yürüyüp tıp nitaratürüne geçerdin diye:))

Üst Alt