Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid şizofreniyim, hayat bizlere zor. Bu rahatsızlıktan muzdarip olupta tam remisyon sağlayan var mı?

@osmangazi, sen istediğin şekilde yorumlayıp, istediğin anlamı çıkartabilirsin 25 senedir antipsikotik kullanıyorum, 7 defa hastane yatışım oldu Biz de cefa çektik Artık hayatımdan gayet memnunum. Birileri bana tavsiyede bulunsun diye yazmıyorum

Son düzenleme:
Eskiye göre daha iyiyim. Eskiden olsa eve misafir gelcek deseler aşırı stres yapardım kalabalığın arasında ne konuşcam nasıl davrancam vs.. şimdi rahatım artık topluluk içinde

Ben sosyal fobik değilim ama arada çekingen gibi oluyom ilaçlar bi tuhaf yapıyor

Saldırgan insana basıyorlar ilacı korksun saldırmasın diye o da sosyal fobik bi hale sokuyor

@Descartes,
Aslında yaptığım yorum şuna dayanıyordu. Üşenmedim 10 sene önce okuduğum yazıyı buldum. Uzm. Psk. Pelin Çatak ve Doç. Dr. Kültegin Ögel yargısız düşünememek yazısında:
"
“Harika, mükemmel” gibi sıfatlarla tarif ettiğimiz bir deneyim bizde olumlu duygular açığa çıkarır, yaşantımızın “mükemmel” olduğunu düşünmemiz büyük olasılıkla bize kendimizi iyi hissettirir. Başka bir açıdan ise, bir yaşantımızı “mükemmel” kategorisine koymamız bize başka yaşantılarımızın mükemmel olmadığını ima etmektedir. Başka deneyimlerimiz adeta erozyona uğramış olur ve eskisi kadar bize keyif vermemeye başlayabilirler.
Bir başka açıdan da bu “mükemmel” yaşantıyı kaybetme ve ona bir gün sahip olamama endişesi mutsuzluk yaratabilir. Görüldüğü gibi olumlu yargılar biz hiç farkında olmadan olumsuz duyguları tetikleyebilmektedir."

Mutluyum yaşantım mükemmel demek meğerse ne sıkıntılı durummuş yahu! Yok kaybetme korkusu yok bilmem ne iyi ki de mutsuzum

@sokr@t,

O yazıda, öncesi ve sonrasında yargısız düşünme tavsiye ediliyor. Olumlu veya olumsuz düşünme reddi tavsiye ediliyor.

@osmangazi, sen çok takıntılısın abi . Adam mutluyum dese ne olur demezse ne olur herşeyi ince ayrıntısına kadar incelemek hastalığa kapı açar ki zaten bipolarsın mesajların dan anlaşılıyor. Kusura bakma bunada alınmassın inşallah sadece burdan nasıl göründüğünü söyledim.

@Üzümlükekim, evet bence de okumayı araştırmayı seviyor ve ince ayrıntısına kadar da inceliyor kafa yoruyor görünen o en azından .
@osmangazi, olumlu veya olumsuz düşünme reddedilebilecek bir şey mi ? Mesela ben mutsuzum olumsuz düşünme mi şimdi bu ?

@[NirvaNa], düşünce veya duygu olması değil mevzu konumuz o değil konunun başını oku olumlu düşünme olumsuz düşünme

hergün halüsinasyon gören var mıdır ? 3 saattir evimde uzaylı görüyorum

Youtubetan türkçe eski şarkılardan açtım duygusal duygusal takılıyorum

@Ahmet T, Görüntü net mi? Ben de akşam vakitleri halüsinasyon görürüm

@osmangazi,
Mutsuzum olumsuz yargı tamam pekiyi yargısız düşünmeyi tavsiye edenlere göre mutsuz bir insan ne demeli onun yerine ?

@osmangazi, sen çok takıntılısın abi . Adam mutluyum dese ne olur demezse ne olur herşeyi ince ayrıntısına kadar incelemek hastalığa kapı açar ki zaten bipolarsın mesajların dan anlaşılıyor. Kusura bakma bunada alınmassın inşallah sadece burdan nasıl göründüğünü söyledim.
@Descartes ten özür dilerim. Aramızdaki samimiyete binayen öyle deme yazdım. Yoksa kimseye şunu bunu yap demek haddim değildir.

@osmangazi, :p Ego tatmini için fırsat verdin ama özür dilemene gerek yok .

🤝 Ben de bunları, aramızdaki samimiyete binayen yazıyorum.

Üst Alt