Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paxerayı nasıl bırakabilirim?

serdaraydinn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba forumda yeniyim uzun süredir paxera 40 ve rexapin 5 kullanıyorum ama paxerayı geçmiş zamanda çok kez kullan bırak yaptım haliyle etki etmiyor yüzümde yanma hissi terleme mutlu hissetmiyorum kendimi bu paxerayı nasıl azaltarak bırakabilirim acaba geçmişte 40 tan 30a indiğim halde yoksunluk yaşadım yoksa daha düşük dozlarla mı azaltmam gerekir 40 35 30 gibi yardımlarınızı bekliyorum?.
@OğuzHan112

doktor bana akinetonu bıraktırdı bende yoksunluk hissettim bi iki gün saldırasım geldi kendimi tuttum düşünmemeye çalıştım

@serdaraydinn,
🙂 Hatırladım sizi,sizin paxera ile ilgili ciddi anlamda obsesyon'larınız vardı,yoksunluk yaşarmıyım yaşamazmıyım düşüncesi sizi hasta eden, elinde değil çok iyi anlıyorum,okb psikiyatride tedavi edilmekte zorlanılan bir hastalıktır.

Sizi takip eden hekim paxera içmeyeceksin diyorsa kaldırıp atacaksın,hiçbir şey olmayacağını da kendine telkin edeceksin,şu dozda, bu dozda mı bıraksam..bu düşünceleri bir aşabilseniz emin ol kurtulacaksın.. paxera isimli ilacı hayatından çıkartıp diğer ilaçlar ile devam edeceksiniz,tabi buna doktorunla beraber karar vereceksiniz.

Doktorun bırakman gerektiğini söyledi ise ,daha önce nasıl bırakman gerektiğini anlattım, yinemi olmadı?

@OğuzHan112, Üstadım 40 mg dan 30mg olarak indim yinede yoksunluk yaşadım yani nasıl desem aşırı terleme ve baş dönmesi yaşıyorum ve bu beni çok zorluyor acaba dahada düşük dozlarla mı azaltmam lazım 40 35 gibi diğer türlü sıkıntı oluyor bana

Ben de ağır bir ilaç kullanıyorum.Bırakınca felç bırakabiliyor ayda 50 mg en fazla kesilebiliyor.İlacın bir muadili gibi düşünülebilecek farklı bir ilaç önerdiler ama onun yan etkisi daha ağır.Acil e bile gitseniz ilacı bırakmak için ciddi ifade edin bence.

Hayır hayır, bu düşüncelerin özellikle paxera'ya karşı olan istem dışı düşüncelerin.

Paxera ile alakalı bir şey değil bu, tedavin yeterli değil diye düşünüyorum.

Daha önce mg mg doz azaltarak bıraktığını biliyorum,bende nasıl bırakman gerektiğini söylemiştim.yine olmadıysa paxera ile ilgili değil demek ki.

@serdaraydinn,

Bırakalı yıllar oldu o zamanki şikayetlerim farklıydı stilizanla beraber 6 ay kullanmıştım o kadar uyutuyoduki beni şikayetlerimi yaşayacak zaman kalmıyordu aksiyete depresyon tssb sosyal fobi

@serdaraydinn,

Ama her türlü bırakma yöntemlerini hem seni takip eden doktorun hem ben anlattım,yine olmadıysa demekki ortada bir yanlışlık var.

Paxil olsun anafranil olsun eski ajanlar olmasına rağmen okb ve kaygı bozuklukların da etkili ilaçlar.. doktorun bırakmanı istemişse doz azaltarak bırakırsın,daha önce bunu tariflemiştik.

Aniden kesilince yoksunluk yaşamazsınız demiyorum,ben sizin bu ilaça karşı bir saplantın (obsesyon)olduğunu düşünüyorum.

@serdaraydinn ben birden kestim ailem doktorun parasını ödemiycez dediler bırakmıştım kontrole gitmeyide sonrasında konsantrasyon bozukluğu dışarı çıkamama kafada intihar fikirleri dönmesi ve teşebbüsü yaşadım kendime tam gelmem 6 ayı buldu bıraktığımda en yüksek dozdaydım stilizanla beraber . şu an yanlışlıkla antideprasan içsem halisünasyon görürüm kesin ne günler yaşamışım

Bende paxera kullanıyorum yaygın anksiyete bozukluğundan. Paxera yoksunluk yapıyor citoles ve esmaxta kullandım hicbiri paxera gibi değil

Üst Alt