Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Perthes sekeli ameliyatı olmuştum, ÖTV'siz araba alabilir miyim?

efe1940

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Merhabalar hocam, 10 yaşında iken sağ perthes sekeli ameliyatı olmuştum. Şu an 30 yaşındayım ve elimde herhangi bir rapor yok. Tam teşekküllü bir hastaneden ötv muafiyetli araç alabilir diye bir rapor alırsam B ehliyetimi H sınıfına çevirmem gerekli mi? Bir de ortopedik olarak ötv muafiyetinden yararlanırsak ötv nin bir kısmını ödüyor muyuz yoksa ötv den tamamen muaf mıyız?

Ben ameliyatsız perthes sekeliyle aldım denemelisiniz bence heyete basvurun ayrıca ötvnin tamamından muaf olursunuz

Teşekkürler Denizin kızı, sonuç alirsan bilgilendirme yapacağım

İzninizle bir kaç soru soracağım. Öncelikle raporu hangi şehirden ve hangi hastaneden aldınız? Raporu kaç yılında aldınız? Hastalığın sağ veya sol ayakta olması bir şeyi değiştirir mi sizce? Bir de diyelim ki olumsuz bir sonuç aldım, sizi örnek gösterip dava açma gibi bir şansımız mümkün mü? Bilginiz dahilinde olanları cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler:)

Raporu Çanakkale Devlet Hastanesinden aldım 2013 yılında sağ ya da sol bacak olması farketmez ben sağ bacağından 7-10 yaş arası perthes geçirdim cihaz yardımıyla yürüdüm bacağımda sekel kaldı %10 verildi ortopedik olduğu için kendim kullanmak şartıyla araç alabildim ehliyetine kisit kodları var araca onlara uygun aparat takıldı olumsuz sonuç alir misiniz bilemiyorum ama sanmıyorum dava işleri de kişisel işler bunu denemeden kimse bilemez

Bilgilendirme için sağolun teşekkürler:) Peki şu an yürüme de herhangi bir zorluk çekiyor musunuz, hastalığınız ne durumda

Bacagimda aksama var kilo alinca aci oluyor sadece bazi hareketleri yapamiyorum ama sorun degil hic zorlanmiyorum cok sukur iyiyim yani doktpra da gitmiyorum ileride kalca protezi olacaksin ama gencsin 60 yasindan sonra gel dediler bende onlaru dinliyorum

Anladım, az çok ben de aynı durumları yaşıyorum, çok küçük de olsa aksama var, yaklaşık 2 cm'lik bir kısalık da var. Bende de bazı hareketler kısıtlı, mesela bağdaş kuramıyorum. Bu tarz esnek hareketleri yapamıyorum. Bakalım hayırlısı olsun artık, size de çok geçmiş olsun.

bende 7-8 yaşlarıda perthes geçirdim. 2019 da izmit devlet hastanesinden rapor alarak aracımı aldım.

Hastaneye başvurdum. Heyete girmedim fakat ön bilgi olması açısından ortopedi doktoruna muayene oldum. Doktor perthes sekeli hastalığı ile özel tertibatlı araç alabileceğimi söyledi fakat oranın %40 olması gerektiğini, tam olarak bilmediği için sağlık kuruluna yönlendirdi. Sağlık kurulu da ortopedik engel için bile en az % 40 oran olması gerektiğini belirtti. Benim bildiğim ise ortopedik engellerde oranın bir oranı yok. Eğer bildiğim doğru ise bunun yazılı olduğu bir belge falan var mı? Varsa paylaşabilir misiniz? @OturanBoğa

ortopedik engel ve perthes

Perthes hastasıyım. ÖTV muafiyetli rapor alabilmek için doktorlara gittiğimde en az %40 oran olması gerektiğini söylüyorlar. Bildiğim kadarıyla ortopedik engellerde oranın bir önemi yok. Bunun için ortopedik engellerde oranın önemli olmadığını belirten mevzuatı buraya atabilir misiniz? Forumda aradım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler

Üst Alt