Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Perthes sekeli ameliyatı olmuştum, ÖTV'siz araba alabilir miyim?

efe1940

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Merhabalar hocam, 10 yaşında iken sağ perthes sekeli ameliyatı olmuştum. Şu an 30 yaşındayım ve elimde herhangi bir rapor yok. Tam teşekküllü bir hastaneden ötv muafiyetli araç alabilir diye bir rapor alırsam B ehliyetimi H sınıfına çevirmem gerekli mi? Bir de ortopedik olarak ötv muafiyetinden yararlanırsak ötv nin bir kısmını ödüyor muyuz yoksa ötv den tamamen muaf mıyız?

Ben ameliyatsız perthes sekeliyle aldım denemelisiniz bence heyete basvurun ayrıca ötvnin tamamından muaf olursunuz

Teşekkürler Denizin kızı, sonuç alirsan bilgilendirme yapacağım

İzninizle bir kaç soru soracağım. Öncelikle raporu hangi şehirden ve hangi hastaneden aldınız? Raporu kaç yılında aldınız? Hastalığın sağ veya sol ayakta olması bir şeyi değiştirir mi sizce? Bir de diyelim ki olumsuz bir sonuç aldım, sizi örnek gösterip dava açma gibi bir şansımız mümkün mü? Bilginiz dahilinde olanları cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler:)

Raporu Çanakkale Devlet Hastanesinden aldım 2013 yılında sağ ya da sol bacak olması farketmez ben sağ bacağından 7-10 yaş arası perthes geçirdim cihaz yardımıyla yürüdüm bacağımda sekel kaldı %10 verildi ortopedik olduğu için kendim kullanmak şartıyla araç alabildim ehliyetine kisit kodları var araca onlara uygun aparat takıldı olumsuz sonuç alir misiniz bilemiyorum ama sanmıyorum dava işleri de kişisel işler bunu denemeden kimse bilemez

Bilgilendirme için sağolun teşekkürler:) Peki şu an yürüme de herhangi bir zorluk çekiyor musunuz, hastalığınız ne durumda

Bacagimda aksama var kilo alinca aci oluyor sadece bazi hareketleri yapamiyorum ama sorun degil hic zorlanmiyorum cok sukur iyiyim yani doktpra da gitmiyorum ileride kalca protezi olacaksin ama gencsin 60 yasindan sonra gel dediler bende onlaru dinliyorum

Anladım, az çok ben de aynı durumları yaşıyorum, çok küçük de olsa aksama var, yaklaşık 2 cm'lik bir kısalık da var. Bende de bazı hareketler kısıtlı, mesela bağdaş kuramıyorum. Bu tarz esnek hareketleri yapamıyorum. Bakalım hayırlısı olsun artık, size de çok geçmiş olsun.

bende 7-8 yaşlarıda perthes geçirdim. 2019 da izmit devlet hastanesinden rapor alarak aracımı aldım.

Hastaneye başvurdum. Heyete girmedim fakat ön bilgi olması açısından ortopedi doktoruna muayene oldum. Doktor perthes sekeli hastalığı ile özel tertibatlı araç alabileceğimi söyledi fakat oranın %40 olması gerektiğini, tam olarak bilmediği için sağlık kuruluna yönlendirdi. Sağlık kurulu da ortopedik engel için bile en az % 40 oran olması gerektiğini belirtti. Benim bildiğim ise ortopedik engellerde oranın bir oranı yok. Eğer bildiğim doğru ise bunun yazılı olduğu bir belge falan var mı? Varsa paylaşabilir misiniz? @OturanBoğa

Arkadaşlar merhaba, forumda yakın zamanda perthes sekeli rahatsızlığından rapor için hastaneye başvuran görmedim. 28 ine randevum var, ötv muafiyeti için ilk defa gideceğim hastaneye.

Forum da sağlık kuruluna başvurup ötv muafiyetli araç alamayan okumadım ama nelere dikkat etmeliyim, hangi olumsuzluklar ile karşılaşabilirim, neler yapmalıyım. tecrübeleriniz çok önemli benim için.

Sol kalçamdan 6 yaşında ameliyat oldum. balta limanı hastanesindeki doktora normal muayene oldum geçen hafta, Son durak protez dedi. henüz o aşamada değilim çok şükür ama hareket kısıtlılığı ve ağrım var biraz. Sol kalça ameliyatımdan dolayı otomatik vitesli araç için rapor vermemezlik yapar lar mı

Ehliyeti de değişmek için bu kurula mı söylemem gerekiyor yoksa illa aile hekiminden sevk mi almalıyım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

ehliyet ile ilgili de başka bir şeyi merak ediyorum.diyelim ki normal b sınıfı, engelli ehliyeti ile değiştikten sonra, otomatik vitesli araç kullanır ibaresi yeni ehliyete eklendiği zaman manuel vitesli araç kullanamıyor muyuz? olaki polis çevirince yeni ehliyet ile sorgularsa herhangi bir yaptırımı var mı? varsa nedir acaba

merhaba ben de perthes sekelinden kurula başvurdum. 30.05'te kurula girdim. Henüz sonuç açıklanmadı bekliyorum ben de raporun çıkmasını.

Konuyu da yeni gördüm malesef

Ben aldım raporu, yüzde 8 diye salladı kafasından doktor. yalnız açıklama kısmına ekstradan 2022 li yasadan yararlanamaz yazmışlar. Acaba bu engel olur mu vergi dairesi birşey der mi, bir de başvuru nedeni kısmı boş, bazı raporlarda ötv muafiyeti falan yazdığını gördüm. Umarım sorun teşkil etmez

Arkadaşlar selamün aleyküm benim iki bacakta da perthes hastalığı ve aşırı derecede kireçlenme mevcut ve sol bacağımda 3 cm kısalık mevcut ötv indirimi için gittim hastaneye başvuru yaptım özel tertibata gerek yoktur ibareli rapor verdiler yani ötv indiriminden faydalanamadım doktorum diyorki çok yürürsen kısa zamanda protez takıllır ama hastane araç için rapor vermiyor bu durumda ne yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz teşekkür ederim

Gurkan25
çok saçma bir cevap rapora itiraz edin hakem hastaneye yönlendirsinler belki biraz uğraşırsınız uzun sürer ama sonuç değer bence

ortopedik engel ve perthes

Perthes hastasıyım. ÖTV muafiyetli rapor alabilmek için doktorlara gittiğimde en az %40 oran olması gerektiğini söylüyorlar. Bildiğim kadarıyla ortopedik engellerde oranın bir önemi yok. Bunun için ortopedik engellerde oranın önemli olmadığını belirten mevzuatı buraya atabilir misiniz? Forumda aradım ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler

İyi günler. Bu gün perthes şeklinden dolayı ortopedik engelli raporu için kurulan gittim.once ehliyet değişikliği yapmanız gerekiyor denildi.yaptigim arastirmada % 40 tan az rapor orani olanlar engelli ehliyeti alamiyormuş bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

İyi günler. Bu gün perthes şeklinden dolayı ortopedik engelli raporu için kurulan gittim.once ehliyet değişikliği yapmanız gerekiyor denildi.yaptigim arastirmada % 40 tan az rapor orani olanlar engelli ehliyeti alamiyormuş bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

@"ihes,

Böyle olmaması lazım, belki rapor çıkmayacak bi aksilik olcak, önce ehliyet alıp sonra rapor alanlar okumuştum burada ama son durum ne tam bilmiyorum

ortopedik engelliler için oran şart değil. Açıklama kısmında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ifadesi yazması yeterli, birde ehliyetini engelli yapıp 10.02 - 78 kodları yer almalı, tabi engelinizin durumuna göre de ekstra kodlar verilebilir, sağ bacak ise gaz pedalının direksiyonda olması vs gibi

@ihes,

oranın önemi yok benim ilk raporum %10'du yenilenen raporum da %12 sağ perthes 2 defa araç aldım bu oranlar engelli haklarından yararlanmaya yetmez onun için %40 şart ama araç alma prosedürü farklı

Merhaba,

Perthes hastalığına (sol kalça) bağlı olarak 23 sene önce kemik uzatma ameliyatı ve 13 sene önce de total kalça protezi ameliyatı geçirdim. Ayrıca sol bacağımda belirgin zayıflık, güç kaybı ve yaklaşık 2.5 cm kısalık var. Diz ve kalça hareket açılarım kısıtlı, yürüyüşümde ise bozukluk var.
Sağ bacağım ve kalçam sağlam.

Sağlık kurulu raporu için başvuruda bulunacağım. Şu an sürücü belgem yok. Hem sürücü belgesi hem de ÖTV muafiyetli araç alımından yararlanmak istiyorum.

Özel tertibata ihtiyacım yok, yalnızca manuel vitesli araçları kullanmam mümkün değil. Dolayısıyla otomatik vitesli araçlar benim için uygun.

Soru 1: "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı (otomatik vitesli) taşıt kullanması gerekir" ibaresinin rapora eklenmesi yeterli midir? Yoksa kelimesi kelimesine geçmesi gereken başka bir kalıp cümle var mıdır?

Soru 2: Başka bir rahatsızlığımın (Raynaud) da olması sebebiyle %40 engelli raporu almam mümkün gibi görünüyor, hem engelli haklarından hem de ÖTV muafiyetinden yararlanmak için süreci tek seferde tamamlamak istiyorum. Bunun için başvuru sürecinde veya öncesinde dikkat etmem gerekenler konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Soru 3: Benim durumum özelinde, sürücü belgesi alımında veya sonrasında bir sorun yaşamamak için dikkat edilmesi ve işletilmesi gereken kodlar nelerdir?
Araştırdığım kadarıyla "78 (Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir)", "10.02 (Otomatik vites)" ve "47 (İki tekerlekli araç kullanamaz)" olması yeterli gibi görünüyor.

Sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt