@
aRiSe* kanal içimi
hayırlı olsun
Teşekkür ederim
kulak arkası, Widex için filtre arıyordunuz naptınız?
------------------------------------------------------------------
İlk mesajı güncelleyecektim lakin güncelleyemedim yeni cihazımla alakalı görüşlerimi aşağıda belirttim,
Widex u220 passion kulak arkası işitme cihazı değerlendirmesi:
Uzun zamandır işitme cihazı kullanmıyorum, nereden baksanız 20 senedir cihaz kullanmadığımdan bazı konularda köreldiğimi cihaz kullanınca farkına vardım. Kullanmayı bıraktığım cihaz analog bir cihazdı kulak arkasıydı sürekli feedback yapardı o zamandan beri kullanmadım tüm sesleri yükseltiyordu etrafımdaki konuşmalara odaklanamıyordum aşırı baş ağrıtıcı bir cihaz idi. İyi ki de kullanmamışım diyorum ama keşke o zamanlar teknoloji daha gelişmiş olsaydı diyorum.
Alacak olan kararsız olanlar için ilk değerlendirmem;
Öncelikle olumlu görüşlerim;
-Yön odaklama olayı güzel.
-Pil azaldığında bir kadın konuşup pil zayıf diyor
Bu konuda sıkıntı yok biraz daha gidiyormuş bu uyarıdan sonra
-Comdex (boyuna asılıyor muska gibi) ile telefon üzerinden konuşmalar bildirimler vs gelmesi güzel cihazda uygulama sesleri filan türkçe
-Programlar arası otomatik geçiş yapıyor cihaz, fark etmiyor değilim lakin şuan ses seviyesini odyoloğum düşük olarak ayarladı zamanla kendiliğinden kademe kademe yükselecekmiş. (comdex üzerinden ses arttırıp kısabiliyor programlar arası geçiş yapabiliyorum)
-İşitme cihazı ufak, takıp takmadığınız pek belli olmuyor olsada mühim değil kimse sizi işitme cihazı kullanıyorsunuz diye yargılamaz utanmanızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil.
-İşitme cihazının senkron çalışması güzel bir şey yön tayininde kafa karıştırıcı bir durum yaşamadım. Ama çevresel sesleri bayağı bir unutmuşum sanırım neredeyse hiç duymuyor muşum amma ses varmış
kafa karıştırıcı bir durum yaşamadım rahatım bu konuda.
-Konuşma bozukluğum yok ama kendime özgüvenim geldi çünkü ne konuşulduğunu anlıyorum. Konuya müdahil yanlış şekilde müdahil olmaya son (sağır duymaz uydurur
)
Cihaz kullanmadığım zamanlar evde tv de ne konuşuluyor bilmiyordum çok sesli açmam gerekiyordu ki anlayayım. Duyma konusunda bir sorun yok anlamıyordum, bende psikolojik olarak yalnızlaşmaya iten sebep buymuş meğersem. Kesinlikle işitme kaybınız varsa cihaz alın kayıp derecesi önemli değil. Anlamada zorluk yaşıyorsanız eğer mutlaka almalısınız. (İnsanlara işkence etmeyin. Gerçekten size seslerini duyurmak için çok çaba gösteriyorlar)
-3 yıl garantili böyle bir artısı var.
Bir çok güzel yanı var aklıma gelenler bunlar lakin cihaz kullanmayı ihmal etmeyin, kullanırkende kulağınızın sağlığına zarar vermeyin aşırı yüksek seslere çıkmayın kaybınız ilerlemesin.
olumsuz görüşlerim,
-Comdex ile müzik dinleyebiliyorsunuz ama kulaklık gibi sesler doyurucu değil tabi bangır bangır müzik dinleyemezsiniz diyeceğim lakin hoparlör yeni olduğundan zamanla ne aşamaya gelir bilemiyorum ama bu konuda tatmin olmadım. Çokta mühim değil açıkçası. Film izlerken pek sorun olmadı.
-Nasıl temizlik yapılacağı ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Özellikle ter konusu ve nem konusu canımı sıkıyor sonuçta çok para verdik bozulsun istemeyiz. Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var aldığım yer 430 liraya bir nem alma uv ışınım yayan bir cihaz önerdi ama çok para verdik yahu. Bu konu ile ilgili tavsiyelerinizi muhakkak bekliyorum.