Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Phonak V70 mi yoksa Widex u220 mi?

aRiSe*

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İşitme Testi spoiler içinde
Spoiler Spoiler/Ayrıntı İçerik:

Arkadaşlar bu iki cihaz arasında kaldım. Widex u220 (5Kanal) için çiftine 6500 Phonak v70 (16kanal) için çiftine 7000 tl fiyat teklif edildi. Her ikisi de kanal içi kulaklık olacak. Tavsiye edeceğiniz bir şey var mıdır?

Ben özellikle telefonla sık konuşan biri olarak kablosuz konuşma özelliği olsun istedim bu iki cihazda da o özellik var kumanda ile cep telefonuna bağlanılıp müzik vs bildirimler falan alınabilir olması hoş lakin bu işin pil boyutu var birde. Yani pil fiyatları ne kadar bilmiyorum lakin 2-3 hafta gitse iyi olurdu. Düşüncelerinizi bekliyorum.

bu kadar iyi seviye isitmen varken, isitme cihazindan faydalanmak icin pil hergun bitse hic uzulmem sahsen.cihazi begendiysen onemsiz pil parasi:eek:isitme seviyene ozendim, masallah.
bir kartonu isitme merkezinden 10 liraya alirdim, bir kartonda 6 pil. ama yakinda almadim. pilburdadan 7 liraya kartonu 10 karton 70 liralik almistim. kargoda bedava cok alirsan.
tek pil 15 gun gidiyor. ama sizin kayip az. 10 numara piller 7 gun gidiyor diyen arkadaslar var.

shukufe

Teşekkürler, pil konusu ayrı bir dert tabi bir de filtresi var bunun. Peki bu fiyatlar işitme cihazı için normal mi?

Kanal içi alma

Widexin sesi doğal marka olarak

Fiyatı iyimiş nerden alıyonuz

Ben n11den alıyom pili

Rayonac simens daha ucuz
shukufe baktımda pil buradaya 7tl olan power xtra diye pil ondanmo aldın sen

rayovac almistim. rayovac kullanirken diger markalarin bazilarinda olan beni sinir eden pil bitmeye yakin seslerin degisip gudurdetmesi olayi olmuyor genellikle.

Çok pahalı olmuş pilde n11 senin dediğin yerdede artmış fiyatları baya

Pil burdada pover xtra ucuzmuş bitmiş ama

Maxtonenin iyi pilleri biara kampanya etmişti:)

Anlama açısından zor benimde kulak içi kulağımı çok terletiyo bide

Kulak arkasının ufacıkları var ondan dene

Widekste var minicik

Kulak arkası 2 mikrofonlu kanal içi 1

sahranil

Widexde de Phonakta da 2 mikrofonlu kanal içi cihazlar var ama gözlük kullanmasam kulak arkası alayım diyorum ama gözlük rahatsız etmez mi?

aRiSe* kanal içi tek hoporlörlü çift değil kulak arkası alın siz deneme süresi isteyin

Rahatsız etmez gözlüklen

Bende ufaklardan denicem kulak arkası ilerde olursa kulağıma kalıbı

sahranil

Bana kulak içi yazdı reçeteyi doktor. Kulak arkasına nasıl çevirtiriz bilginiz var mı acaba :)
@Mehmet Akşit hocam, sizden de bir değerlendirme yönlendirme bekliyorum açıkçası. Gözlük kullanıyorum. Müzik dinlemeyi enstruman çalmayı seven biriyim. Bu yetenek ve zevklerimin aksamasını istemiyorum tavsiyelerinzi de bekliyorum.

@aRiSe*

Kulak kanalın uygunsa ve fazla kulak kiri oluşmuyorsa kulak içi işitme cihazı da kullanabilirsin. Ama benim tercihim de kulak arkasından yanadır. İşitme kaybına göre her iki kulağında da cihaz kullanman gerekiyor. Kullanmadığın kulakta konuşmaları anlama yeteneğin giderek azalır.

Kadıköy'e gidebilirsen, Duysel işitme merkezine uğra. Arzu hanıma selamımı söyle. Sağ ve sol kulağa ayrı ayrı işitme cihazı denemesi yapsınlar.

Geçmiş olsun

arkadaşlar widex u220 passion modelini almış bulunuyorum. Bu cihazla ilgili önerileriniz var mı? Genel olarak sessiz bir yerde olsamda bazen gürültülü yerlerde de olduğum oluyor. Ayrıca bu nem alıcı uv ışını ile bakteri temizliği yapan cihazlardan almaya gerek var mı?

@aRiSe* kanal içimi

hayırlı olsun

Teşekkür ederim :) kulak arkası, Widex için filtre arıyordunuz naptınız?

------------------------------------------------------------------

İlk mesajı güncelleyecektim lakin güncelleyemedim yeni cihazımla alakalı görüşlerimi aşağıda belirttim,

Widex u220 passion kulak arkası işitme cihazı değerlendirmesi:

Uzun zamandır işitme cihazı kullanmıyorum, nereden baksanız 20 senedir cihaz kullanmadığımdan bazı konularda köreldiğimi cihaz kullanınca farkına vardım. Kullanmayı bıraktığım cihaz analog bir cihazdı kulak arkasıydı sürekli feedback yapardı o zamandan beri kullanmadım tüm sesleri yükseltiyordu etrafımdaki konuşmalara odaklanamıyordum aşırı baş ağrıtıcı bir cihaz idi. İyi ki de kullanmamışım diyorum ama keşke o zamanlar teknoloji daha gelişmiş olsaydı diyorum.

Alacak olan kararsız olanlar için ilk değerlendirmem;

Öncelikle olumlu görüşlerim;

-Yön odaklama olayı güzel.

-Pil azaldığında bir kadın konuşup pil zayıf diyor :) Bu konuda sıkıntı yok biraz daha gidiyormuş bu uyarıdan sonra

-Comdex (boyuna asılıyor muska gibi) ile telefon üzerinden konuşmalar bildirimler vs gelmesi güzel cihazda uygulama sesleri filan türkçe

-Programlar arası otomatik geçiş yapıyor cihaz, fark etmiyor değilim lakin şuan ses seviyesini odyoloğum düşük olarak ayarladı zamanla kendiliğinden kademe kademe yükselecekmiş. (comdex üzerinden ses arttırıp kısabiliyor programlar arası geçiş yapabiliyorum)

-İşitme cihazı ufak, takıp takmadığınız pek belli olmuyor olsada mühim değil kimse sizi işitme cihazı kullanıyorsunuz diye yargılamaz utanmanızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil.

-İşitme cihazının senkron çalışması güzel bir şey yön tayininde kafa karıştırıcı bir durum yaşamadım. Ama çevresel sesleri bayağı bir unutmuşum sanırım neredeyse hiç duymuyor muşum amma ses varmış :) kafa karıştırıcı bir durum yaşamadım rahatım bu konuda.

-Konuşma bozukluğum yok ama kendime özgüvenim geldi çünkü ne konuşulduğunu anlıyorum. Konuya müdahil yanlış şekilde müdahil olmaya son (sağır duymaz uydurur :p)
Cihaz kullanmadığım zamanlar evde tv de ne konuşuluyor bilmiyordum çok sesli açmam gerekiyordu ki anlayayım. Duyma konusunda bir sorun yok anlamıyordum, bende psikolojik olarak yalnızlaşmaya iten sebep buymuş meğersem. Kesinlikle işitme kaybınız varsa cihaz alın kayıp derecesi önemli değil. Anlamada zorluk yaşıyorsanız eğer mutlaka almalısınız. (İnsanlara işkence etmeyin. Gerçekten size seslerini duyurmak için çok çaba gösteriyorlar)

-3 yıl garantili böyle bir artısı var.

Bir çok güzel yanı var aklıma gelenler bunlar lakin cihaz kullanmayı ihmal etmeyin, kullanırkende kulağınızın sağlığına zarar vermeyin aşırı yüksek seslere çıkmayın kaybınız ilerlemesin.

olumsuz görüşlerim,

-Comdex ile müzik dinleyebiliyorsunuz ama kulaklık gibi sesler doyurucu değil tabi bangır bangır müzik dinleyemezsiniz diyeceğim lakin hoparlör yeni olduğundan zamanla ne aşamaya gelir bilemiyorum ama bu konuda tatmin olmadım. Çokta mühim değil açıkçası. Film izlerken pek sorun olmadı.

-Nasıl temizlik yapılacağı ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Özellikle ter konusu ve nem konusu canımı sıkıyor sonuçta çok para verdik bozulsun istemeyiz. Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var aldığım yer 430 liraya bir nem alma uv ışınım yayan bir cihaz önerdi ama çok para verdik yahu. Bu konu ile ilgili tavsiyelerinizi muhakkak bekliyorum.

aRiSe* bendeki yedeği koydum kirlisinide yıkadım:)

ankarada dayıma dedim al sakla bana gelene kadar artar dedim fiyatı:)

cihazına bakabilirmiyim ne model hangi seriden aldın sesi güzel demi doğal

hangi şehirden aldın ne kadara

sahranil

Kocaeli'den aldım Comdex ile birlikte 7800 TL verdim çiftine Widex U220 PASSION serisi, bendeki üst kapak siyah aşağıdaki aynısı hoparlör kulak kanalına giriyor.

Ses olarak biraz ayar gerekiyor sanki sesler çok tiz geliyor rahatsız ediyor hafiften bu şekilde.

Spoiler Spoiler/Ayrıntı İçerik:

aRiSe* güzelmiş ufakmı görüümü

bunun minikleri var gördünmü ondanda

benimkide dream serisi

seninki kulak içimiydi önceki

sahranil

Evet ufaklarından baya küçük. 15 senedir kullanmıyorum cihaz önceki analog kulak arkası cihazdır çok kötüydü kullanmadım bende

hmm 15seneden sonramı takcan cihaz

hiç çıkarma bari alışman gerek

işitme testi yaptır ona göreayar yaptır

sahranil

Test yapıldı ya rapor aldık o kadar. Ayarları falan yaptı odyolog entegre olma konusunda hızlıyımdır. Alışma sorunum yok çok şükür ama hoparlör den sesler biraz daha tok gelse daha iyi olurdu.

Tek sıkıntım acayip kaşıntı yapıyor kulak içine giren hoparlör.

alışırsın hoporler niye kulağın içindeki

kaç hoporlörlü

az denede gene gitcen kontrole sesleri söle nasıl istediğini yapıyo orda sana

benimki ötüyodu ısrarla böle olması gerekiyo dedi odyo ayardan sonra dedim ses geliyo hış hış gittim fötbakmı nedir o açıkmış onu kapattı fazla sesini açmıyo kilo verdiğim için kalıbı bollaşmış kulağıma benim

benimkinin sesi güzel aynı gerçek ses sadece kalabalıkta zor 4 5kişi falan büyük salonlarda anlamam konuşma

sahranil
Bu hoparlör kulaklıktan ayrılabilir işitme cihazının içinde değil yani.

2 mikrofonlu tek hoparlörlü kaç tane hoparlör oluyor ki

iki tane oluyo hoporlörü neresinde oluyo

hiç takmadım ondan:D

Ben widex kullandim 1 yil ama simdi oda isimi görmüyor.widex in bluetooth lu telefon aparatimda var kyllanamiycam aparati hic kullanmadim pilleri ortalama 2 hafta yetiyor.suan phonax kullaniyorum bu daha iyi isimi görüyor. Cihazimin daha cok yeni fabrikaya yollayip fabrika ayarlarina cevirebilirim.Ilginen olursa cok uygun fiyata cihazi ve bluetooht aparatini bir arada verebilirim.yapacaginiz tek sey odyologda kendi isitme ayarlariniza gore ayarlatmak piyasanin cok altinda bi fiyata verebilirim.ihtiyaci olan birileeine faydam olur belki

Üst Alt