Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Piskiyatri ilaçlarını uzun süre kullanmak zararlıymış!?

basari

Aktif Üye
Konular
211
Reaksiyonlar
24
bunu bana bi piskiyatri doktoru söylemişti kanda etkileri oluyomuş uzun süre kullanınca

hacettepe akineton dan için uzun süre kullanılmaz demişti

@Ahmet T, eskiden konuştuğum bir arkadaşım vardı bağımlısıydi akinetonun

ben bağımlısı olmadım doktor şu şekilde kullan dedi o şekilde kullandım

Uzmanı değilim fazla ciddiye alma ancak hangi ilacın fazlası zararlı değil ki?

Şu en basit parasetamol hani düz ağrı kesici ateş düşürücü parol bile belirli süre sonra bağımlılık yapmaya başlıyor.

En iyi ilaç, ilaçsızlık. Mümkün mü, değil.
O zaman mümkün olduğunca az kullanmaya bakın derim.

Bununla alakalı geçenlerde internette gördüm bir genç düzenli olarak sürekli (sanırım ağrı kesiciydi) ilaç kullandığından böbrekler sönmüş* çocuğun kolları, derisi bi tuhaf hal almıştı.

valla 20 senedir içiyorum hatta geçen bununla ilgili konuda açtım ama çare yok mecbur içiyoruz. iş yok güç yok hayatmızda herşey sıkıntı herşey problem ne yapalım ???

@ozmuşlu, aksini söylemedim, büyük ihtimalle ben de senelerce ilaç kullanacağım. Ancak başlık sahibi gibi psikiyatrik ilaç kullananlar bu durumu kafaya takarsa kendiliğinden bırakma gibi bir olaya yeltenebilirler.

E tabi bunu da kimse istemez.

@WinstonSmith peki usta biz niye böyleyiz ? ben niye bu hayatta tutunamadım. ? neden yurt yuva sahibi olamadım. herkes iyi yaşarken ben neden rezil yaşıyorum ??? herşeye rağmen bu rezil hayatı neden çekiyorum ??

@ozmuşlu, duruma farklı açıdan bakarsan bu hayatta "senin yerinde" olmak isteyen binlerce insan görebilirsin.

Bunu avunma olarak görme ancak herkes iyi yaşamıyor, biz sadece daha iyi (en azından bizden iyi) olana odaklanıyoruz.

Hiçkimseyi, hiçbir mesleği, hiçbir durumu (aşağılık olanlar hariç) küçük görmedim, görmem, göremem. Kendimce çok farklı maddi ve manevi dönemlerim oldu hepsini deneyimledim.

Yolda yürürken herhangi bir araca, motosiklet kullanırken arabaya, araba kullanırken daha iyi ve yenisine... insanoğlundaki bu döngü hiç bitmez.

@WinstonSmith valla kendimizi yıllarca hep böyle kandırdık... müslüman yokluğa şükretmez varlığa şükreder... hem çok mu şey istiyoruz şu kahpe dünyadan kimseye muhtaç olmayacak kadar kazansak yeter. kendi işimizi yapalım diyoruz olmuyor kamuda kıçı kırık taşerona girelim diyoruz olmuyor peki biz neden yaşıypruz ??? yarın gidip nalburdan 2 metre urgan ip alacam...

Rivayet derki. Bu ilaçlar ömür boyu kullanacaksın. Bu senin elinde değil.

Kimsenin elinde değil ama kullanacaksın.

Zararlı ama kullanmazsak kafayı yiyor hastanelik oluyoruz bu durumda kim takar zararını sigarada zararlı içiyorum ondan da mı zararlı?

1)kisa yada uzun bade zararsiz olan ilac yok.ama ilaclarda durum fayda zarar ilsiksidir bazen cok zararli olacagi hastaya bile recete edilebilir faydasi zararindan falza yada onemli oldugu icin
2)uzun vadeli ilaclarin neryse tamami risker icerir.bazi ilac karacigeri yorar bazilar hormonal etki yapar.ama her lacta cok agir uzun vade kulanimda sorun degildir.misal kolastrol ilaci yazarlar ama uzun sureli kontollerde mutlaka karacigerine bakilir.bazi ilaclar var bobreklere baska yerlere riskli arada bakarlar bazendoktorlar dinlendirler bi sure ilaci biraktirirlar yada setreltirler 15-18 see once yag kolestorl ilaclarini doktor bana aylarca kulanitrdi cok dusmuyordu zati de sonra gunu bitlik altdirdi sonra raprumda olmasina ragmen almaistim doktor da evet zati cok faydasini da gormuyorsun uzun vadde kullanmamak iyidir demisti

tansiyon ilaclari falan gibi hayati almazsan hayatini sasirtacak ilaclar omaikca dokorlar bu islere dikkat ederler
zati tarihden gunumuze ezcacilik ile zehir arastirmalari bir gider.ilaclar aslinda kucuk dozlarda zehirlerdir fayda verir panzehir denilen karsit seyler bilezehrin kendisi ile uretiliyor yilanlar zehri falan bile.
exaci falan degil bu is dktorunda degil onlarda kismen bilir asil bu isler exacilar dali ancak iste bu kar zarar dengesi gozetilirek hemimle gidilir.yanetkileri zararlari degendirlir lacdegisimleri doz degisimleri planlamalar yapilir.
psikaytir ilaclarin daha cok gundeme gelme sebebi sanirim genel olarak bi cok diger ilacin aksine direk beyin beyin kimyasiustune oldugundan
yoksa ayagim icin krem verdiler aci biberi soslu kullnmadim daha gavalar da cok sicak halimde yok.ama okusan ooo bi tonuyari topu tupu bi krem yani yatigi da aci beberin ietkin madesi ile sinileri asiri uyariyo boylece sinirler algizlasiyo hisetigin gercek ve hatali sinyali ayrilarin azaliyo.
zarari sifir ilac diye bisi oldugunu dusunmuyorum
az zararlilar cok zararlilar vardir olsa olsa
bazi ilaclar hem guclu yan etkilere hem guclu uzun vade etkilere sahipler orasida dogru

ilac kullnmayi sevmeyen biriim hayatimda duzensiz kimseye akil verecek ne yasandim ne ozenim var .bu ozensizligimden dolayi 20 sene 3.4m kere sekerimi geri cok ust duzeyde patlattim.yataklara dusurecek idrarda kancikartacak bisi olmadikca doktora gitmem antibiyitkler almam
lisa vadede doktorlarin verdigi ilaclari kulanirim
ilacsiz surunerek yasanabiliyorsa yasanir.ama ya ilac lazimsa sizofrenide adam ilaclarini alirken %99 iyiken ilaclari almadiginda bi kacda durum cok kotu noktalara gelebiliyorken ne yanetkisi ne uzun vadede etkisiolursa olsun ilac almama gibi bir secenek yok disimurudu disciobim var ile ayagim kangrene donucek durumun bir olmamasi gibi
fayda zarar yapmazsancok kotu olucaksin oluceksin durumlari varsa ne etkisi olursa olsun ilac sart
kanser hatsalarina bi ilaclar veriyorlar bi ransyonlar bunu videolara belkere cekip 100 yil onceki tipcilara gostersek savas sucu insanlik sucu isliyorlar heralde derler
oyle agir oyle agir hasarlari olan ilaclar hucreleri oldurup bagisikligi yokedecek saci kili kalmayacak bisi yedirtip icermeyecek ksumaktan hellak olucakhalere aylarcakatlaniyor ustelik bi cogu da tedavi bile deigl.6-12 ay olan omrunu belki 3-5 sene cikartabilirsin die o en agir kanser tedavilerdeki durumyok daha giristese 10 sene yada uzeri belki

doktorlaraguvenin .onlari takip edin acica yasadiklarinizi etkilerini yan etkilei kalcisi sorunlari bahsedin gerekiyorsa dozlar ilaclar degisir.doktordan menun degiseniz baska hekminden exacilardan uzmanlarda destek alin

gene cok uzun yazdim
uzun sozun kisasizararsiz ilac diye bisi soz konusu degil.

Üst Alt