Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakaya engelli plaka amblemi koydurabilir miyim?

Konular
56
Reaksiyonlar
8
merhaba arkadaşlar;
pazartesi günü yeni aracımı teslim alıcam.fakat bayiye plakaya özürlü amblemini koymadıklarını bildirmiş trafik.
ben plakamda özürlü ambleminin gözükmesini istiyorum.plakaya koydurma şansım varmıdır.

İlgili Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra aracını alıyorsunuz. Yani yeni araç alıyorsunuz.
Bu durumda malesef ilgili Yönetmelik gereği araçlarda artık damga izni yok:)

Aracınızı Yönetmelik değişikliği olmadan önce almış olsaydınız damgalı araçla isteginiz üzerine gezme şansınız olacaktı:)
Ama Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra araç aldığınıza göre artık damgalı plaka alamazsınız. Böyle bir şansınız yok.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

saçma olmuş bana göre ya....
benim herhangi bir sorunum yoktu amblemli plaka ile :)

Valla eskiden biz de damgayı hiç sorun etmedik:)

Ama artık mümkün değil bu. Mevzuat damgaya izin vermiyor:)

Eskisi gibi rahat rahat cirit atma şansımız yok artık yani, şöyle agız tadıyla damgalı plakayla:)

peki devletin vermiş oldugu plakanın aynısının amblemlisini yaptırıp taksak olmazmı...yani orjinal plakanın amblemli hali 30-40 tlye yapan plakacılar var.yaptırıp taksak orjinalinide bagajda bulundursak mesela :)
plakayı gören polis çevirmiyordu :)
otoparklarda sorun yaşamıyorduk trafikte rahattık yavaş gittiğimizde kimse kornaya basıp rahatsız etmiyordu...

Öyle şey olmaz:) Sakın deneme:)
Ayrıca bahsettiğin konularla ilgili şurayı oku:http://www.engelliler.biz/forum/ayr...iyla-damgalanan-sakat-suruculer-tartisma.html

Park kartını almak için şurayı oku:http://www.engelliler.biz/forum/oze...ark-kart-almak-icin-evraklar-ve-islemler.html

Park kartı aldıgın zaman park hakkın sana özel olacak, araca değil. Park hakkından sen yararlanacaksın yani aracın değil:)
Park kartını yanına aldıgın zaman istersen arkadaşının normal aracıyla git park hakkından yararlanabileceksin. Öncelik hakkı daima nerede olursan ol senin yani.
yeter ki park kartı alabilesin.

vermiş oldugun bilgiler için teşekkürler kardeşim..
ben yine sınırları zorlayıp amblemi plakaya koydurmaya çalışacagım :)
inşallah olur.

sırf bu yüzden araç degistirmeye cekiniyorum.etiket felan yokmudur acaba?

bu durum olan gerçek anlamda engelli olup araç kullananlar zarar gördüğüne inanıyorum engelli plakasının rahatlığı güzelliği dokunulmazlığı hiç bir araçta yoktu

damgalanıyormuşuz ondan böle bişi yapmışlar......
niye özrümüzden utanıyormuyuzki özürlü oldugumuzu saklayalım....
bana göre saçma istege göre bari yapsalardı isteyen koysun istemeyen koymasın.

Çıkardıyınız engelli park kardınızı rekli fotokopi çıkarttırıp vantuzla arka ve ön cama koyun aynı şey görenin tavrı deyişiyor.

İsteyen vatandaşın arabasının arka camına 30cmX30cm lik bir sakat pigrogramı yapıştırmasında bir engel yok sanıyorum. Hatta rallicilerin sponsorları için yaptıkları gibi arabanın her yanına sakat amblemi yapıştırabilir, trafikte gururla gezebilirsiniz. Bir engel olacağını sanmam...

Daha düne kadar plakalardaki amblem kalksın ayrımcılık yapılıyor , damalı gezdiriyorlar eşitlik istiyoruz diye siteyi yıkıyordunuz, şimdi amblem olsun diye sızlanmaya başladınız, çok istiyordunuz eşit oldunuz, artık ayrımcılık yok, herkes trafikte eşit , dama yok , damga yok, özellik imtiyaz yok, istenilen bu degilmiydi

http://www.engelliler.biz/forum/ayr...iyla-damgalanan-sakat-suruculer-tartisma.html

Gereksiz yere yaygara çıkarıldı ve kaldırıldı.

Kimsenin hayatına olumlu bi etkisi oldugunu da düşünmüyorum hele ki yapılması gereken ondan daha önemli işler varken.

Öyle bir şey yok, mantıken damgalı plakayı polıs daha cok cevirir, ehliyet denetimi H olup olmadıgı, arabanın terbtibat mı yoksa otomatık mı ? ehliyete bakar, Aracı engelli kendisi mi yoksa baskası mı kullanıyor ? Bu yuzden göze batar ve mantıken daha cok cevirir damgalı plakayı.

4 senede 1 kere çevirdiler.
Arkadaşın dediği olay istisnadır kanımca, çünkü kolay kolay çevirmiyolar.

can kanal;

Hocam 12 yıldır istanbul trafiginde araç kullanıyorum.bir sefer olsun aracım çevrilmedi.çogu kez plakayı gören polis devam et dedi.bunun yanında bayırlarda arabayı genelde çok stop ettiririm bu esnada özürlü amblemini gören hiç bir sürücü tahammülsüzlük edip kornaya basmadı.hiç bir araç trafikte sıkıştırmadı.ben bu plakayla trafikte rahattım daha önemli konular var iken plakada amblemin kaldırılması tüm sorunlarımızı çözdümü ????....

Söylediğim benım mantıgım çerçevesi içerisinde kesin böyle birşey var demedim, damga olsun damgaya karşı cıkan birisi değilim, bana kalırsa bile bu başlık boşuna açılmış, madalya mı veriyorlar be kardeşim...

Plakaların nasıl düzenleneceği konusunda yetki mevzuata aittir. Bu konuda ilgili Yönetmelik hükümleri belli.
Damgalı plaka sorunundan başka sorunumuz mu yok diyen arkadaşlar karşılaştığınız önemli sorunlar ve varsa çözüm önerileriniz için buyrun:http://www.engelliler.biz/forum/gun...ya-standartlarinda-duzenleme-istiyoruz-g.html

Ayrıca şurada da akademik bir çalışmaya katkıda bulunabilirsiniz ve belki kimbilir otomobil üreticileri gaza gelir öneriler uygulanmaya başlar önümüzdeki yıllarda :http://www.engelliler.biz/forum/sak...ne-bekliyorsunuz-arastirma-2.html#post1091139

Damga sorununu çözmek o kadar zor değil. Dert edinecek kadar büyük bir sorun değil yani bu. Pegasus bu konuda size çözüm önermiş:

"İsteyen vatandaşın arabasının arka camına 30cmX30cm lik bir sakat pigrogramı yapıştırmasında bir engel yok sanıyorum. Hatta rallicilerin sponsorları için yaptıkları gibi arabanın her yanına sakat amblemi yapıştırabilir, trafikte gururla gezebilirsiniz. Bir engel olacağını sanmam... "

anlaşılan amblem kalkmış sorunlar bitmiş :)
hangi özrünüzden utandınızda trafikte damga yedik diye ortalarda konuşuyorsunuz.
alacagım arabayla trafikte rahat edecek isem 30x30 degil 90x90 yaptırırım kimse kimseye akıl vermesin.

Yine de isteğe bağlı olsa iyi olurdu.

redkit;

evet en mantıklısı o olurdu.
araç aldıgım bayi tam 4 gün uğraşmış raporu onaylatmak için çok yardımları oldu sagolsunlar.
eski senelere göre araç almak daha zorlaşmış elimizden alınmak istenen haklara kulak verin plakadaki amblemden utanacagınıza...

yalnız milletin huyu olumsuz yönde değişiyor bunu da dikkate alalım.
millet saygı gösteriyor,anlayışlı davranıyor bu yüzden damga kalsaydı diyenlere şunu hatırlatmak isterim ki
o damgayı görüp normalde kimseye kabalık yapmaya cesaret edemeyecek tipler rahatsız edebilir.
kısaca trafikte kimseyle muhatap olmamak lazım,damga olsa da olmasa da.
ayrıca aracı sağlam birine satarken zaten tertibatın çıkarılması ruhsat falan uğraştırıyor bir de plakadan damganın kalkması olacaktı.

Ben damga istemiyorum bu yüzden yıllarca vergisini ödediğim normal araçları sürdüm.

Plaka hariç arabanızın istediğiniz her ama her yerine sakat olduğunuzu belli edecek stikırlar yapıştırabilirsiniz. Plkadayken tam görünmüyordu zaten... Bence en büyüğünden stikır bulup arabanın dört bir yanına yapıştırmak çok makul. Eminim görenler gerekli iltiması/kolaylığı sağlayacaktır trafikte.

ben damgalı istiyom kardesim ya bi damgalı plaka bastırıyım takıyım yaaa amaaan ;);) :cool:

nasıl yani ya ilk trafiğe çıktığımda polis" çek sağa" dedi :confused:
banada dedi az durur gibi oldum abi hadi bye ben sakatım dedim devam ettim... haha hiçde bişi olmadı oda anladı bundan sonra damgalıyı durdurmaz sizde öle yapın yavaslayın ben sakatııım deyin devam edin...;);)

@Bülent;

Trafikteyken kimse zaten size bi öncelik tanımıyor.
Trafikte ben zaten bi çok insan iyi kullanıyorum ve akan trafikte engelli yada engelsiz olmanızzaten bi şeyi değiştirmez, sadece otopark, bahçe vs. lere girişte hiç bi şey göstermeden yada söylemeden rahatlıkla girilebiliyordu.
Plakanın olması yada olmamasının kimseye ekstra bi faydası yok ama bunu kazanılmış büyük bi zafer olarakta göstermek büyük bi gafletliktir.

vallahi ayıp ya amma da pipirikmiş bu millet ya engelliliğinden utanıyorsan alma arkadaşım araba ya lanet olsun bu uygulamaya ayak olanlara

sağol bülent bey çok yardımcı oldunuz yapıştırırız istediğimiz yere sayenizde damgalı ineklikten kurtulduk!!!!!!!! Allah Razı olsun!!!!!!!!!!!!!!

Üst Alt