Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Plakaya engelli plaka amblemi koydurabilir miyim?

İyi ya Muhammet, madem otopark kartını alıp camın önüne koymak zor geliyor, dediğim gibi, arabanın dört bir yanını sakat olduğunu gösteren stikırlarla donatabilirsin. Eminim o zaman park ederken görevliler hemen fark edip ses etmeden park etmeni saplayacaklardır.
Damganın plakada o küçük haliyle yer almasındansa, bu daha iyi değil mi? İstediğin büyüklükte istediğin yere istediğin kadar damga yaptırabilirsin... Çözüm bu kadar basit.

Ve bırakın ben de damgasız gezeyim. Ben nasıl aracınızın her yerine damga basmanızla ilgilenmiyorsam, siz de benim damgasız gezme hakkıma karışmayın. Bundan daha adil bir çözüm olabilir mi? Nedir burada sorun? Kadınlara, erkeklere, Türklere, Kürtlere, Müslümanlara, Hıristiyanlara, Ateistlere, yaşlılara, gençlere, acemilere, sinirli olanlara vs. ayrı plaka verilmiyor da, neden sakatlara ayrı plaka veriliyor.

belarus prensi, utanıyorum sakatlığımdan. Var mı? Kimse fark etmesin istiyorum arabadayken sakat olduğumu. Nedir burada seni benim bu duygularıma karşı küstahça söz söylemeye iten? Ben sana "neden damgalı araba seviyorsun" diyor muyum da sen bana "neden damgalı sevmiyorsun" diyorsun. Sana ne?

Ne mutlu bize....
bu konuda bile nerdeyse birbirimizi kırmaya varan mesajlar gelmiş :)
sizden ricam konuyu kilitleyebilirmiyiz.

Bülent,
Damga damga diyip kendini buna şartlamışsın, baştan beri söylüyorum "o" plakada olsa da olur olmasada, bize hiç bir getirisi yok, sadece tatmin olunabilir bunla.
Ama bunu bi aşağılanma olarak görmek çok saçma.
Ben yurtdşındada gördüm, o otopark kartlarını kimler kimler kullanıyor düşün bizim ülkemizde bu kartlar ne hale gelir.

E tamam işte :) ben de diyorum ki isteyen aracının istediği yerine sakat olduğunu gösteren ibareler ekletir, ama bırakın da bunu yapmak istemeyenler de yapmasın. Bu kadar basit. Birileri nasıl ki bu damganın aracında bulunmasından gocunmuyorsa, bırakın da benim gibi sakaltığından utanan ve gocunan kardeşleriniz de o damga olmadan arabalarında dolaşsın. Burada sizi benim gibi utangaç adamların karşısında olmaya iten şey nedir? "Hakkıdır, bırakın damgasız plakayla gezsin" deyip kestirip atmak varken, "bıd bıdı bıdı" diye bize muhalefet edilmesinin gerekçesi ve mantığı nedir? Sevmiyorum kardeşim arabamda damgayı. Hem ondan hem sakatlığımdan utanıyorum. Ezik bir adamım. "Sana ne?"

arkadaşlar lütfen birbirimize karşı kırıcı yorumlar yazmayalım.kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.sonuçta burada yapılan yorumlar sadece o yorumu yapanların kişisel görüşüdür.
bu başlığı açan arkadaş eğer gerçekten damgalı plaka istiyorsa, bu isteğini bilgi edinme yoluyla emniyet genel müdürlüğüne sorar, gelen cevaba göre hareket eder.

Senin ezik bir adam olman (senin tabirinle) başkalarını da ezik görmeni gerektirmez.
Çünkü devamlı damga damga kelimesini kullanıp, ondan rahatsız olmayan yada kullanmak isteyenide rencide ediyosun farkındamısın bilmiyorum.
Hayatımda onca büyük sorun varken o plakada o işaretin olmasına yada olmamasına takılmam, ben bana sağlayacağı yarara bakarım.

Baştan beridir söylüyorum :) keşke istege bağlı olsaydı isteyen koyar istemeyen koymaz.ama amblem koyma olayı ortadan kalkmış.belki ilerki zamanlarda iyi olur belki olmaz zaman gösterir.benim burda söylemek istediğim bana trafikte yararı olan bir olayın bizi damgalıyorlar diyerek ortadan kalkması.çözüm getiririliyor arabayı koskoca stıcker larla kapla diye.ben resmiyete bakarım devletin bana vermiş oldugu resmi plakada ararım özürlü amblemini.ayrıca suda internetde emlak vergisinde iett'de emeklilikte şurda burda yararımıza olan okadar şey var onları neden bizi damgalıyorlar diyerek karşı çıkmıyorsunuz.

Özründen utanmaman için veya farklı birşey için kaldırılmadı o plakadaki ibare bizde kendimizi herkes gibi hissedelim bizim plakamızı gören bize acıyormuş gibi bakmasın diye kaldırıldı ama tabii anlayana bazıları kullanıyor polis çevirmez çekici çekmez falan filan boş verin ben arkamdaki veya önümdeki adamın benim engelli olduğumu bilsin istemiyorum belki...

Açıkçası bu park konusunda zorun yasıyorum.Söyleki fiziki bir rahatsızlıgım yok cok mecbur kalmadıkca engellı yerıne bıle park yapmıyorum.ama plakadakı engellı ısaretı olmadıgı ıcın ınsanlar uyarıyor.hatta bır tanesı sıkayet etmıs trafıge:)bır de avm de cıddı anlamda bır kavga ettım.kocaman bır engellı park kagıdı olmasına ragmen ınsanlar nerede plakandakı ısaret dıyor.boyle bır durum yok dıyoruz ama ıste bazılarına ama anlamıyorlar.

Emniyetten park için kart alabilirsiniz.
Aracı parkettiğinizde o kartı koyarsanız hiç bir sorun kalmaz.

Mami Junior

o var zaten camın önünde.ona rağmen inanmıyorlar.plakada işaret olacakmış.anlatıyoruz bu kalktı artık kart var dıye ama işte dedıgım gıbı anlamıyorlar.

ugir

Boşver takılma sen, o kart oraya koyduktan sonra isteyen istediğini desin.
Engelli olmayıpta oralara parkedenler utansın...

Üst Alt