Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pnömotoraks geçmişi nedeniyle askerlikten muaf olur muyum?

refiksabbah

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2022’de pektus ekskavatum nedeniyle Nuss ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası iki akciğerimde de pnömotoraks gelişti ve iki tarafa dren takıldı; sol tarafta dren çıkarıldıktan sonra tekrar sönme olduğu için yeniden tüp takıldı.
2025’te sol akciğerimde kendiliğinden basınçlı pnömotoraks gelişti. Bar çıkarılmasıyla birlikte VATS uygulandı ve sol üst lobdan 4 × 2,5 × 2 cm wedge rezeksiyon yapılarak akciğer dokusu çıkarıldı. Bu ameliyat sırasında sağ akciğerimde de pnömotoraks geliştiği için sağ tarafa göğüs tüpü takıldı.

Şu an akciğerlerimde herhangi bir sıkıntı yok ancak zaman zaman ağrı oluyor. Bu belgelerle askerlikte “Askerliğe Elverişli Değildir” kararı alma ihtimalim var mı, hangi madde kapsamında değerlendirilirim?

Kardeşim geçmiş olsun öncelikle.
Benim biraderim Genel Kurmay Başkanlığında (Ankara) askerlik hizmetini yaparken ciğerlerinde pnömotoraks sıkıntısı yaşadı. Çamlıca Askeri Hastanesinde (İstanbul) uzun süre tedavi gördü, ona da dren takıldı. Neticede çürüğe çıktı. Askerliğinin geri kalan kısmını yapmadı, yapamadı. Bu dediğim hadise 35-40 yıl önce olan bir hadisedir, bilgin olsun.
Pnömotoraks için genellikle DALGIÇ hastalığı derler. Dalgıçlık var mıdır sende? Benim biraderin dalma alışkanlığı yoktu mesela ama nasıl olduysa oldu işte.

Üst Alt